News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 28 czerwca 2025...

Started by dana, June 28, 2025, 08:40:23 PM

Previous topic - Next topic

dana

rodzinka sie rozeszla, mieszkanie wrocilo do stanu normalnego po wywrotowej dzialalnosci moich prywatnych czterech terrorystow... 😃 shabbat sie jeszcze nie skonczyl, wiec wiadomosci jest bardzo malo...

pare minut po 7 rano rozlegly sie alarmy w duzej ilosci miejscowosci...

pozniej rzecznik cahalu zawiadomil, ze hel ha-avir przechwycil jedna rakiete wystrzelona jemenu...

kolo 12 w poludnie avichay andraee, rzecznik cahalu w jezyku arabskim, wydal kolejne ostrzezenie do gazanczykow:
'ponawiamy nasze ostrzezenie dla wszystkich mieszkancow strefy gazy znajdujacych sie na obszarach nuseirat, al zahra i al mughraqa, w dzielnicach polnocnego wybrzeza, al nuzha, al bawadi, al basma, al zahra, al basatin, badr, abu hureira, al rawda i al safa.

cahal dziala z ekstremalna sila, zeby zniszczyc mozliwosci organizacji terrorystycznych na tych obszarach i zaatakuje kazdy obszar uzywany do wystrzeliwania rakiet.

dla waszego bezpieczenstwa ewakuujcie sie natychmiast na poludnie do obszaru al mawasi i nie wracajcie do niebezpieczenych stref walk.

organizacje terrorystyczne nadal sprowadzaja na was katastrofe – ewakuujcie sie natychmiast'...

tamir morag, dziennikarz kanalu 14 do spraw politycznych:
'jak zwykle rozmowy o tym, ze israel jakoby zgodzil sie zakonczyc wojne, kiedy hamas pozostaje w gazie, tylko oddalaja porozumienie i szkodza szansom na uwolnienie porwanych. i jak zwykle, glownymi dostawcami tej narracji sa ci, ktorzy oskarzaja innych o obojetnosc na los porwanych.

o ile mi wiadomo, dyskusja wokol zakonczenia wkrotce wojny, kiedy hamas pozostaje u wladzy, nie rozni sie zasadniczo od 'kryzys w stosunkach miedzy netanyahu a trumpem', ktory poprzedzal atak na iran'...

a tymczasem w teheranie odbywaly sie dzisiaj pogrzeby zlikwidowanych przez israel oficerow i naukowcow nukleranych... teheran oczywiscie zawiadomil, ze te masowe pogrzeby to 'odpowiedz na ataki na iran'... a my od wczoraj dostajemy informacje, ze gwardie rewolucyjne aresztuje mase zydow twierdzac, ze 'wspolpracowali z mossadem'...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

rzecznik cahalu:
'dzisiaj rano (shabbat) cahal zaatakowal i zlikwidowal za pomoca drona na obszarze kounin w poludniowym libanie terroryste hassana muhammada hamoudi, odpowiedzialnego za ostrzal przeciwpancerny hizballah w sektorze bint jbail.

podczas wojny terrorystya prowadzil liczne linie ostrzalu przeciwpancernego w kierunku terytorium panstwa israel.

cahal bedzie nadal dzialac w celu usuniecia wszelkich zagrozen dla panstwa israel'...

dana

wiadomosci zaczynaja naplywac, ale... nie czuje sie najlepiej i dam jutro, co wazne... a tymczasem nakarmie sie tabletkami przeciwbolowymi i pojde do lozka... 😃

Pini62

Czy jest gdzieś oficjalne stanowisko Cahalu w sprawie "rewelacji" Haarec?

dana

nie wiem, o jakiej 'rewelacji' mowisz, bo haaretz nie przestaje z roznymi 'rewelacjami'... 😃  ale jesli mowisz o strzelaniu naszych zolnierzy w gazanczykow, to wczoraj jeszcze opublikowano wspolne oswiadczenie netanyahu i israela katza, ministra obrony:

'panstwo israel stanowczo odrzuca haniebne oszczerstwa blood libel opublikowane w gazecie 'haaretz', wg ktorych 'zolnierze cahalu otrzymali rozkaz strzelania do nieuzbrojonych gazanczykow podczas otrzymywania pomocy w osrodkach dystrybucji'.

mowa jest o nikczemnych klamstwach majacych na celu zdyskredytowanie cahalu – najbardziej moralnej armii na swiecie.

cahal dziala w trudnych warunkach przeciwko terrorystycznemu wrogowi, ktory dziala sposrod ludnosci cywilnej i ukrywa sie za nia jako ludzka tarcza i prowadzi caly przemysl klamstw, zeby podwazyc legitymacje panstwa israel.

zolnierze cahalu otrzymuja jasne rozkazy unikniecia krzywdzenia niewinnych – i tak dzialaja.

israel wzywa wszystkie wolne, demokratyczne panstwa, zeby stanely po jego stronie w sprawiedliwej i moralnej walce przeciwko morderczej, terrorystycznej organizacji hamas'...