News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 28 pazdziernika 2018...

Started by dana, October 28, 2018, 11:03:57 AM

Previous topic - Next topic

dana

w gazie cisza, tymczasem, i wszystko kreci sie u nas wokol tragedii w pittsburghu... straszne, do czego prowadzi slepa, bezpodstawna nienawisc... ten sqrwiel twierdzil, ze zydzi stoja za tym marszem tysiecy z panstw poludniowej ameryki do granic usa... zydzi oczywiscie, bo zydzi przeciez, jak wszystkim wiadomo, rzadza swiatem, a juz napewno ameryka... zydzi jak widze, nie sa w stanie rzadzic nawet hamasem, a co dopiero swiatem... tak wlasnie od takich klamliwych, wymyslonych w nienawisci i powtarzanych od dziesiatek lat twierdzen dochodzi do takich czynow... ja bym go nie skazywala na smierc, ja bym go skazala na dozywocie, bez mozliwosci wczesniejszego zwolnienia i powinien ta kare odbyc w ciezkich warunkach wieziennych, przy ciezkiej pracy dla gminy zydowskiej w pittsburghu i z dzienna nauka o judaizmie...

wyjasnili nam dzisiaj dokladnie, o co chodzi z tymi 15 milionami shekli, ktore zada od nas hamas we wczorajszym ultimatum: wiec to wogole nie ma byc jednorazowy przekaz, tylko co miesiac chca dostawac te pieniadze i to w gotowce, nie mniej nie wiecej...  postawili to ultimatum juz po tym, jak israel przywrocil dostawe paliwa qatarskiego do strefy gazy i po ciezkim ostrzeliwaniu otef gaza przez hamas i jihad islamski... w liscie, ktory przeslal egipcjanom yahya sinwar, zada on przekazania pieniedzy qatarskich, przeznaczonych na zaplaty w gazie, w rece hamasu i jesli nie dostanie ich do czwartku, zamieszki na granicy israelsko-gazanskiej beda wzmozone... zadanie to ma w rzeczywistosci obejsc dotychczasowa koordynacje miedzy israelem a autonomia palestynska, ktorej przekazywano wszystkie pieniadze, tak z podatkow zbieranych w israelu, jak i pieniedzy 'pomocy humanitarnej', odebrac israelowi nadzor nad tymi funduszami i jeszcze dalej odsunac mahmouda od jego zadania dostania w rece autonomii kontroli nad gaza...

israel tymczasem zastanawia sie nad odpowiedzia... jak mowia u nas, jesli sie zgodzi, hamas dostanie bezposrednio pieniadze, ktore zuzyje na dzialalnosc terrorystyczna, a nie na miesieczne zaplaty dla gazanskich pracownikow...  mam nadzieje, ze nie moj rzad nie pojdzie na to, bo po pierwsze rzad suwerennego panstwa nie moze isc na zadne szantaze, po drugie sytuacja nie zmieni sie zupelnie, rakiety beda dalej leciec na israel i otef gaza bedzie dalej spalany, a po trzecie wojskowe starcie z hamasem jest nieuniknione i lepiej, zeby bylo wczesniej niz pozniej... zaraz zaczyna sie nam okres zimowy, z deszczami, naszym chlopakom bedzie trudniej sie tam poruszac czolgami i innymi pojazdami wojskowymi, nie mowiac juz o samych zolnierzach grzeznacych w tych mokrych piachach...

- teraz na otwarciu cotygodniowego posiedzenia rzadu netanyahu ustosunkowal sie do hamasowkiego ultimatum: 'slyszelismy wczoraj o jakims ultimatum hauas. israel nie zaakceptuje zadnego ultimatum od hamasu i bedzie dalej dzialal w interersie israela'...

- gabinet ma sie dzisiaj zebrac na posiedzenie w sprawie eskalacji w gazie o godzinie 16:00...

- 'palestynskie' ministerstwo spraw zagranicznych potepilo masakre w pittsburghu...

aha... masakry ktore wy robicie nie potepiacie... tak wlasnie wygladacie nedznie...

- kolo przedszkola w sderot znaleziono czesc balonu zapalajacego...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

tomasz

W stanie Pensylwania gdzie leży Pittsburgh daaawno nie było wyroku śmierci. Jest dopuszczalny, jak w większości stanów, ale dawno nie było. Sam jestem ciekawy jak będzie w tym wypadku.
Ja bym był za karą śmierci. Nie chodzi o zemstę, ale są jednostki, ktore powinno się wyeliminować.

Robert Bowers, który zaplanował wielokrotne morderstwo, i zamordował z zimną krwią jedenaście niewinnych osób nie powinien, według mnie, chodzić po tej planecie.

Tak wygląda morderca - kurcze, zwykły facet, prawda ?  :-\

dana

praktycznie nie ma wiadomosci... wszystko sie kreci wokol pittsburgha... po tym, jak juz w usa oskarzono donalda the first o ta masakre, teraz znalazl sie amerykanski zyd, ktory twierdzi, ze netanyahu 'ma krew na rekach' z powodu tej masakry, bo wg niego mieszal sie w wybory w usa i pomogl wybrac donalda...

ja wam mowie, ten swiat kompletnie oszalal...

dana

- minister obrony lieberman zlozyl dzisiaj w radzie mianowania wyzszych urzednikow kandydature generala aviva kochavi na stanowisko nastepnego szefa sztabu generalnego cahalu... 

- mieszkancy otef gaza organizuja na dzisiaj o godzinie 17:30 demonstracje na skrzyzowaniu azrieli i wzywajac do uczestnictwa w niej podkreslajac, ze trzeba sluchac zalecen policji i uniknac przemocy...

- autonomia palestynska juz wczoraj zawiadomila, ze jest zaniepokojona zblizeniem miedzy omanem a israelem, a teraz zawiadamia, ze do ramalli przybyl dzisiaj z omanu specjalny wyslannik na spotkanie z mahmoudem de autonomia...

sar

a tak brzmi HATIKVA w
Zjednoczonych Emiratach ...

https://www.facebook.com/521248807933259/videos/477886226039180/

pzdr
WItek  ;)

ps.
się znaczy można normalnie żyć i funkcjonować

lipniaczek

...masakra wyglada na kolejny przypadek z cyklu nie posluchano ostrzezen i zdrowego rozsadku... Departament Bezpieczenstwa Wewnetrznego byl tam w marcu i raczej nie po to, zeby ich uspokajac, ze sa absolutnie bezpieczni... zapewne bylo jakies glosowanie - i zostalo po staremu...
???

dana

Quote from: sar on October 28, 2018, 05:15:37 PM
a tak brzmi HATIKVA w
Zjednoczonych Emiratach ...

https://www.facebook.com/521248807933259/videos/477886226039180/

pzdr
WItek  ;)

ps.
się znaczy można normalnie żyć i funkcjonować

:-*
wprawdzie ktos tam z boku na ulicy spalil israelska flage z protescie, ale muki super!!!!

dana

Quote from: lipniaczek on October 28, 2018, 11:01:30 PM
...masakra wyglada na kolejny przypadek z cyklu nie posluchano ostrzezen i zdrowego rozsadku... Departament Bezpieczenstwa Wewnetrznego byl tam w marcu i raczej nie po to, zeby ich uspokajac, ze sa absolutnie bezpieczni... zapewne bylo jakies glosowanie - i zostalo po staremu...
???

niestety, tak bylo zawsze, od tysiecy lat i tak bedzie dalej... zydzi sie niczego nie ucza...

dana

dzisiaj bylo popoludnie i wieczor ze starsza terrorystka...

tutaj wiadomosci z ostatnich godzin, ktorych duzo nie ma...

- nie bylo rozruchow na granicy israelskiej, ale zidentyfikowano 3 terrorystow, ktorzy pod oslona ciemnosci przyczolgali sie do plotu granicznego w okregu khan younis i zostawili tam ladunek wybuchowy... rzecznik cahalu zawiadomil, ze 'mazlaty hel ha-avir zaatakowaly kolo plotu granicznego bande 3 terrorystow, ktorzy probowali zniszczyc plot graniczny i podlozyli ladunek wybuchowy w poludniowej czesci strefy gazy. jest 2-3 zabiych, nie ma rannych wsrod zolnierzy. cahal strzela do terrorystow, ktorzy zblizaja sie do plotu granicznego'...

w gazie natychmiast zawiadomili, ze byli czlonkami jihadu islamskiego... potem ministerstwo zdrowia w gazie podalo, ze byli to 3 chlopcy w wieku 12-14 lat... cahal zawiadomil, ze zbada to wydarzenie...

ewakuacja zabitych do szpitala w gazie...

- glodujacy od 57 dni khader adnan, terrorysta siedzacy w israelskim wiezieniu, jest podobno w ciezkim stanie i przeszedl smierc kliniczna...