News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 18 sierpnia 2019...

Started by dana, August 18, 2019, 12:38:28 AM

Previous topic - Next topic

dana

cos sie dzieje powaznego na granicy z gaza jak widac... cahal nalozyl cenzure i wszystkie informacje teraz trzeba brac bardzo ostroznie...

jak widac dwa rozne incydenty, dwie grupy terrorystow probowaly przedrzec sie na teren israela...

conajmniej 5 terrorystow zotalo zabitych w ciezkiej wymianie ognia z cahalem, dwoch jest podobno w rekach cahalu, nie wiadomo, czy zywi czy zabici...

z gazy podaja rowniez o dwoch zabitych zolnierzach cahalu i kilku rannych, ale oczywiscie nie ma w tej chwili slowa z nasze j strony...

schrony publiczne zostaly otwarte teraz w beer shevie, ashdodzie, ofakim, sderot i w ashkelonie...

przypuszcza sie, ze wczorajsze ostrzelanie israela mialo na celu odwrocic uwage od tych dwoch grup terrorystow...

wg doniesien arabskich hel ha-avir atakuje teraz w gazie...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

teraz jakies informacje o trzecim incydencie...
i sinwar zwoluje pilne posiedzenie...

byle tylko te pogloski o naszych zolnierzach okazaly sie falszywymi informacjami...

dana

w gazie teraz ostrzegaja mieszkancow polegac tylko na 'oficjalnych' informacjach i nie zamieszczac nic 'co moze sluzyc wrogowi'... nalozyli pelna cenzure na to, co sie tam dzieje...

wg doniesien to akcja zorganizowana wspolnie przez hamas i jihad islamski...
sa rowniez informacje, ze terrorysci ubrani byli w mundury cahalu i jednemu z nich udalo sie dostac na teren israela...

rzecznik cahalu podal niedawno, ze 'sily cahalu zidentyfikowaly kilku uzbrojonych terrorystow kolo plot granicznych w polnocnej strefie. czolg i bojowy smiglowiec cahalu wystrzelili w ich kierunku'... ani slowa o zabitych i rannych z naszej strony i ze strony terrorystow...

i w tej chwili z gazy podaja o nastepnym ataku hel ha-avir...

noc bedzie dluga i nie wiadomo, co bedzie na nas czekalo rano...

zamiescili zdjecia 4 zlikwidowanych terrorystow...

dana

wiec dzisiaj w naszych wiadomosciach jakies zupelnie skape i inne wiadomosci niz tez nocne ze zrodel arabskich:  mimo dalszych informacji z gazy o 5 zabitych terrorystach, u nas mowi sie o trzech...  mimo doniesien z gazy o nocnych bombardowaniach u nas mowia, ze israel nie zareagowal... hamas rowniez do tej pory nie zareagowal na tych zabitych, za to zamieszczaja zdjecia z przywiezienia cial do szpitala w gazie, chociaz wczoraj w nocy byly jeszcze wiadomosci, ze czerwony polksiezyc poprosil cahal o pozwolenie do zblizenia sie do plotu granicznego, zeby zabrac ciala zabitych terrorystow i israel odmowil...

wczoraj byly informacje o tym, ze conajmniej jednemu udalo sie przejsc na teren israela, gdzie zostal zlikwidowany, dzisiaj u nas twierdza, ze cala historia odbyla sie na terenie gazy kolo plotu granicznego...

ani slowa o tunelu terrorystycznym, chociaz wczoraj byly jakies niepotwierdzone z naszej strony informacje, ze nie tylko byla to duza grupa terrorystow skladajaca sie z 13 osob, ale ze probowali wedrzec sie do israela przez tunel terrorystyczny, ktory byl pod obserwacja cahalu i dlatego mozna bylo ich tak szybko zlikwidowac...

poniewaz nie ma do tej pory zadnego oficjalnego zawiadomienia od tym wydarzeniu, oprocz wczorajszego lakonicznego zdania, ze zidentyfikowano grupe terrorystow i zlikwidowano kilku, to te informacje, pogloski i przypuszczenia tylko nabieraja tempa...

nie pamietam czegos takiego, zeby w 7-8 godzin po wydarzeniu cahal dalej milczal...

zdjecie piatego zabitego terrorysty...

kamizelka jednego z zabitych terrorystow...

golani na granicy z gaza...

- partia kachol-lavan bada, kto robi przecieki z tej partii i podejrzenia skierowane sa teraz na jednego z czlonkow partii yesh atid... jak podaja, falszywy plan pracy zostal tam wszczepiony w celu, zeby donoszacy mogl go rozpowszechnic...

- dzisiaj podano, ze rashida tlaib nie odwiedzila swojej babci od roku 2006...

taaak... wielka milosc... teraz wychodzi cala prowokacja tego babsztyla...

dana

rzecznik hamasu fawzi barhoum wzywa teraz egipskich mediatorow i przedstawicieli onz do natychmiastowej interwencji w sprawie porozumienia z israelem: 'ta sytuacja jest niemozliwa. opor toczy walke z israelem sila i madroscia'...

tak tak, sila i madroscia... sytuacja niemozliwa barhoum nie? poslaliscie terrorystow niezle uzbrojonych, zeby przedarli sie na tereny israela i mogli zamordowac paru zydow, a tu chalercia wykonczyli wam tych 'bojownikow', wiec naprawde taka sytuacja nie moze byc kontynuowna...

dana

- itzik shmuli z partii pracy przedstawil dzisiaj plan partii w sprawie judei i samarii: 'parametry clintona sa zaakceptowane przez partie i orly levi abekasis jest do tego zobowiazana'...

jak wiadomo, plan clintona z roku 2000 zawiera aneksje 3 duzych blokow w judei i samarii, ale pozostawia poza nimi okolo 100 tysiecy osadnikow zydowskich... co partia pracy ma zamiar z nimi? ewakuowac, czy pozostawic ich pod wladza  autonomii? plan ten przewiduje rowniez 'panstwo palestynskie' na 97% terenow judei i samarii w granicach 4 czerwca 1967 roku, czyli w rzeczywistosci na lini zawieszenia ognia w 1949 roku... i jeszcze w tym planie jest oddanie autonomii wschodniej jerozolimy wlacznie z har har ha-bait i ustanowienie w niej stolicy 'panstwa palestynskiego' i zrezygnowanie przez israel z doliny jordanu...  dla ciebie itzik czas jak widac stanal w miejscu, niby nie przeszlo prawie 20 lat i ty dalej te wasze glupoty lewackie... ale nicha.. jestem ci wdzieczna za jasne postawienie sprawy: dostajecie w roznych sondazach jakies 5-7 mandatow... teraz dostaniecie mniej, bo jednak narod israela nie zyje w zludzeniach jak wy...

- po ogloszeniu przez ministra oswiaty rafi peretza inicjatywy zwiekszenia ilosci godzin nauki kultury zydowsko-israelskiej, ktora bedzie zawierac rowniez lekcje w tematach judaizmu i spuscizny zydowskiej, nitzan horowitz, przewodniczacy partii meretzi obozu demokratycznego: 'niezrownowazona decyzja dodac tysiace godzin nauki judaizmu i spuscizny powinna wstrzasnac kazdym swieckim rodzicem w israelu'...

nie zapedziles sie troche, nitzan? nie powinien kazdy uczen w israelu i kazdy dorosly znac ta ogromna, wspaniala spuscizne wlasnego narodu? nie uda ci sie zmienic charakteru tego panstwa...

- dzisiaj w gazie pogrzeby wczorajszych 'shahidow'....

dana

dowcip tygodnia od mahmouda de autonomia: 'pomimo israela palestyna jest panstwem sprawnym i efektywnym i wplywowym krajem w spolecznosci miedzynarodowej'...

:() :() :()

- pozar wybuchl dzisiaj po poludniu w radzie okregowej eshkol od balonu zapalajacego wyslanego z gazy....

- cahal opublikowal zdjecia z identyfikacji terrorystow z bronia z wczorajszego wydarzenia...

https://www.youtube.com/watch?v=S3_kihAsR1c

- gabi ashkenazy, byly szef sztabu generalnego i jeden z trzech przywodcow partii kachol-lavan, oskarzyl dzisiaj netanyahu, ze 'chce spokoju w gazie z powodow wyborczych'...

netnayhu w odpowiedzi, przed odlotem na wizyte na ukrainie: 'kazdy, kto mnie za wie, ze moje rozwazania sa rzeczowe i prawdziwe. jesli zajdzie taka potrzeba, rozpoczniemy szeroka kampanie w gazie niezaleznie od wyborow'...

tal russo, general w rezerwie i parlamentrzysta z ramienia partii pracy: 'w danej sytuacji nikt nie potraktowalby hamasu inaczej, rowniez nie gantz'...

- jihad islamski: 'syjonistyczna okupacja ponosi pelna odpowiedzialnosc za ohydne zbrodnie przeciwko naszemu narodowi. zbrodnie atakowania groupy gniewnych mlodych ludzi przeciwko terrorowi, agresji, blokadzie, atakowania al aksy i agresji wobec wiezniow'...

tak tak... mlodzi gniewni w mudurach wojskowych, z bronia... nu, ale jak swiat gotowy nazywac tych terrorystow powstancami, bojownikami o wolnosc i partyzantami, to moga tez by mlodymi gniewnymi ludzmi nie?

- ismai haniye: 'gratuluje chlopcom, ktorzy nosza ze soba noze, zebyt bronic jerozolimy i najezdzaja na syjonistow'... jeszcze powiedzial: 'jestesmy gotowi do posrednich negocjacji z israelem w celu zawarcia umowy o wymianie wiezniow'...

- 3 dni temu zdjeto cenzure z zeznan swiadka panstwoweg ari harrow ze spraw 1000 i 2000 i dotychczas nie opublikowano tych zeznan...

nie ma nic naprawde obciazajacego netanyahu i policja cos dorabia?

- na szosie kolo arabskiego osiedla azzun kolo qalquilii arabowie obrzucaja kamieniami israelskie samochody...

sar

Quote from: dana on August 18, 2019, 08:28:20 PM
efektywnym i wplywowym

zwłaszcza to WPŁYWOWYM mnie zaintrygowało  :()

pzdr
Witek  ;)

ps.
ciekawym efektywności po zamknięciu granicy z Erez,
odcięciu wody, gazu i prądu  :()

dana

:() :() :()

nu, oddajmy im co nalezne: bez watpienia sa wplywowym 'krajem' jesli chodzi o rozpowszechnianie terroru na swiecie...   :D