News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 9 lutego 2017...

Started by dana, February 09, 2017, 01:36:58 PM

Previous topic - Next topic

dana

dzisiaj wiadomosci pozno... ale keren na pierwszym miejscu nie? byly rutynowe badania, czy wszystko jest w porzadku i oczywiscie, ze moja wnuczka jest perfekcyjna... nie plakala, nie krzywila sie, za to rozgladala sie zainteresowana wszystkim i wszystkimi i nawet jak przy ultrasound jak jej lekarz maznal ta zimna galareta nie skrzywila sie... :D

- dzisiaj rano 'zrodla arabskie' doniosly o ataku israelskim na poludniu gazy 'w ktorym zginelo 2 palestynczykow i 5 zostalo rannych w ataku na granicy gaza-synaj'... rzecznik cahalu oswiadczyl, ze cahal nic nie wie o takim bombardowaniu...

- jak podaja, armia egipska likwiduje terrorystow daash na synaju i niszczy tunele prowadzace do gazy... mimo oskarzenia israela przez 'zrodla arabskie' o atak na granicy gazansko-egipskiej israel przypuszcza, ze to wlasnie egipcjanie zaatakowali... miedzy 17 stycznia a 2 lutym egipcjanie zniszczyli conajmniej 3 tunele...

opublikowane przez egipt zdjecia z tuneli

- mieszkancy eilatu wracaja do rutynowego zycia, ale doniesienia z miasta mowia o panice, jaka wywolalo ostrzelanie eilatu i obawie, ze takich atakow bedzie wiecej...

hmmm, panika? patrze na mieszkancow otef gaza, rakiety ciagle, w niektorych okresach codziennie i to pare razy i zadnej paniki tam nie ma... israelczycy nie wiedza, ze w kazdym momencie, w kazdym miejscu jestesmy narazeni na takie 'prezenty'? panika? mam nadzieje, ze to tylko znow nasze gazetkies...

- mieszkancy amony w nocnym glosowaniu zadecydowali, ze zazadaja nowego osiedla na ziemiach panstwowych zwanych geulat zion (odkupienie syjonu) w bloku osiedli w gush shiloh w binyamin...

- ministerstwo zdrowia w gazie zawiadomilo, ze rozpoczeto cwiczenia medyczne przy udziale francuskich lekarzy... cwiczenia odbeda sie w okregu khan younis i rafiyah i beda symulowac sytuacje wojenne...

- rozlam w sektorze ortodoksyjnym: czlonkowie radykalnego odlamu, ktorzy demonstrowali w ostatnich dniach z powodu zaaresztowania religijnego dezertera, planuja dalsze demonstracje i blokowanie szos i oburzaja sie z powodu ostrego sprzeciwu umiarkowanej czesci zydow ortodoksyjnych i chca zaklocic zycie mieszkancow calego sektora... teraz groza, ze demonstracje zaczna sie dzisiaj po poludniu: 'zablokujemy szosy w godzinach szczytu'...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

nu, to zaczal sie trzeci dzien demonstracji radykalnych zydow ortodoksyjnych... szosa no 1 kolo latrunu zostala zamknieta z powodu demonstracji haredim... tymczasem zaaresztowano 12 osob w jerozolimie i bei shemesh...

jerozolima

bnei brak

dana

zamach w petah tikvie: terrorysta najpierw ostrzelal autobus a potem zaczal dzgac ludzi srubokretem...
jest dwoch srednio rannych i 5 w stanie lekkim... terrorysta, sadek nasser abu mazen, 18, z okregu shchemu, zostal zlapany... informacje dalej sa niedokladne, podawane sa rozne cyfry 5 albo 7 rannych...

moment zaaresztowania sqrwiela

dana

- jak podaja teraz, dzisiejszy terrorysta mial zamiar zrobic ogromny zamach, ale podczas biegu wypadl mu dodatkowy magazynek, co uniemozliwilo mu dalsze strzelanie... przechodnie zaczeli go gonic i dopadli kolo sklepu z materialami do szycia, rzucili w niego maszyne do szycia i w ten sposob go zneutralizowali az do przybycia policji... swiadkowie powiedzieli, ze lezac zneutralizowany na ziemi  sklepu krzyczal 'ratujcie mnie, ratujcie mnie'... 

taaaaak... ratujcie mnie... sqrwiel...

- dzisiaj zostala uruchomiona strona internetowa w jezyku arabskim jednostki koordynacji rzadowych dzialalnosci w judei i samarii, ktora bedzie informowac 'palestynczykow' w autonomii i w gazie o wszystkim, o czym mahmoud de autonomia i ismail haniye nie chca, zeby ich 'narod' wiedzial i ukrywa je przed nimi... ta strona dolacza sie do facebooka i twittera w jezyku arabskim tej samej jednostki... strona powstala na polecenie ministra obrony liebermana i dowodce koordynacji dzialan rzadowych w judei i samarii, generala mordechaja...

- podczas demonstracji haredim zaaresztowano dotychczas 31 osob w jerozolimie i beit shemesh...

lipniaczek

...chcial przyspieszyc osiagniecie pokoju?...
???

dana

chcial wlasnorecznie 'wyzwolic palestyne'...

nigdy dranstwo nie zejdzie do rzeczywistosci...