News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 29 maja 2018...

Started by dana, May 29, 2018, 09:31:17 AM

Previous topic - Next topic

dana

- teraz podaja, ze podczas ostatniego alarmu pociski spadly na otwarte tereny w otef gaza... nie ma rannych...

- ministrowie w gabinecie politycznym wyrazili zdziwienie, ze do teraz nie zwolano gabinetu dla omowienia powaznych ydarzen na granicy z gaza i skrytykowali, ze zaatakowane w gazie cele sa sredniej wielkosci i nie ma powaznych szkod dla infrastruktury terrorystycznej...

- rzecznik cahalu, general ronen manelis mowi teraz, ze w trzech falach zaatakowania celow terrorystycznych w gazie, zaatakowano kwatery dowodcze i kontrolne i ze wyrzadzono duze szkody... podkreslil, ze cahal nie pozwoli na takie ostrzeliwanie i bedzie dzialal stanowczo i zdecydowanie, zeby jak najszybciej przywrocic spokoj w otef gaza... jeszcze raz ostrzega przed falszywymi pogloskami...

- bandy wystrzeliwujace pociski na israel...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

i znow alarm...

oszaleli dzisiaj zupelnie... cahal powinien tam naprawde porzadnie zbombardowac...

dana

3 pociski mozdzierzowe lub rakiety, jeszcze nie mowia dokladnie i nie wiadomo jeszcze nic o szkodach lub rannych...

ci, co tam mieszkaja, to musza miec zelazne nerwy...

dana

i znow alarmy, w otef gaza i w centralnym negevie...

dana

ja wam mowie... po prostu kabaret: autonomia palestynska, ktora naklada sankcje na gaze i hamas, teraz zada 'miedzynarodowej interwencji do zatrzymania israelskiej agresji w strefie gazy'...

saper policyjny dzisiaj przy pracy w otef gaza...

dana

hamas juz leci do egipcjan z blaganiem o zawieszenie broni...

dana

jak rozumiem z naszych wiadomosci, cahal przygotowuje sie do nocnej dzialalnosci w gazie...

a tymczasem cisza ze strony swiata... nie eu, nie onz, nawet nie nasza lewica... woda w buzi u wszystkich... zadnego potepienia dzisiejszych wydarzen...
za to avi gabay, ten przewodniczacy 'obozu syjonistycznego' zamiast potepienia hamasu i ostrzeliwania israela, zabral sie za nastepne opluwanie netanyahu za prowadzenie takiej polityki w stosunku do gazy... nawet slowa dobrego o naszych zolneirzach, ktorzy mieli ciezki dzien za soba i jak widac, czeka ich tez ciezka noc...

dana

teraz alarm w hevel lahish, w centralnym negevie i w otef gaza...

dana

teraz mowia o calej salwie na ashkelon i otef gaza i sa doniesienia o wybuchach...

dana

jak widac, wszystko spadlo na otwarte tereny: nie bylo akcji iron dome i nie ma doniesien o rannych lub szkodach...