News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 14 wrzesnia 2019...

Started by dana, September 14, 2019, 12:20:52 PM

Previous topic - Next topic

dana

shabbes... temperatury normalne i israelczycy juz w terenie... wiadomosci praktycznie nie ma... bedzie potem napewno plucie na tych sobotnich imprezkach politycznych, ale wczoraj kwatera likudu anulowala ministrom i parlamentarzystom likudu wziac udzial w tych debatach... pewnie netanyahu nie chce, zeby ktos powiedzial cos, co pozwoli lewicy na jeszcze dodatkowe opluwanie, albo moze wlasnie chce pokazac, jak to oni pluja, a likud milczy...

jest tez jeszcze gdybanie, ze hamas przygotowuje sie do wojny z israelem po wyborach... w przeciwienstwie do stalej od lat reguly nie dawac interview prasie israelskiej, netanyahu wczoraj w wywiadzie dla sharona gala i rani rahava, bo teraz przed wyborami to daje te wywiady na lewo i prawo powiedzial, ze 'wojna z hamasem jest nieunikniona. przygotowujemy rzeczy, o ktorych nie moge mowic, przygotowujemy cos innego. musimy zmiazdzyc mozliwosc ataku przeciwko nam i moze byc, ze to bedzie w kilku etapach'...

jeszcze podaja, ze netanyahu zaprosil na dzisiaj wieczor przewodniczacego centralnej komisji wyborczej hanana meltzera na specjalne spotkanie 'w celu zapewnienia, ze nie bedzie kradziezy wyborow', a to na tle opublikowania dochodzenia zrobionego przez kalmana libskinda, ktory twierdzi, ze  policja nie wezwala zadnego z obserwatorow w urnach wyborczych podczas ostatnich wyborow na zlozenie zeznan o falszerstwach, ktore byly i zostaly udowodnione...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

viocarus

Od wielu lat zaglądam pod balkonik i od rana czekam od Dany wiadomości, chociaż już mi trudno odpowiadać, bo nawet w ciele naszej społeczności ewangelicznej, jestem tą częścią tego ciała, które służy do siedzenia. Jeszcze dodatkowo nie jestem obywatelem Izraela, ani nawet Żydem, więc nie powinienem wtrącać się w czyjeś sprawy. Ale że kocham naród żydowski i widzę biblijne proroctwa, które właśnie teraz się spełniają i w naszej społeczności, pobudzam wszystkich do modlitwy o Izrael, to jednak smucę się że w Izraelu jest tylu przeciwników Natanjahu. Nie ma na świecie drugiego takiego premiera. Słuchając go, to słyszę nie tylko to co mówi, ale tez co mówic nie może. W każdym kraju lewice robi zamęt, ale tylko w Izraelu, który jest otoczony wrogami, to najgorszym wrogiem jest właśnie ta lewica, która opętana jest nienawiścią do primera. A opętanie to najgorsza choroba i nawet psychiatra nie pomoże. Więc ja dalej tylko co mogę to modlić się o Izrael  i wzywać innych którzy z Biblii czytają proroctwa.

dana

:)

ja jako niewierzaca licze na zdrowy rozsadek israelczykow... :)

dana

nie ma wiadomosci... oprocz tego, ze dzisiaj wedrowalo po kraju okolo 90 000 israelczykow i oprocz cytowania wszystkich politykow israelskich plujacych przedwyborczo na siebie, po prostu nie ma wiadomosci...

aaaaa... jest jeszcze jedna, ze donald the first rozmawial z netanyahu o jakim sojuszu obronczym miedzy usa i israelem i wprawdzie nie ma zadnych detali ani informacji na czym ten sojusz ma polegac, ale gantz juz zdazyl powiedziec, ze on jest przeciw 'jesli to wiaze rece israelowi'...  gantz, ktoremu zycie gazanczykow bylo wazniejsze od zycia israelskich zolnierzy rzuca teraz w kierunku netanyahu insynuacje, ze netanyahu zgodzi sie na taki sojusz, ktory by zwiazal israelowi rece... taaak... zapomnialo mu sie, jak to rosjanie oskarzyli dopiero co israel o zestrzelenie ich samolotu, nawet jak zrobili to syryjczycy, jaka byla napieta sytuacja miedzy rosja i israelem i obawa, ze rosjanie moga nam zakazac swobody dzialan w przestrzeni powietrznej syrii, a tu prosze, netanyahu wiedzial jak zalagodzic ta burze i dzialamy dalej... lewicy wszystko dobre, byle obalic netanyahu i rzad prawicy...