News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

WHO is where?

Started by lipniaczek, April 20, 2020, 11:09:44 PM

Previous topic - Next topic

lipniaczek

...znaczy Word Haifska Order - niechze wyjdzie z ukrycia...
???

dana

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

lipniaczek

...zaloze sie, ze ona nie chce spotkac chinczyka... a ja nie chce podejrzewac, ze sie z nim spotkala...
???

dana

nie nie... troche sie zle czuje, ale to nie chinczyk...  :D

kasiak

trzeba zrobić manifestację przed domem Dany w Haifie. Dna, napisz coś dla nas!  ;D

dana

dana

haifska nie daje sobie rady z balkonikiem... wiec przyslala mi maila z odpowiedzia do ciebie... :D

Lipniaczku drogi,
Przede fszystkim, Tfoja znajomosc jezyka Herbrajskiego, czyli na Iwricie - jest Nadzwyczajnie Fspaniala.
Niniejszym stfierdzam, ze jestes Uczniem Nr. 1 Po drugie Alef, chce Ci opisac moje marne zycie czyli Chaim nie tak dobry. Pewnego pieknego dnia postanowilam, ze absolutnie, ale to absolutnie, musze uporzadkowac FSZYSTKO W MOIM DOMU. To nie byla zbyt madra decyzja, ale jak zaczelam to skonczyc nie moglam ale musze skonczyc. A wiec: uporzadkowac wszystkie moje ciuchy w olbrzymiej szafie. Kto potrzebuje olbrzymia szafe???? W moim nastepnym zyciu zrobie sobie malutka szafke na ciuchy. I tak stale nosze mniej wiecej to samo.

Do czasu, kiedy nas nawiedzila Swieta Korona, to chociazby mialam sprzataczke, ktora chce wszystko co ja jej chce dac. A teraz jej nie ma. Po drugie, jak juz jako tako ta szafe zalatwilam odmownie, to pozostalo jeszcze 6 szuflad + oszklone polki, czyli serwantka z witrynami (to jest najprawdziwsza polska nazwe tego glupiego pomyslu. Potem koniecznie musialam uporzadkowac w lozku z magazynem pod spodem. Ten, ktory wymyslil ten pomysl magazynowania pod lozkiem - prosze mu zabrac Nagrode Nobla!!!!

Kuchnia zalatwiona. A ja myslalam, ze to bedzie najgorsze pomieszczenie.

Jeszcze mi pozostalo do porzadkowania:

Magazyn z polkami i cholera wie co na nich z jednej strony, i z nieziemskim balaganem z prawej strony. Z gory wiem, ze po porzadkach, tam juz zostanie polowa. I magazyn bedzie swiecil pustymi polkami, jak na porzadny magazyn przystalo.

Lazienke juz zalatwilam odmownie - wlasciwie co to znaczy zalatwic odmownie?? Oprocz naprawic: zaprawe murarska albo ryc po swinsku, albo cement (jestem wstrzasnieta tymi glupimi slowniczkami) Rowniez trzeba cos narobic z oknami - do tej roboty zaprosza pana Tajfuna.

No i, uporzadkowac wszystkie papiery, papiorki, wazne i nie. Wywalic te nie wazne albo juz niewazne. Uporzadkowac wszystkie zdjecia, te w szufladach, i te wirtualne - nie wiem co gorsze. No i ksiazki.

Lipniaczku, Ty mi powiedz kiedy juz sie uwolnie z tego wlasno-stworzonego niewolnictwa.

Ale mysle o Tobie ze 3-4 razy dziennie. Juz Cie nawet nie zapraszam na podroz z BC do Torontowa, bo mnie ani nie wypuszcza z Izraela, ani nie wpuszcza do Kanady. A jak wpuszcza, to od razu do hotelu izolacyjnego.

Poczekamy rok i znowu Cie zaczne zapraszac.

A w miedzyczasie - dopomoz mi Boze, bo ja juz nie moge!!!!!

Biedna Danka

tymczasem poprosilam spadkobierce, zeby do niej zadzwonil i jeszcze raz jej wyjasnil, co trzeba robic, zeby sie zalogowac i poslalam do haifskiej historie jej, moja i mojego spadkobiercy... :D :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=_Ef5dRyvQ1Y

lipniaczek

...nareszcie piekny dzien - to sie naczekalem... modlitwa spelniona - dzieki Ci o Doniosla...
:) :) :)

...nie rozumiem, dlaczego nie mozna katalogowac balaganow f szafie i f papierach i f czymkolwiek i zrobic z nich porzadki tak jak w bibliotece? mozesz sobie przegladac sfoj stan posiadania na ajajpadzie lub smartfonie siedzac przykladowo na toalecie - jesli najdzie presja na wyrzucanie - lub dostajesz alarm - jesli cos przeminie czas nieuzywalnosci, itepe...  wydaje sie latfe, a skoro tak nie ma  - to s pewnscia stoja za tym jacys spiskowcy...
???

...czasami mam mieszane uczucia co do moich zdolnosci sprzataczych - wpuszczam w te miejsca powietrze od czaaasu do czaaasu, bo moj stan posiadania (stfierdzam, ze krolestfo) jest tego warty... jesli mu smutno, ze go tak rzadko odwiedzam - to czy nie byloby mu bardziej smutno, gdyby skonczyl na smietniku?... lepsza kfarantanna niz eliminejszyn... jestem dobrym gospodarzem (napisac 100 razy)...
???

...ide na nowa kafke, bo moja zimna... do nastepnego pieknego dnia!...
:)

Haifska

Lipniaczek: Po pierwsze katalogowanie balaganow w szafie i w innych miejscach to fprost GENIALNY pomysl! Ja spedziam mniej wiecej pol dnia codziennie na szukanie czegokolwiek. Chociazby jak bylam w wojsku, to i ja i moje towarzyszki niedoli - wszystkie spedzialysmy caly (kruciutki) czas wolny na poszukiwanie zniknionych przedmiotuf martfych. A teraz jestem w tym zajeciu calkowicie osamotniona. Who needs this???
Dopoki co, to mam dla Ciebie Lipniaczku dwa dodatki do Slowniczka Wyrazow Hebrajskich:

Pelix
El Kafona.
Jezeli zgadniesz, to dostaniesz hebrajskie lody w  prezencie.

Danka Agencja Prasowa
:() :() :()

lipniaczek

...jak przypadkiem napotkasz jakiegos znanego developera softwarow w Izraelu, podzielisz sie idea pomyslu na katalogowanie i dostaniecie za to Nobla, to mnie wspomnij przy odbiorze do mikrofonu... i Jeruszalaimska tez wypadaloby wspomniec...
???

Pelix = choc wydaje sie, ze to pelikan albo lupiez, to chodzi o imie Felix wymawiane w ten sposob przez Filipinczykow (nie potrafia wymowic spolgloski "f"), skad wzielo sie potoczne okreslenie na przedstawiciela dalekowschodniej taniej sily roboczej w Izraelu
El Kafona = wodnista kawa, czyli kawa lura

dana

Quote from: lipniaczek on May 15, 2020, 03:26:40 AM
Pelix = choc wydaje sie, ze to pelikan albo lupiez, to chodzi o imie Felix wymawiane w ten sposob przez Filipinczykow (nie potrafia wymowic spolgloski "f"),

czy te filipinczyki to kuzyni 'palestynczykow' lipniaczku? tylko na odwrot? bo ci moi bracia dazacy do pokoju ze mna nie sa w stanie wymowic spolgloski 'p' i wszystko tam zamiast p jest b...

lipniaczek

...balestinian bibul i Bay-Bal?...
???

dana

:() :() :()

dlatego u nich ich odwieczne, historyczne panstwo to nie palestyna, bo im wychodzi balestyna, tylko falestin... i stad glowny argument dla idiotow twierdzacych, ze oni pochodza od filistycznkow... :D :D :D