News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 24 lutego 2017...

Started by dana, February 24, 2017, 08:37:08 AM

Previous topic - Next topic

dana

- faisal mekdad, syryjski wiceminister spraw zagranicznych: 'israel jest odpowiedzialny za kryzys w syrii'...

uff, nareszcie... czekalam zagryzajac paznokcie, kiedy nas syria oskarzy o ta wojne... teraz kolej na reszte panstwa arabskich oskarzyc nas o ta 'wiosne arabska'...

- mimo zobowiazania wobec israela w umowie pojednawczej, turcja bedzie goscic w koncu tygodnia duza konferencje hamasu... jak wiadomo, erdogan zobowiazal sie do ograniczenia dzialalnosci hamasu w turcji...

mam nadzieje, ze netanyahu po powrocie z jego podrozy odpowiednio zareaguje...

- partia pracy probuje zwerbowac bylego premiera ehuda baraka w swoje szeregi i zarezerwowac mu na liscie 2 miejsce...

tzipi... co ty na to? :D

- mahmoud de autonomia podczas jego wizyty w libanie: 'palestynczycy wyciagaja reke do pokoju zgodnie z miedzynarodowymi rezolucjami, ale israel upiera sie przy zatrzymaniu palestynskiej ziemi pozostawiajac narod palestynski w wielkim wiezieniu'...

- autonomia palestynska ostro sprzeciwia sie decyzji ministerstwa oswiaty, policji i shabaku w sprawie natychmiastowego zamkniecia szkoly arabskiej w jerozolimskiej dzielnicy tzur bacher, ktora powstala z ramienia hamasu i naucza do nienawisci do israela: 'to klamstwo, israel dziala przeciwko arabskim instytucjom oswiaty w celu zmuszenia do przyjecia israelskiego programu nauczcania, wdziera sie do szkoly i aresztuje nauczycieli i uczniow'...

- sily bezpieczenstwa zatrzymaly dzisiaj w nocy na terenach judei i samarii 2 poszukiwanych arabow...

- prezydent egiptu al sisi ustosunkowal sie do sprawozdan, wg ktorych umozliwi osiedlenie sie 'palestynczykow' na synaju: 'egipt nie rozmawial na ten temat z zadnym czynnikiem arabskim lub miedzynarodowym'...

al sisi nie jest idiota, nie pozwoli na to napewno...

- human rights watch zawiadomil, ze israel nie bedzie wiecej dawal wiz pracy dla jego personelu i oskarzyl israel o 'stronniczosc'...  rzecznik israelskiego ministerstwa spraw zagranicznych: 'dlaczego mamy dawac wizy pracy ludziom, ktorych jedynym celem jest oczerniac i atakowac nas?'...

- dzisiaj bedzie chaos w tel avivie: coroczny maraton wystartowal i 7 rano i zablokowal pol miasta...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

viocarus

viocarus

dana

dana

- rada praw czlowieka w onz wydala dzisiaj oswiadczenie: 'jestesmy bardzo zaniepokojeni z lekkiej kary dla zolnierza za to, co wydaje sie egzekucja rannego, nie uzbrojonego palestynczyka, ktory nie przedstawial zadnego niebezpieczenstwa. wyrok ten podwaza zaufanie do systemu sprawiedliwosci i wzmacnia israelska kulture zwolnic odpowiedzialnych od kary. wyrok wydany na azarie jest calkowicie sprzeczny do kar 3 lat wymierzonych przeciwko dzieciom palestynskim, ktore rzucaly kamieniami na samochody'...

wow... przypomnijcie mi wy tam w tej radzie, bo nie bardzo pamietam: wyraziliscie swoje zaniepokojenie wieszaniem homoseksualistow doslownie za nic?  noz w reku i zranienie zolnierza to jest bycie nieuzbrojonym? 3 lata za rzucanie kamieniami to za wysoka kara wg was? tutaj jedna z ofiar tego rzucania kamieniami, adele biton...  a w zwiazku z egzekucja shalhevet pass, ktora zabil z dachu snajper 'palestynski', ktorego autonomia nie tylko nie skazala, ale i wypuscila na wolnosc i dopiero rok pozniej shabak go zlapal i zostal skazany na 3 dozywocia... wtedy nie wyraziliscie autonomii waszego zaniepokojenia? i uzywajcie wlasciwej terminologii: to nie byl 'ranny, nie uzbrojony palestynczyk, ktory nie przedstawial zadnego niebezpieczenstwa', to byl arabski terrorysta, uzbrojony w noz, ktory juz zranil jednego zolnierza i owszem, mogl jeszcze byc niebezpieczny...

adele

shalhevet z matka

- khaled abu toameh: 'prezydent abbas podczas jego wizyty w libanie znalazl czas na spotkanie z uczestnikami arab idol, ale juz nie dla odwiedzenie palestynskich obozow uchodzczych'...

nu khaled, naprawde... przeciez wiesz lepiej... kogo wlasciwie obchodza ci uchodzcy?

- maraton tel avivski wygral biegacz z etiopii.... ulice zostaly otworzone dla ruchu...

a potem odpoczynek i masaz.... :D

sar

Quote from: dana on February 24, 2017, 08:37:08 AM

- partia pracy probuje zwerbowac bylego premiera ehuda baraka w swoje szeregi i zarezerwowac mu na liscie 2 miejsce...

fota ta udowadnia, że super żołnierz nie zawsze będzie/jest super politykiem ...

Quote from: dana on February 24, 2017, 08:37:08 AM
tzipi... co ty na to? :D

no co ... Ona porucznik rezerwy a Ehud to 3 gwiazdkowy generał -> wprawdzie
oboje w cywilu ale "pagonów nikt Im nie zdarł" więc Livnicka chyba ustąpi  :()

pzdr
Witek  ;)

lipniaczek

Quote from: dana on February 24, 2017, 03:31:28 PM
- rada praw czlowieka w onz wydala dzisiaj oswiadczenie: 'jestesmy bardzo zaniepokojeni z lekkiej kary dla zolnierza za to, co wydaje sie egzekucja rannego, nie uzbrojonego palestynczyka, ktory nie przedstawial zadnego niebezpieczenstwa. wyrok ten podwaza zaufanie do systemu sprawiedliwosci i wzmacnia israelska kulture zwolnic odpowiedzialnych od kary. wyrok wydany na azarie jest calkowicie sprzeczny do kar 3 lat wymierzonych przeciwko dzieciom palestynskim, ktore rzucaly kamieniami na samochody'...

wow... przypomnijcie mi wy tam w tej radzie, bo nie bardzo pamietam: wyraziliscie swoje zaniepokojenie wieszaniem homoseksualistow doslownie za nic?  noz w reku i zranienie zolnierza to jest bycie nieuzbrojonym? 3 lata za rzucanie kamieniami to za wysoka kara wg was? tutaj jedna z ofiar tego rzucania kamieniami, adele biton...  a w zwiazku z egzekucja shalhevet pass, ktora zabil z dachu snajper 'palestynski', ktorego autonomia nie tylko nie skazala, ale i wypuscila na wolnosc i dopiero rok pozniej shabak go zlapal i zostal skazany na 3 dozywocia... wtedy nie wyraziliscie autonomii waszego zaniepokojenia? i uzywajcie wlasciwej terminologii: to nie byl 'ranny, nie uzbrojony palestynczyk, ktory nie przedstawial zadnego niebezpieczenstwa', to byl arabski terrorysta, uzbrojony w noz, ktory juz zranil jednego zolnierza i owszem, mogl jeszcze byc niebezpieczny...

...z Twoich ust do uszu Nikki Haley...
???

dana

ja ja chyba poprosze o spotkanie... zaproponuje moj niekoszerny czulent... nie bedzie mogla odmowic, nie?    :()

dana

Quote from: sar on February 25, 2017, 12:12:34 AM

no co ... Ona porucznik rezerwy a Ehud to 3 gwiazdkowy generał -> wprawdzie
oboje w cywilu ale "pagonów nikt Im nie zdarł" więc Livnicka chyba ustąpi  :()

pzdr
Witek  ;)

w partii pracy maja dosyc tego zwiazku z tnua i livni... a ja jak ja widze w tv, to od razu dostaje mdlosci... straszna baba... jej tate to sie w grobie przewraca jak ja slyszy...

dana