News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 11 stycznia 2017...

Started by dana, January 11, 2017, 01:19:31 PM

Previous topic - Next topic

dana

- adwokat elora azarii skrytykowal dzisiaj ostro nocne spotkanie miedzy cahalem a rodzina azarii, na ktorym probowano przekonac rodzine nie zglaszac apelacji w sprawie wyroku leora: 'to bardzo powazne, jak watergate'...

- knesset zatwierdzil we wstepnym glosowaniu 'prawo shovrei shtika' (breaking the silence)...

- trzech mlodych zydow zostalo dzisiaj rano zaaresztowanych przez policje podczas burzenia nielegalnie postawionych budynkow w gush shiloh w okregu binyamin... nie ma informacji o co sa podejrzani...

- itzik shmuli, parlamentarzysta z parii 'oboz syjonistyczny' powiedzial, ze popiera kandydature amira pereca na stanowisko przewodniczacego partii pracy...

nu nu herzog... poczatek konca twojej drogi?

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

jak podaja dzisiaj, israel zaproponowal hamasowi zwrocenie wszystkich zabitych hamasowcow i jencow z operacji tzuk eitan w zamian za ciala dwoch poleglych w tej operacji zolnierzy cahalu i 2 obywateli, chorych psychicznie, ktorzy przekroczyli granice z gaza i sa rowniez przetrzymywani przez hamas... israel zaproponowal rowniez zwrocenie wszystkich obywateli gazanskich przebywajacych w israelu, a tych jest dziesiatki, ktorzy przekroczyli granice z israelem z wlasnej woli...  hamas odmowil stawiajac wstepny warunek do kontynuowania negocjacji: liste wiezniow bezpieczenstwa, ktorzy wogole nie pochodza z gazy i nie sa zwiazani z operacja tzuk eitan musza byc zwolnieni...

==========

obserwuje, co sie dzieje w usa... 9 dni przed zaprzysiezeniem donalda the first... doslownie kopia tego co sie dzieje w israelu w stosunku do netanyahu... co 5 minut nowe 'oskarzenia', co 10 minut jakies insynujacje o nieuczciwosci... lewica i lewactwo na tym swiecie wszedzie takie samo: albo jestes z nimi, albo niech bog sie ma w opiece, bo nagonka lewicy nie ustaje...  tak wyglada demokracja w ich pojeciu...

kasiak

Tak, tak, u nas też głośno o sex taśmach z Rosji. Według wypowiedzi Trumpa kobiety nie do rozmów mu służą, ale niech sobie demokraci przypomną, co Clinton robił z panną Moniką w Białym Domu...  ;D
A tak generalnie, to jakby się przyczepić, to na każdego coś się znajdzie - nawet najuczciwszy człowiek choć raz w życiu się potknął. Jak dla mnie, to politycy swoimi działaniami powinni zapewnić obywatelom swojego kraju dobrobyt i bezpieczeństwo. A czy w wolnym czasie robią coś po francusku, angielsku czy na inny sposób, mnie to nie interesuje.

dana

z tymi oskarzeniami o molestowanie to tez troche dziwna historia... nagle, podczas kampanii wyborczej, w tej przyslowiowej jednej godzinie nagle sie znalazlo 11 kobiet ciezko urazonych psychicznie przez molestowania donalda the first...  ale jak sie pojawily w tempie, tak szybko zniknely... cala jedenastka... tak tak...

dana

- teraz pozwolono opublikowac, ze czlonkowie hamasu podszyli sie pod falszywe profile na fb i wabili dziesiatki zolnierzy cahalu i probowali przekonac ich sciagnac aplikacje chat, ktora rozwinal hamas i ktora przejela kontrole nad ich telefonami komorkowymi... cahal ujawnil rowniez, ze dzialacze hamasu przeniknely rowniez na zolnierskie grupy na fb...

- sad wojskowy w yaffo zatwierdzial odroczenie debaty nad kara dla elora azarii do 24 stycznia na prosbe obrony...

- tzipi livni z 'obozu syjonistycznego' oskarzyla dzisiaj partie ha-bait ha-yehudi o przyczenienie sie do przeprowadzenia uchwaly onz przeciwko osiedlom w judei i samarii..

tak tak... to wasz styl... nie idioci w onz i usa sa winne, tylko wlasnie israelscy zydzi prawicowi...

- zarzad miasta jerozolimy zburzyl dzisiaj 8 budynkow rozprzestrzenionych na 5 dunamach ziemi w jerozolimskiej dzielnicy jabel mukaber, ktore sluzyly jako firmy materialow budowlanych i postawione zostaly nielegalnie na otwartych terenach...

- sad pokojowy w petah tikvie ujawnil dzisiaj, ze toczy sie sledztwo przeciwko dzialaczom prawicy podejrzanych o planowanie zamachow przeciwko arabom... cenzura zostala nalozona na detale sledztwa i tozsamosc podejrzanych...

lipniaczek

...Trump odpowiada zawsze - i tak ze idzie w piety... lekcja do zapamietania dla Izraela...
???

dana

ta jego wczorajsza konferencja prasowa byla fantastyczna...  :()

miriam_73

To, jak usadził tego plującego się CCN-owca: miodzio :)
Widziałam tylko fragmenty na BBC, bo nam !$#%^&#%@^&# Polsat Cyfrowy zakodował CNN... A Foxa nie mamy, niestety.

dana

szkoda, ze nie macie fox... pokazywali ten kawalek pare razy i za kazdym razem sie smialam... uprzejmie, stanowczo, ale wlasnie nie... super...

lipniaczek

...jesli masz nieograniczony dostep do internetu, to mozna ogladac darmowe transmisje w sieci - m.in. na YouTube...
8)