News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 3 lutego 2017...

Started by dana, February 03, 2017, 10:43:55 AM

Previous topic - Next topic

dana

piatek... duzo wiadomosci nie ma... w amonie pracuja nad pakowaniem dobytku... pewnie w przyszlym tygodniu zaczna rozwalac te domy...

podejrzewam, ze donald the first zaczyna zmieniac kierunek, jesli chodzi o israel... wczoraj zareagowal na budowe w judei i samarii stwierdzajac, ze wprawdzie nie jest to przeszkoda do pokoju, ale utrudni jego osiagniecie... zastanawiam sie, kto mu tam w uszko szepcze... chce zadowolic abdullaha? tillermana? powiedzial, ze czeka na spotkanie z bibi... nu, ten umie gadac i przekonywac... a gdzie jared? :D :D :D  w kazdym razie uwazam, ze my powinnismy zrobic porzadek z naszym sadem najwyzszym, a potem robic to, co dla nas dobre, donald czy abdullah, nie ma znaczenia...
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

lipniaczek

...mam rozwiazanie: legalna emigracja do USA dla milujacych pokoj Palestynczykow, a terrorystami sie zajmie Izrael...
???

kasiak

Myślę, że arabowie woleliby inny scenariusz: do Ameryki wyemigrują żydzi, a resztą się zajmą terroryści...  ;)

Ja nie wiem, jak można się wtrącać do tego stopnia w wewnętrzną politykę innego państwa. Co ich to wszystko obchodzi? Niech sobie każdy zrobi porządek na swoim podwórku, bo akurat jest co sprzątać w każdym kraju.

dana

dana

itzhak herzog zostal umieszczony w szpitalu z powodu 'lekkiego udaru mozgu, jest przytomny i kontaktuje sie z otoczeniem' jak zawiadomiono ze szpitala...

w kazdym razie przyszedl do szpitala o wlasnych silach... nu, refua shlema itzik...

dzisiaj wieczorem z zona w szpitalu

Margal

Może powiedział to w dobrej wierze. Jeśli wie, że proces pokojowy to fikcja to może cieszy sie, że go nie będzie. A poważnie - może po prostu doszedł do wniosku za namową doradców, że nie jest dobre poruszac się jak słoń w składzie porcelany w kwestii Bliskiego Wschodu.
http://www.breitbart.com/jerusalem/2017/02/02/settlements-fake-news-trump-opposes-israel/

dana

mysle, ze on naprawde uwaza, ze israel moze robic co uwaza za stosowne, ale musi znalezc jakas droge miedzy arabami a nami... nie jestem pewna, ze mu sie to uda, bo jak wiadomo, swiat probuje od 50 lat dojsc do jakiegos pokoju tutaj... nikt nie chce przyjac do wiadomosci prostego faktu: nie mozna dojsc do pokoju z kims, kto nie tylko nie chce pokoju, ale wrecz dazy do likwidacji israela... 

lipniaczek

...nie chodzi o pokoj, ale o wzgledny spokoj... ruszyl do pracy z kopyta i kolka zaczynaja sie krecic, a jak sie zacznie nudzic, to sie zacznie wtracac... oby Izrael byl gotowy...
???

dana

spoko... jestesmy zawsze przygotowani na takie sytuacje... dlugie doswiadczenie mamy... :D

miriam_73

Quote from: lipniaczek on February 03, 2017, 05:48:22 PM
...mam rozwiazanie: legalna emigracja do USA dla milujacych pokoj Palestynczykow, a terrorystami sie zajmie Izrael...
???

Aż tak źle życzysz normalnym Amerykanom? W końcu ok połowy odrzuciło pomysły Demsów na świat. My z mężem chcemy za parę lat jednak osiąść w USA, więc wolelibyśmy raczej mniej Arabów, niż więcej :)