News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 2 marca 2020...

Started by dana, March 02, 2020, 12:36:03 PM

Previous topic - Next topic

dana

juz po glosowaniu, po zrobieniu zakupow... procent glosujacych do teraz 14.5%...
radio, tv i gazetkies tylko gdybaja...

prezydent rivlin glosujac powiedzial w jednym slowie cala prawde: 'nie ma uczucia swieta, tylko ogromny, ciezki wstyd'...

to byla straszna kampania wyborcza, obrzydliwa... teraz mam tylko nadzieje, ze likud nie przegra i ze ta ohyda skonczy sie nareszcie...

https://img.playbuzz.com/image/upload/q_100,f_auto,fl_lossy,w_640,c_limit/v1583141566/jw9peuvjrgy8vg2ff4f3.png[/img]

amir ohana...

arie deri the ganev i lieberman the kombinator...

gilad erdan...

ahmad tibi...

ayman odeh...

yairczik....

yariv levin z zona...

benny gantz w zwycieskiej pozie...

netanyahu z sara...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

wybory wyborami, ale to wolny od pracy i dzien i ponad 40 000 israelczykow wedruje po kraju...

nasze mainstreamowe media nie pisza slowa o wczoraj ujawnionym, dodatkowym nagraniu, w ktorym byly najblizszy doradca gantza israel bachar mowi o intymnych zwiazkach gantz i powaznych podejrzeniach o przestepstwa karne i malzenskie... partia kachol-lavan zawiadomila, ze zlozy skarge o znieslawienie i odszkodowania w wysokosci 2.5 miliona shekli przeciwko dziennikarzowi boazowi
golanie, ktory ujawnil to nagranie wczoraj na jego stronie 0404news... golan: 'zloze wkrotce skarge na policji przeciwko gantzowi. zaden pozew nie bedzie mi grozil'...

dana

- teraz podaja, ze procent udzialu w wyborach do godziny 12:00 w poludnie wynosil 27.6%, najwyzszy od roku 1999...  wg wladz wieziennych do godziny 14:00 zaglosowalo 59% z wiezniow...

i troche smiechu jest tez... wiadomo, ze gantz nie umie wydac z siebie dwoch zdan, zeby sie nie pomylic, wiec dzisiaj wezwal obywateli do pojscia do urn wyborczych mowiac: 'nie wkladac kachol-lavan do urny'... a lapid robil sie na kochajacego male dzieci i zapytal mala dziewczynke, na kogo bedzie glosowac i uslyszal 'bibi'...  :D :D :D

- cahal zidentyfikowal samochod zaangazowany w zamach snajperski miedzy syryjska wioska al khader a majdal shams na israelskim golanie i zaatakowal go... w syrii twierdza, ze byl do pojazd cywilny... 

- w zwiazku z podejrzeniami o stosunki pozamalzenskie i stosunki seksualne z powladna mu pracownica, zlozono dzisiaj na policji dwie skargi przeciwko benny gantzowi... jedna zlozona zostala przez obywatela na komisarcie policji zwulun, druga zlozyl adwoka eyal platek po tym, jak wysluchali nagrania, w ktorym byly wyzszy doradca gantza israel bachar mowil o tych jakoby przestepstwach przewodniczacego partii kachol-lavan...

- sad skazal benny gantza i partie kachol-lavan na kare 3000 shekli za uzywanie symbolu panstwa w propagandzie wyborczej...

- israelczycy wykorzystuja wolny dzien...

dana

- do godziny 16:00 zaglosowalo ponad 47% uprawnionych...

z powodu dlugich kolejek glosowanie w specjalnych urnach dla idizolowanych z powodu wirusa corony, przedluzono w tych miejscach glosowanie do godziny 19:000...

wszystkie partie wyrazaja swoje zadowolenie z duzej frekwencji...

- 160 tysiecy israelczykow odwiedzilo dzisiaj parki narodowe i rezerwaty przyrody...

dana

jak podaja teraz, jest ogromna frekwencja w sektorze arabskim... moga dojsc do 15-16 mandatow i to bedzie wg mnie katastrofa... mowia, ze 'chcemy byc partnerami w podejmowaniu decyzji'...

jesli byliby wszyscy lojalnymi obywatelami israela, jesli by sie okreslali jako israelscy arabowie to by to bylo super... ale poniewaz 80% z nich nie sa lojalni, poniewaz 90% z nich okresla sie jako 'palestynczycy' i poniewaz te ich reprezentujace partie pracuja razem z autonomia palestynska, to to oczywiscie bedzie katastrofa dla israela... 

sa jakies pogloski, ze lieberman i jego partia israel beiteinu nie przechodza progu wyborczego, w co dosc trudno mi uwierzyc, ale allevay, jak to sie mowi, czyli byloby to super...

amit segal pisze, ze 'ciekawe to co slysze o pewnym ruchu glosujaccych zydow na wspolna liste z kierunku meretz i avoda...

a kamil fuchs, jeden z najbardziej znanych sondazystow powiedzial na kanale 13, ze 'wyniki z probnych urn dzisiaj wieczorem beda jednymi z najciekawszych, jakie kiedykolwiek przekazywalismy. widzimy rzeczy, o ktorych nie myslelismy'...

zolnierze glosuja w 'wojskowych urnach'...

dana

do 18:00 frekwencja wynosila 56.3%... naprawde wysoka...

dana

lewacy dostaja szalu w ostatniej minucie...  tak wyglada w ashdodzie... swastyka na czole netanyahu...

dana

4 minuty przed 22:00 kamil fuchs mowi, ze te pierwsze wyniki z probnych urn nie sa dla ludzi o slabym sercu...

dana

uffff....

likud – 36 -37  (zalezy jaki kanal to mowi)
kachol-lavan – 33
wspolna lista – 14
avoda-gesher-meretz – 6

blok prawicowy  60 mandatow...

to pierwsze wyniki z urn dodatkowych///

dana

teraz daja cala reszte... wiec jeszcze raz...

likud –37 
kachol-lavan – 33
wspolna lista – 14
lieberman – 6
avoda-gesher-meretz – 7
shas – 9
yahadut ha-torah – 7
yemina - 7
otzma yehudit nie przeszla progu wyborczego

blok prawicowy  60 mandatow bez liebermana...
blok centrum-lewica – 40 bez liebermana i wspolnej listy

gantz sobie moze w buzie pluc... wzialby we wrzesniowych wyborac propozycje netanyahu, bylby w ciagu 2 miesiecy premierem...

dana

netanyahu juz w rozmowach z szefami partii bloku prawicowego...
nie mam pojecia, skad on bierze sily i energie...

dziennikarka dana weiss, nienawidzaca netanyahu: 'w biurze doradcy prawnego radu i w sadzie najwyzszym patrza na pierwsze wyniki i znajduja sie w ciezkim dla nich wieczorze'...
tak... ohana za rogiem...

ahmad tibi: 'wyniki dzisiejszego wieczoru to kleska kachol-lavan'...
no shit tibi...

z partii 3 generalow i dziennikarza tymczasem cisza...

viocarus

Teraz cała lewica jest w strachu, bo może okazać się że według rabinicznych wykładów Tory, to Netanjachu jest Mesjaszem i z nimi zrobi ostateczny porządek. :() :()

dana

netanyahu teraz na jego twitterze i fbnapisal proste 'dziekuje'...

dana

dana

amnon abramowitch teraz: 'netanyahu wygral zwyciestwo polityczne. ale nie sadowe. i nie rzadowe. po prostu glupi glupiec. i kwasny'

taaaak... nie o tym marzyles... i mimo wszystkich oskarzen, mimo twoich zdecydowanych opinii, mimo ze juz widziales netanyahu w wiezieniu, narod zadecydowal cos innego... i na zdjeciu to ty wygladasz na kwasnego... bo netanyahu juz sie zabral do roboty pelen energii...

amnon abramovitch i rina matzliach po ogloszeniu pierwszych wynikow...