News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 12 kwietnia 2017...

Started by dana, April 12, 2017, 07:41:41 AM

Previous topic - Next topic

dana

dzisiaj obie wnuczki u mnie...  bedzie wesolo... :D

nu, dzisiaj mamy znow 'skandalik', o ktorym rozpisuja sie wszystkie nasze gazetkies na pierwszym miejscu i oczywiscie 'oburzenie' lewicy amerykanskiej i amerykanskich lewicowych zydow, ktorzy ciagle krytykuja israel 'za okupacje' i 'apartheid': sean spicer smial powiedziec, ze nawet hitler nie uzywal broni chemicznej tak, jak to zrobil assad... jestem napewno ostatnia, ktora bronilaby hitlera, ale... hitler zrzucal gaz na niemieckie miasta? na niemieckie dzieci i obywateli niemieckich? on to robil w bardziej 'zorganizowanie'... on koncentrowal swoich wrogow, zydow, romow, niepelnosprawnych, przeciwnikow politycznych w obozach i tam ich gazowal... nu, ale przeciez szukaja i szukaja kazdego slowa, zeby podwazyc kazdego urzednika w administracji donalda the first, to znalezli teraz spicera, ktory zdazyl juz i wyjasnic i przeprosic, ale oczywiscie juz glosy, zeby ustapil...

- w niemczech ciagle jeszcze nie wiedza, czy wczorajsze wydarzenie to byl akt terroru... okazuje sie, ze byly 3 ladunki wybuchowe, znaleziono list, w ktorym podobno ktos bierze na siebie odpowiedzialnosc, ale 'bada sie to pismo bardzo dokladnie'...

nu, pewnie jakis sfrustrowany kibic, nie?

- w nocy sily bezpieczenstwa zaaresztowaly na terenach judei i samarii 3 poszukiwanych arabow...

nu, swieta swietami, ale nasi chlopcy pracuja bez przerwy...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

- ponad 20 tysiecy osob spedza teraz swieto nad brzegami kinneret...

- marwan barghouti, odsiadujacy w israelskim wiezieniu 5 dozywoci, wzywa do 'odbycia wyborow prezydenckich' w autonomii... on sam ma zamiar kandydowac...

taaak... to typowe dla was, te mrzonki... siedzisz facet w wiezieniu i nie wyjdziesz z niego i bedziesz kandydowal... nu, i powiedzmy, ze cie wybiora... to dokladnie was pokazuje: wybiora morderce, ktory najwyzej bedzie mogl sie przejechac z celi do celi...

dana

- niemiecka policja zaaresztowala 'irakijczyka z wuppertalu' podejrzanego o zamach na autobus z pilkarzami... podobno maja dwoch podejrzanych z 'mozliwymi kontaktami islamistycznymi''...

serio meine herrschaften? to oklamywanie samych siebie i spoleczenstwa europejskiego przestaje powoli byc smieszne... kiedy to, przed tym zalewem muzulmanskim byly w europie takie zamachy? kiedy to w europie wczesniej byla taka masa 'psychicznie niestabilnych', czy 'sfrustrowanych' ludzi? nie chcecie sie uczyc od tych, ktorzy tym zyja juz conajmniej 100 lat? nie musicie... ale to bujanie spoleczenstwa to co to ma byc? uczycie sie bujac od nich?

- drugi dzien swiat i masa ofiar: ponad 80 osob zostalo wyciagnietych z kinneret, 3 mlodych ludzi na matercach wodnych zostalo przez silne wiatry zniesionych: teraz okresleni sa za zaginionych i szuka sie ich przy pomocy helikopterow i nurkow...

wypadki samochodowe rowniez pociagnely za soba ofiary smiertelne...

w nahal arugot podczas wycieczki zmarl mezczyzna okolo 40 lat i jego cialo zostalo wydobyte przy pomocy helikoptera...

dana

- poszukiwania za zaginionymi nad kinneret trwaja nadal, chociaz z kazda godzina maleja szanse na znalezienie ich zywymi...

- w obozie uchodzcow ain al hilweh w libanie starcia miedzy 'palestynczykami' a islamistami salafistami... okolo 10 zabitych i 50 rannych dotychczas...

- po dzisiejszym upale zapowiadaja na jutro duze obnizenie temperatur, deszcze i ostrzegaja przed powodziami na negevie... 

przekroj spoleczenstwa israelskiego: zydzi swieccy, arabowie, zydzi religijni... wszyscy wykorzystuja swieto...