News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 18 lutego 2017...

Started by dana, February 18, 2017, 10:29:58 AM

Previous topic - Next topic

dana

shabes... cisza w wiadomosciach tymczasem...

za to sloneczko sie pokazalo po paru deszczowych dniach, chociaz dalej zimno...
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

kasiak

A dla mnie najlepszym newsem byłaby wiadomość, że ruszyły się już bociany i do nas lecą. Chyba, że już wyleciały. Widziałaś może jakieś? Niekoniecznie nad Jerozolimą, ale w TV?
Niech już będzie wiosna!!!  :)

A propos deszczu. Czy hamaśniki robią w swoich tunelach odwodnienie, czy po zimie, jak ich zaleje, to ryją na nowo?  ;)

dana

w jerozolimie nie widac nigdy bocianow... i jeszcze nic nie mowia, ze bociany zrobily odpoczynek w dolinie hulah... ale zawiadomie cie, jak tylko beda...

chyba nie zalewa ich deszcz, za to zalewa ich egipt... jak zaleje, to koniec, musza ryc nowy tunel... oni tam zajeci 24/24 i tych tuneli masa... ale chyba mamy jakies informacje ile i gdzie, tylko sie nie mowi o tym...

dana

- angela merkel w kierunku trumpa dzisiaj na konferencji bezpieczenstwa w monachium: 'islam nie jest zrodlem terroru i trzeba zaangazowac kraje muzulmanskie w walce z nim'...

frau merkel... kup se pani lepsze okulary... i idz do laryngologa sprawdzic uszy... allah hu akbar, nie? cusik jak to wasze stare gott mit uns przy mordowaniu zydow, prawda?

- wiceprezydent pence na tej samej konferencji: 'bedziemy dalej popierac nato, ale bedziecie musieli placic wiecej'...

- sekretarz generalny onz guterres: 'udaremnienie nominacja salama fayyada bylo powaznym bledem. wszyscy musimy zrozumiec, ze ludzie sluzacy w onz robia to dzieki ich umiejetnosciom osobistym i nie reprezentuja zadnego panstwa lub rzadu'...

co ty nie powiesz, antonio... kontynuujesz klamliwa polityke onz...

- swiatowa ikea przeprosila za katalog przeznaczony dla spolecznosci ultraortodoksyjnej w israelu, w ktorym nie ma zdjec kobiet: 'to nie jest cos, co przeszlo przez nasze rece i nie jest zgodne z wartosciami ikei. Israelski agent probowal dotrzec do specyficznej grupy konsumentow i popelnil blad'... 

skad wiesz, ze popelnil? przeciez istnieje dalej i normalny katalog ikei?

kasiak

To ktoś rzeczywiście protestował przeciwko temu katalogowi? Przecież to głupie. W końcu to katalog mebli, a nie facetów do wzięcia (chyba, że przy okazji -  ;D ). Jak mi się nie podoba IKEA, to w niej nie kupuję. Ale niestety wiele osób ma taką kłótliwą naturę, że jak nie maja przeciwko czemuś protestować, to są chorzy.

lipniaczek

...Ikea zrobi wszystko dla pieniedzy - komu zawadzi male klamstewko?...
???

kasiak

E tam, w biznesie, jak sama nazwa wskazuje wszystko, co można robi się dla zysku. Jeśli do jakiejś grupy społecznej trzeba dotrzeć w inny sposób, to tak się robi. Ja się z tego śmieję, bo takie ujęcie rzeczywistości nie śmieszy, ale tego nie potępiam. W końcu gdyby kobiety z tradycyjnych czy ortodoksyjnych rodzin miały coś przeciwko temu, to pewnie by tych rodzin nie było tyle, bo ktoś musi rodzić dzieci i tym samym utrzymywać liczebność społeczności - faceci póki co tego nie potrafią.   ;D  Jak by miały coś przeciw - to by odeszły i byłby koniec. Może się mylę, ale tak to widzę.

dana

kasiaaaaaaaa!!!!! inbar rubin z kkl (keren kayemeth le;israel) przeczytala twoje pytanie w sprawie bocianow i zamiescila teraz zdjecie w walla new!!!!

hulah valley dzisiaj:

dana

pogoda piekna i israelczycy, jak to w zwyczaju, wedruja i wedruja...

hermon dzisiaj

kolo birkat ram

wyzyna golan

har bental

posmialam sie z tego drogowskazu: jerozolima, amman, haifa, bagdad i... urzad premiera... :D :D :D

kasiak

Quote from: dana on February 18, 2017, 03:58:43 PM
kasiaaaaaaaa!!!!! inbar rubin z kkl (keren kayemeth le;israel) przeczytala twoje pytanie w sprawie bocianow i zamiescila teraz zdjecie w walla new!!!!

hulah valley dzisiaj:

Hurrraaa!!! Czyli wkrótce przyjdzie do nas wiosna. Albo raczej przyleci na skrzydłach bocianów. Kochane ptaszyska. Ja ich co prawda w mieście nie widzę, ale u rodziny na wsi - owszem. I to jest chyba najlepszy news dla mnie na dzisiaj. Dzięki serdecznie!!!   :) :) :)

A co do drogowskazów - nie ma na twój balkonik. Trzeba dopisać...  ;)

dana

lipniaczek

...teraz gramy, ale po meczu wrzuce stronke na sledzenie bocianow GPS-em...
:)

dana

jutro zobacze, bo zaraz do lozka: rano mam randke ze starsza wnuczka... idziemy kupowac pierwsze buciki... :D

lipniaczek

sar

Quote from: kasiak on February 18, 2017, 04:40:12 PM
Quote from: dana on February 18, 2017, 03:58:43 PM

hulah valley dzisiaj:

Hurrraaa!!! Czyli wkrótce przyjdzie do nas wiosna. Albo raczej przyleci na skrzydłach bocianów. Kochane ptaszyska. Ja ich co prawda w mieście nie widzę, ale u rodziny na wsi - owszem. I to jest chyba najlepszy news dla mnie na dzisiaj. Dzięki serdecznie!!!   :) :) :)

A co do drogowskazów - nie ma na twój balkonik. Trzeba dopisać...  ;)

czasem tak sobie myślę, ze może lepiej by się nie wybierały do europy - ile z niech zostanie zastrzelonych przez
arabskie dziadostwo w libanie czy turcji ...

pzdr
Witek