News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 3 lipca 2023...

Started by dana, July 03, 2023, 11:20:29 AM

Previous topic - Next topic

dana

teraz w wieczornych wiadomosciach kanalu 14 podaja, ze szabak dostarczyl cahalowi wiecej niz dokladnych informacji wywiadowczych... kazdy zolnierz wiedzial dokladnie, jakie drzwi otwiera i co znajdzie za nimi... do tej chwili przesluchano na miejscu ponad 100 mieszkancow obozu uchodzcow w jeninie w srodku walk...

glownym zaleceniem dowdztwa jest chronic zycie zolnierzy... wg informacji, ta operacja potrwa conajmniej do jutra...

hallel bitton rosen, dziennikarz do spraw wojskowych i bezpieczenstwa kanalu 14: 'israelskiej policji udalo sie zlokalizowac 20 terrorystow, mieszkancow okregu jeninu, na terenach panstwa israel, podejrzanych o planowanie zamachow w kraju'...

na ben gurionie trwa chaos... oszolomy anarchistyczne blokuja drogi, nie ma mozliwosci dojechac nawet do zaparkowanego na lotnisku samochodu... trabki i bebny w nieustajacej akcji... policja nie daje sobie tak naprawde z tym rady... wiedziala dokladnie, co bedzie, tak samo jak kazdy trzezwo myslacy czlowiek wiedzial i jak widac nie przygotowala sie odpowiednio... jak widac 1000 policjantow nie wystarcza dla tej oszalalej bandy... wielu podroznikow traci swoje loty z terminalu 1, bo nie ma shuttle miedzy terminalami...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

zobaczcie, co sie dzieje na lotnisku... jest 37 zaaresztowanych, ktorych zaraz zwolnia, bo inaczej ci anarchisci pojda 'demonstrowac' przed komisariatem policji...

i prosze... ehud olmert tez tam...

dana

wyzszy czlonek bezpieczenstwa: 'nie zastrzymujemy sie w jeninie. organizacje terrorystyczne w gazie i w libanie rozumieja, ze lepiej trzymac sie z daleka od konfliktu. kontynuujemy z cala sila, z miedzynarodowa legitymacja, z minimalna szkoda dla ludnosci cywilnej, majac nadzieje na zachowanie jednostronnej rownowagi. moze to zajac troche czas i mozliwe, ze w rezultacie rowniez wzrosnie ryzyko'...

a tymczasem w jeninie arabowie spalili posterunek policji 'palestynskiej'...