News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na 23 marca 2017...

Started by dana, March 23, 2017, 08:35:41 AM

Previous topic - Next topic

dana

- dzisiaj w nocy israel przechodzi na czas letni...

- premier netanyahu wyladowal w nocy w israelu i oczekiwane jest dzisiaj spotkanie miedzy nim i ministrem kachlonem w sprawie nowej korporacji kann...

- praktycznie wszystkie wiadomosci w tej chwili mowia o ataku terrorystycznym w londynie...

tel aviv wczoraj wieczorem w solidarnosci z londynem...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

jak podaja, za falszywymi alarmami o planowanych zamachach przeciwko zydowskim instytucjom w usa stoi mlody israelczyk z ashkelonu, ktory posiada rowniez obywatelstwo amerykanskie...

dana

- hazem khairat, egipski ambasador w israelu, dzisiaj na konferencji z okazji 40-letniej rocznicy historycznej wizyty prezydenta egipt sadata w israelu: 'brak nadzieji moze doprowadzic do przemocy'...

no shit your excellency... bo niby przed 1967 nie bylo przemocy? przed 1948 nie bylo przemocy?

- prokuratura wojskowa zlozyla dzisiaj akt oskarzenia przeciwko 3 zolnierzom nahalu z powodu brutalnego zachowania sie w stosunku do zaaresztowanego araba palestynskiego...

- demokraci staraja sie jak moga utrudnic donaldowi the first prace, ale w koncu zatwierdzono dzisiaj nominacje davida friedmana na nowego ambasadora usa w israelu...

- w zwiazku z doniesieniami, jakoby administracja donalda the first zazadala zaprzestania budowy w judei i samarii poza 'duzymi blokami mieszkalnymi' takimi jak ariel, teraz polityczne zrodlo zawiadomilo, ze nie bylo takiego zadania ze strony administracji amerykanskiej...

- uczniowie gimnazjum herzlia w tel avivie zostali poproszeni o uczestnictwo w wystawie, ktora symulowala przejscia w judei i samarii i w ramach ktorej ustawiono 'punkty kontrolne' przy wejsciach do klas: projekt mial wyjasnic, co rutynowo przechodza palestynczycy'...
ministerstwo edukacji: 'czyn powazny'...
przewodniczacy organizacji 'rezerwisci na froncie': 'myslalem, ze to wyglup'...

- zolnierze odpowiedzieli ogniem w kierunku 4 arabow, ktorzy rzucili w nich butelki molotowa kolo wjazdu do beit el w binyamin... zidentyfikowano trafienie 3 z tych terrorystow... w tej chwili bada sie, czy ktorys z nich zginal...

Tomer

Moze autorzy wystawy wieksze wrazenie na mlodziezy zrobili by trzymajac sie faktow i oznaczajac kilka wejsc do klas jako "tereny palestynskie" i pod spodem "wstep Zydom wzbroniony" to nie narusza ich lewackiej wrazliwosci ?

dana

nu, tel aviv to tel aviv... jak wiadomo panstwo w panstwie... :D