News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 1 pazdziernika 2024...

Started by dana, October 01, 2024, 11:04:27 AM

Previous topic - Next topic

dana

chyba juz czwarty alarm w jerozolimie i odglosy eksplozji... juz mowia o 300 rakietach wyslanych z 5 roznych miejsc z iranie...

tak wygladaja mapy alarmow teraz:

zamach w yaffo: 4 osoby zostaly zamordowane, ale nie ma duzo wiadomosci w tej chwili...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

hallel bitton rosen podaje teraz o 8 zamordowanych w zamachu w yaffo przez terrorystow przybylych z judei i samarii...

jeszcze podaja, ze pierwsze dwie osoby zostaly zamordowane w tramwaju...

iran twierdzi, ze wystrzelil 400 rakiet na israel...

obszar powietrzny israela zostal zamkniety... loty kierowany sa na alternatywne lotniska poza israelem...

tymczasem nie ma zadnych doniesien o rannych podczas tego ataku na israel... ostrzegaja nas na te przyslowiowe 5 minut przed 12, ale jak widac, cahal przygotowal sie na to doskonale...

hagari ma wydac zaraz nastepny komunikat...

ujjj dostanie iran za to, dostanie...

jeden israelczyk pisze: 'magen adom david podaje, ze nie ma rannych w ataku iranskim... ktos jeszcze watpi, ze zyjemy w cudzie?'...
😃 😃 😃

ladne zdjecie rakiety iranskiej...

dana

hagari:
'na tym etapie nie widzimy zadnych dodatkowych zagrozen ze strony iranu.
po zakonczeniu oceny sytuacji postanowiono, ze mozna juz opuscic obszary ochronne na wszystkich obszarach kraju.
musicie dalej przestrzegac zalecen dowodztwa frontu domowego'...

pociagi i lotniska wracaja do rutyny...

podczas demonstracji w tel avivie...

dana

amit segal, dziennikarz yedioth achronot: 'jest jeden zabity palestynczyk w yericho od odlamkow iranskiej rakiety'...

teraz podaja, ze dwoch terrorystow z dzisiejszego zamachu w yaffo to mieszkancy hevronu... policja prostuje: w zamachu zamordowano 6, a nie 8 osob i 9 zostalo ciezko rannych...

rodziny tych bydlakow powinny byc jutro wydalone z israela...

teraz publikuja troche zdjec z 'nocy iranskich rakiet'... humoru to nam naprawde nie brakuje... 😃 😃 😃

hagari powiedzial, ze byly spadki rakiet, ze sa szkody, ale prosi o nie publikowanie miejsc, 'zeby nie dawac wrogowi informacji'...

kasiak

dana

alez oczywiscie, ze sie trzymamy kochana... bylismy na tym filmie nie raz i napewno jeszcze bedziemy...  :-*

dana

rzecznik cahalu:
'zgodnie z ocena sytuacji podjeto decyzje o ogloszeniu obszaru dovev, tzivon i malkiya jako zamkniety obszar wojskowy'...

'dzisiaj (wtorek) 1 pazdziernika 2024, samoloty bojowe hel ha-avir, pod kierownictwem dokladnych informacji skrzydla wywiadu, zlikwidowaly terroryste do al fakera hanawi, dowodce dywizji hamam hasin.

terrorysta hanawi byl miedzy innymi odpowiedzialny za inzynierie w jednostce aziz i dowodzil silami hizballah w aleppo'...

hallel bitton rosen:
'wojna w strefie: okolo 80 terrorystow gazanskich zblizylo sie niedawno do naszych sil w poblizu korytarza netzeraim. bojownicy 14 brygady otworzyli ogien i usuneli niebezpieczenswo'...

panstwowa telewizja iranskia twierdzi, ze 80% rakiet trafilo w cele...

iranski ambasador w onz przekazal oficjalne oswiadczenie, ze 'reakcja iranu byla racjonalna i uzasadniona na dzialania terrorystyczne rezimu syjonistycznego, ktore obejmowaly wyrzadzanie szkody obywatelom i naszej suwerennosci narodowej i zostala prawnie przeprowadzona. jesli syjonistyczny rezim osmieli sie odpowiedziec, nastapi miazdzaca odpowiedz'...

cahal: 'iran pcha bliski wschod do eskalacji. wydarzenie dzisiejszej nocy bedzie mialo konsekwencje. zrobimy wszystko, co konieczne, zeby chronic bezpieczenstwo obywateli israela'...

taaaak... w iranie podobno panika, ludzie pedza do stacji benzynowych zrobic zapasy... wiedza, ze przyjdzie odpowiedz, tylko nie wiedza kiedy...

zrodla w armii syryjskiej podaja, ze israelska obrona powietrzna zestrzelila nad poludniowa syria kilka iranskich rakiet balistycznych...

jordania twierdzi, ze kilka rakiet iranskich spadlo na jej terytorium...

or fialkov:
'cahal podsumowuje iranski atakL
okolo 180 rakiet wystrzelono z iranu w kilku salwach, przeprowadzono duza i skuteczna liczbe przechwycen i rowniez doszlo do kilku trafien w centrum i na poludniu kraju. nie ma szkod dla kompetencji hel ha-avir, w samolotach lub w systemach obrony. hel ha-avir bedzie dalej atakowal dzisiaj w nocy z cala sila na bliskim wschodzie'...

w iranie tez? 😃 😃 😃

dana

tu nie ma co ukrywac miejsca, bo kazdy wie, ze to jerozolima...dzisiaj z rakietami...  :-*

dana

pajac walnal dzisiaj tylko jeden poscik i to teraz: 'israel jest silny, israel wygra'...

to ty zatwierdziles obrone israela dzisiaj w nocy? wiec teraz mamy przerwac wojne, jak to nakazujesz juz od miesiecy? 😃 😃 😃

dana

na zakonczenie tego wieczoru yinon magal jak yinon magal... zalacza ponizsze zdjecie i krotkim komentarzem: 'teheren, przed'...

😃 😃 😃