News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Mam ochote na cos pysznego

Started by lipniaczek, December 16, 2016, 10:15:00 PM

Previous topic - Next topic

dana

alex sie pyta, kiedy przyjezdzacie... powiedziala, ze twoje zdjecia ja 'denerwuja'...  :()
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

kasiak

Dzięki Gregor, trzeba będzie wypróbować przepis!  :)

gregorcgn

Dzisiaj zrobilem rybne kofty z reliszem z czerwonych burakow. Danie na lato i pachnace urlopem  ;D



a przepis jest tutaj:

http://www.ottolenghi.co.uk/recipes/seafood/fish-koftas-with-beetroot-relish-shop

dana

ale to wyglada fantastycznie... :)
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

gregorcgn

#154
dlugo nic nie pokazywale, czas szybko leci, juz pol roku minelo.

dzisiaj robilem stek z tunczyka w sesamie, do tego dip z sosu sojowego, mirin, oleju sesamowego, saltka z mango i kolendry i puree z kartofli i bialego miso








Moze powoli doloze troche ostatnich zdjec kulinarnych pomyslow

gregorcgn

a to robilem wczoraj

Taglaitelle (nie robilem sam, jest nowy sklepik wloski, pasta jest codziennie swierzo robiona, czesto na oczach klientow) z bekonem, anchovis i bialo stozkowa kapusta. Past i kapusta.... nigdy nie sadzilem ze pasta z kapusta tak wspaniale smakuje



dana

co to jest bialo stozkowa kapusta?
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

gregorcgn

#157
widzisz jaki ja jesterm kreatywny ;D ;D ;D

to jest Spitzkohl, mozna tez robic z kapusta wloska/Wirsing.
Jak tos nie lubi Anchovis to mozna tez bez. albo bez bacon i z Anchovis.
teraz gotuje sie kartofle na Gnocchi, bede robil z Anchovis, zielona pietrucha i maslem  ;D

dana

ty jestes po prostu sadysta...  :()
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

gregorcgn

Ostatnie  dni przelecialy jakos szybko... praca, dom, troche znajomych.... nie mialem czasu aby sie czyms pochwalic. Zaczynam wiec teraz

Kopytka Amazone w maule z pietrucha, Anchovis i parmesan.







gregorcgn

Carpaccio z burakow ze swierzym serem kozim i karamelizowanymi orzechami pecan




gregorcgn

Czasami mam ochote na cos tak prostego:
Kotlet z surowka z bialej kapusty

gregorcgn

Sakatka z Bulgur, do tego kotlet jagnieci



gregorcgn

Saltka z emmer (pl. pszenica plaskurka, eng. wild emmer, fr. amidonnier) z pieczonymi pomidorami, marchwia, rucola i parmesan





gregorcgn

Toskanski kurczak cytrynowy z wazywami