News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 20 lutego 2017...

Started by dana, February 20, 2017, 12:23:01 PM

Previous topic - Next topic

dana

- lieberman dzisiaj rano: 'musimy oddzielic sie nie tylko od arabow poza zielona linia, ale rowniez od arabow w granicach zielonej linii, ktorzy identyfikuja sie jako palestynczycy. dlaczego mieszkancy um el fahem identyfikujacy sie jako palestynczycy maja byc obywatelami israela?'...

ujjjj avigdor... zaraz uslyszymy krzyk o apartheidzie, rasizmie i zaczna sie demonstracje, ze oni w zadnym wypadku nie zgodza sie byc pod wladza autonomii...  :D

- zolnierze cahalu beda nosic podczas walk specjalna bransoletke, ktora bedzie monitorowac ich stan zdrowia, pozwalajac silom ratowniczym dostarczyc im potrzebna pomoc lekarska...

- jutro oglosi sie wyrok na elora azarie... oskarzyciel zada 3-5 lat wiezienia... yoram sheftel, obronca azarii mowi, ze udowodni jego niewinnosc... przyjaciele obiecuja 'balagan'...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

dzisiaj podano do publikacji, ze zlozono oskarzenie przeciwko mieszkancowi taybe, anasowi haj yahya, zaaresztowanemu w koncu stycznia, za dzialalnosc dla isis i planowanie zamachow w imieniu 'panstwa islamskiego'...

trzymamy reke na pulsie, nie?

dana

- 2 rakiety wystrzelone z synaju dzisiaj rano spadly na otwarte tereny w radzie okregowej eshkol... nie bylo rannych i nie bylo szkod... nie bylo syreny alarmowej... przedstawiciele onz przybyli na granice israelsko-egipska w celu otrzymania dokladnego raportu od zolnierzy cahalu...

patrol w okregu spadku rakiety dzisiaj...

- 5 zolnierzy z brygady kfir zostalo skazanych na kary 21 dni aresztu za opuszczenie posterunku nachal oz w protescie za brak personelu w obliczu znacznego obciazenia zadaniami i nieodpowiedniego stosunku ze strony dowodcow... wg zrodel cahalu ich kary zostaly zaostrzone z nagany na areszt w wyniku interwencji guy'a hazuta, dowodcy brygady... 

guy hazut

sajayya widziana z nachal oz

- jak podano teraz, daash na synaju jest dzisiaj najsilniejsza grupa daash... wspolpraca wojskowa w tej kwestii miedzy egiptem a israelem jest dokladnie omowiona i jak widac, israel bierze udzial w zwalczaniu tej grupy terrorystycznej...

atak daash w el arish..

- jak to sie u nas mowi: sof sof... czyli w koncu, nareszcie...

https://www.youtube.com/watch?v=uv8Hqlubst4

dana

cahal zaaresztowal dzisiaj wieczorem araba, ktory przekroczyl nielegalnie granice z gaza... znaleziono przy nim noz i przekazano go na sledztwo...

kasiak

Czyli być może dobrze, że władze autonomii biorą całe pieniądze otrzymywane od "świata" dla siebie, bo mógłby przeleźć na waszą stronę np. z haubicą...  ;D

dana

oni czesc przekazuja do gazy... z tej pozostalej czesci przede wszystkim przelewaja na wlasne konta, a reszta nie wystarcza nawet na zaplacenie miesiecznych poborow dla 'urzednikow panstwowych' i nie placa nam za wode, gaz i prad... wiec u nas nie ma juz zadnych pieniedzy... :D :D :D