News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 1 kwietnia 2017...

Started by dana, April 01, 2017, 03:42:38 PM

Previous topic - Next topic

dana

zamach na stary miescie w jerozolimie: terrorysta dzgnal nozem dwoch mlodych zydow i ranil ich w gorna czesc ciala... zostal zneutralizowany...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

- itzhak herzog na dzisiejszej imprezie shabatarburut w beer shevie: 'opcja rzadu alternatywnego istnieje, kopie, oddycha i poczeka na nastepna okazje, ktora otworzy sie w bardzo krotkim czasie. wewnetrzna koalicja netanyahu peka w sposob znaczacy. on traci zdolnosc utrzymania koalicji i kazdy, kto zna polityke israelska wie, ze idzie ona droga likwidacji'...

itzik... nie ma zadnej opcji rzadu alternatywnego, chyba ze wlaczysz w ten 'alternatywny rzad' wspolna liste arabska... ty nie jestes w stanie nawet utrzymac zgody we wlasnej partii, a co dopiero w jakims rzadzie koalicyjnym... kazdy, kto zna polityke israelska wie, ze ty nie bedziesz nigdy premierem panstwa...

- hamas zlagodzil troche oblezenie jakie nalozyl 6 dni temu na wejscie i wyjscie z gazy jako czesc sledztwa likwidacji mazena fokahy i od dzialam pozwala czlonkom onz i czerwonego krzyza na wjazd i wyjazd z gazy bez zadnych ograniczen... wszystkie inne ograniczenia sa dalej w toku...

- jordania o nowym osiedlu dla deportowanych amony: 'ta decyzja stanowi wyrazne naruszenie praw narodu palestynskiego, zwlaszcza prawa do ustanowienia niezaleznego panstwa w granicach 67'...

git... ja wam wiadomo drodzy sasiedzi, to 'panstwo' nigdy nie zostanie ustanowione w granicach 67 roku i nigdy tez nie bedzie 'niezalezne'... nawet jako autonomia nie sa niezalezni i zyja z zebrow u calego swiata...

- kwiecien w israelu:

lekki snieg pada na hermonie

anemony kwitna kolo megiddo

kwiaty kolo givat ada

plaza tel avivska

dana

teraz podaja, ze w tym zamachu zostal ranny rowniez policjant... wszyscy ranni sa przytomni i otrzymuja pomoc lekarska... terrorysta zostal zlikwidowany...

ulica, na ktorej byl zamach...

dana

- z tego co podaja, terrorysta, okolo 17, to mieszkaniec judei i samarii... sledzil za dwoma mlodymi zydami, 18 i 23 lata, zaatakowal ich nozem i potem zaczal uciekac przed goniacymi go zolnierzami magabu, skrywajac sie w koncu w domu mieszkalnym... podczas starcia z zolnierzami jeden z nich zostal rowniez ranny i znajduje sie w stanie srednim w szpitalu shaarei tzedek, obaj mlodzi ranni sa w szpitalu hadassah ein karem...

- onz potepilo decyzje budowy nowego osiedla dla deportowanych twierdzac, ze obniza ona szanse na pokoj...

jasne... takie zamachy jak dzisiaj nie obnizaja zadnych szans, nie? to 'legalna' walka z okupantem'...

kasiak

Quote from: dana on April 01, 2017, 05:30:43 PM

- onz potepilo decyzje budowy nowego osiedla dla deportowanych twierdzac, ze obniza ona szanse na pokoj...

Jak oni kochają Izrael, że śledzą każdy news! Pewnie na monitorowanie sytuacji w innych krajach nie starcza im już czasu...  ;)

lipniaczek

...gdyby nie Izrael, nie byloby Palestyny... i wielu innych...
???

dana

Quote from: kasiak on April 01, 2017, 06:33:33 PM

Jak oni kochają Izrael, że śledzą każdy news! Pewnie na monitorowanie sytuacji w innych krajach nie starcza im już czasu...  ;)
moge sparafrazowac slowa tevye: 'moze tak onz popatrzy czasami na inne panstwo'...

dana

dana

- setki pracownikow telewizji publicznej demonstruje w tel avivie blokujac skrzyzowanie azrieli i noszac plakaty 'tutaj nie iran' i 'bibi tutaj nie erdogan' przeciwko planom stworzenia nowego oddzialu aktualnosci...

cusik sie im zapomnialo, jak to zadali zamkniecia prawicowej gazety israel hayom...

nawet nie zabraklo tego lewaka smierdzacego raviva druckera...

- w jerozolimie demonstruja setki ludzi 'przeciwko okupacji i za pokojem', z podkresleniem 'kontroli israela we wschodniej jerozolimie'... demonstracje zorganizowaly partia merez, shalom achshav, breaking the silence, partia hadash, ir amim, machsom watch i inne...

lewactwo nie ustaje...

- cahal zatrzymal araba uzbrojonego w noz kolo wjazdu do kiryat arba...

lipniaczek

...o - demonstracja z serii szabatowych imprez ukulturalniajacych...
???

dana

wychodza ze skory, zeby obalic netanyahu... nie przypomina ci to czegos? :D :D :D

Margal

"- w jerozolimie demonstruja setki ludzi 'przeciwko okupacji i za pokojem', z podkresleniem 'kontroli israela we wschodniej jerozolimie'... demonstracje zorganizowaly partia merez, shalom achshav, breaking the silence, partia hadash, ir amim, machsom watch i inne..."
protestują przeciwko okupacji i jednocześnie za kontrolą Izraela we wschodniej Jerozolimie? Jakieś schizofreniczne to Wasze lewactwo.

dana

nie nie, to moj polski szizofreniczny... oczywiscie demonstrowali PRZECIWKO kontroli israelskiej we wschodniej jerozolimie...

powiedzmy, tak pour la hec, jak mowila moja matka: czy 'kontrola israelska' we wschodniej jerozolimie wyrazajaca sie rowniez dostarczaniem tam wody, pradu, gazu i linii tramwajowej tez im sie nie podoba? wyobrazam sobie, jakby israel przestal 'kontrolowac' polowe swojej stolicy i nie dostarczal tam wszystkich uslug, co by sie wtedy dzialo nie tylko w israelu, ale i na calym swiecie...

lipniaczek

...poza tym "naturalna reakcja" na demonstracje w druga strone jest utrata glowy... nie oplaca sie...
???