News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 14 kwietnia 2017...

Started by dana, April 14, 2017, 12:58:34 PM

Previous topic - Next topic

dana

- poszukiwania za zaginionymi w kinneret trwaja nadal...

- zarzad arabskiego miasta tira znajdujacego sie w centralnym israelu buduje w tych dniach pomnik 'zabici podczas nakby' ku czci poleglych mieszkancow miasta podczas wojny wyzwolenczej... oded forer, parlamentarzysta z partii israel beiteinu wzywa ministra finansow kahlona do uzycia jego uprawnien i natychmiast anulowac fundusza dla miasta tira: 'wlasnie dla takich przypadkow israel beiteinu zainicjowala zmiany w prawie, ktore umozliwiaja ministrowi finansow uzyc swojej wladzy i odebrac fundusze z instytucji, ktore upamietniaja nakbe. fakt, ze wg sprawozdan przeznaczona ziemie publiczna na rzecz upamietnienia tych, ktorzy walczyli przeciwko syjonistom, nie moze przejsc bez silnej odpowiedzi'...

chory 'narod'... swiecic 'nakbe' i jednoczesnie korzystac z osiagniec zydow... ja bym ten caly zarzad odstawila do autonomii, niech tam upamietniaja nakbe...

- w nocy sily bezpieczenstwa zaaresztowaly na terenach judei i samarii 2 poszukiwanych arabow...
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

w tej chwili informacja o zamachu nozowniczym w tramwaju jerozolimskim: 20-letnia kobieta w stanie beznadziejnym...

dana

terrorysta zostal postrzelony i 'zneutralizowany' jak podaja...

dana

teraz mowia o 25 letniej rannej w stanie beznadziejnym, z ranami w gornej czesci ciala, ktora zostala przewieziona do szpitala hadssah har hatzofim... sa jeszcze dwie osoby z silnymi uderzeniami, ktore dostali podczas gwaltownego hamowania tramwaju, w tym kobieta w zaawansowanej ciazy... ruch tramwajowy zostal wstrzymany...

dana

terrorysta niestety tylko zneutralizowany i zyje...

dana

teraz policja podaje, ze terrorysta to '57-letni mieszkaniec wschodniej jerozolimy niezronowazony mentalnie z powodu przemocy w rodzinie'...

aha... to teraz u nas tez juz uzywaja tegpo 'mentalnie niezrownowazony'...

dana

w tej chwili podaja, ze to byla 23-letnia studentka i zmarla od odniesionych ran...

jeden ze swiadkow powiedzial, ze terrorysta mial bardzo dlugi noz... nu, 'mentalnie niezrownowazeni' wiedza dokladnie, jakie noze wybierac...

dana

dokladniejsze informacje: zamordowana w dzisiejszych zamachu to 23-letnia turystka, studentka z brytanii... terrorysta to jamil tamimi, mieszkaniec jerozolimskiej dzielnicy ras al amoud, ktory wg shabaku probowal w tym roku popelnic samobojstwo polykajac zyletke... 

aha... i nie byl w szpitalu psychiatrycznym na obserwacji, jak to sie robi z niedoszlymi samobojcami? jaka szkoda, ze go wtedy uratowali... nie byloby dzisiajszego zamachu...

kasiak

Quote from: dana on April 14, 2017, 02:01:13 PM
teraz policja podaje, ze terrorysta to '57-letni mieszkaniec wschodniej jerozolimy niezronowazony mentalnie z powodu przemocy w rodzinie'...

Żona go biła??  :o

dana

dana

- teraz opublikowano nazwisko zamordowanej studentki: hannah baldon, 21, z birmingham, ktora przyjechala do israela na jeden semester studiow na uniwersytecie hebrajskim w jerozolimie w ramach wymiany studentow...

- hamas zawiadomil, ze przestanie dostarczac pradu w godzinach 19:00 – 23:00 protestujac w ten sposob przeciwko decyzji autonomii palestynskiej nie przekazywania paliwa do gazanskiej elektrowni bez zaplacenia podatkow...

- syria oskarzyla israel o 'bezposrednia pomoc dla daash'...

- londynski al hayat donosi, ze mahmoud de autonomia zwrocil sie do hamasu: 'albo oddacie wladze w gazie w nasze rece, albo zostawcie nas w spokoju, wszystko albo nic', czyli mahmoud grozi gazie zaprzestaniem pomocy medycznej, poparcia w zakresie energii i anulowanie subsydiowania paliwa dla elektrowni gazanskich...

hamas nie odda wladzy co jest jasne jak slonce... ale moze sie znalezc w jeszcze gorszej sytuacji, jak juz jest i wtedy moze dojsc do ponownej akcji wojskowej z israelem, ktory oczywiscie zostanie oskarzony o 'katastrofe humanitarna w gazie'... tak wyglada to 'pojednanie' arabskie i tak wyglada to 'panstwo palestynskie' ktore ma powstac...

kochaja autonomie w gazie, oj kochaja...

dana

w tej chwili w gazie ogromne demonstracje przeciwko autonomii i oskarzenia o wspolprace mahmouda z israelem...

qatar przestaje kompletnie dawac im pieniadze i gazanczycy zaczna siedziec w ciemnosciach...