News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 27 kwietnia 2017...

Started by dana, April 27, 2017, 08:46:14 AM

Previous topic - Next topic

dana

- wg obcych zrodel israel zaatakowal dzisiaj nad ranem arsenal broni iranskiej kolo miedzynarodowego lotniska w damaszku, ktora byla przeznaczona dla hizballah... przynajmniej 5 ekplozji bylo slyszanych we wschodnim damaszku...

- jak podaja, donald the first podczas jego krotkiej wizyty w israelu chce uznac zjednoczona jerozolime jako stolice israela i poprzec powstanie 'panstwa palestynskiego'... jak juz wczesniej podano, donald the first chce zorganizowac latem konferencje na szczycie z udzialem przywodcow arabskich, umiarkowanych panstw, z 'palestynczykami' i israelem, ktorej podstawa ma byc pokojowa inicjatywa arabska, ktora nie jest akceptowana przez netanyahu... wg zrodel arabskich, donald the first juz przygotowuje podstawowy dokument, ma sie spotkac z mahmoudem de autonomia 3 maja i potem zadecyduje, czy wlaczyc 'palestynczykow' do tej inicjatywy...

- wczoraj wybrano po raz pierwszy kobiete, chane hatib, do sadu muzulmanskiego... ayelet shaked, minister sprawiedliwosci: 'to przekaz dla arabskiej kobiety i dla arabskiego spoleczenstwa'... dzisiaj z sektora arabskiego ostra krytyka tego wyboru i atak na shaked, ktora przewodniczyla komisji wyborczej: 'nie wtracac sie do spraw islamu. islam nie pozwala kobiecie byc kadim'...

taaaaak... a potem smiecie krytykowac brak praw dla kobiet arabskich w israelu???

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

autonomia palestynska zawiadomila koordynatora do spraw rzadowych na terenach judei i samarii, generala yoava mordechaia, ze przestaje placic za prad dostarczany gazie w sposob natychmiastowy... israel dostarcza gazie prad przez dziesi9atki kabli elektrycznych na 40 milionow shekli miesiecznie i zabiera ta sume z pieniedzy podatkowych autonomii...

aha... to jak sobie teraz hamas wyobraza? spolecznosc miedzynarodowa rzuci sie z placeniem, czy stwierdza, ze to israel ma ponosic koszty? tak wlasnie wygladaja te 'panstwa palestynskie'... ciagle swiat ma ich utrzymywac i tak bedzie zawsze... ciekawe, kiedy swiatu wpadnie asimon do glowy, ze to beczka bez dna...

dana

- zastepca przywodcy hamasu w gazie, halil al haya: 'gaza to beczka prochu i abbasowi nie uda sie wywrzec dodatkowej presji, poniewac wybuchnie mu ona prosto w twarz i we wszystkie kierunki. zwiekszenie nacisku na gaze doprowadzi do przeciwnego rezultatu. nie poddamy sie presji ze strony abbasa i on przegra'...

'we wszystkie kierunki' to macie na mysli israel i autonomie? czy tez jordanie i egipt? ciekawa jestem co bedzie... ja bym wam dala wolna reke we wzajemnym wybijaniu sie, bo przeciez hamas jest juz w judei i samarii, a jak uznamy za stosowne, to zrobimy w autonomii z wami porzadek, bo to nie do zaakceptowania, zebyscie mieli wladze rowniez w judei i samarii... w kazdym razie bedzie napewno szalenie interesujaco...

- teraz podaja, ze w ataku kolo damaszku sa zabici wsrod hizballakow i zolnierzy islamskiej gwardii rewolucyjnej...

- al mayadeen podaje, ze israelski hel ha-avir wystrzelil rakiety na lotnisko w damaszku, gdzie zniszczona zostala bron przeznaczona dla hizballakow, z okregu wyzyny golan...

- jednostka cahalu zajmujaca sie rutynowa praca kolo granicy z poludniowa gaza zostala ostrzelana... nie ma rannych i nie ma szkod... i juz zrodla 'palestynskie' zawiadamiaja o ostrzeliwaniu z israelskich czolgow miejsca, z ktorego ostrzelano zolnierzy cahalu...

- w zwiazku z doniesieniami o jakoby israelskim ataku na miedzynarodowe lotnisko w damaszku, media w libanie donosza, ze 'sily powietrzne israelskiego wroga przeprowadzaja szeroko zakrojone loty nad poludniowym libanem'...

nu, trza na was uwazac nie? jeszcze sie wam zechce zrobic jakas akcje odwetowa...

- muhammad awwad, prawnik ze wsi bina w polnocnym israel, zostal dzisiaj skazany przez okregowy sad w haifie na 7.5 lat wiezienia za przekazywanie informacji terrorystom w wiezieniu israelskim, w tym wiezniom hamasu... bardzo git... tylko dlaczego on dostal 7.5 lat, a ghattas tylko 3? ghattas nie powinien dostac dwa razy tyle, bo byl parlamentarzysta?

- hizballa oskarza syryjskich oficerow o przecieki, ktore doprowadzily do jakoby israelskiego ataku na lotnisko kolo damaszku...

- czynnik wojskowy w syrii: 'odpowiedz na israelski atak nie bedzie dlugo czekac'...

- zrodla jordanskie: 'abbas znajdujacy sie na badaniach w szpitalu w ammanie jest w stanie krytycznym'...

hmm... to jakas wiadomosc zupelnie nie potwierdzona tymczasem... nie wygladal pare dni temu na ciezko chorego...

dana

grupa obywateli israela zlozyla w policji skarge przeciwko amirowi hatzroni, israelskiemu publicyscie, dziennikarzowi i przede wszystkim niesamowitemu wprost prowokatorowi, ktoremu nic nie jest swiete i ktory publikowal juz jego zdanie przeciwko sprowadzaniu na swiat dzieci, przeciwko zydowskiemu charakterowi israela i przeciwko prawu powrotu ('gdybysmy nie otworzyli now bez selekcji dla kazdego rodzaju zydow, watpliwych zydow, pol zydow z krajow trzeciej ligii, buji by wygral wybory spacerkiem... znaczy sie bez nowych imigrantow arabowie dostaliby wiecej mandatow...') w zwiazku z jego postem, jaki opublikowal wczoraj na jego stronie fb, na kilka dni przez dniem upamietnienia poleglych w wojnach israela zolnierzy:

'w zwiazku ze zblizajacym sie dniem pamieciwpadlem na gore herzla sfilmowac wesole filmiki o poleglych cahalu. w poprzedniach latach smialem sie przede wszystkim z kretynow, ktorzy zglosili sie do spadochroniarzy, zamiast pojsc do oficera odpowiedzialnego za zdrowie psychiczne i obnizyc profil do 21 i skonczyli w trumnie, jak ten slynny samobojca roi klein, ktory swoja smiercia dal swojej zonie rabina levinsteina. w tym roku odniose sie do jobnikow, ktorzy wierzyli, ze jak beda sluzyc w magazynach, a nie w jednostkach bojowy, to zostana przy zyciu, ale sie pomylili.

zaproponowalem te filmiki korporacji kann, poniewaz myslalem logicznie, ale naiwnie, ze transmich publiczna to odpowiednie miejsce na taka doskonala tworczosc o plusach i minusach unikania wojska, ale oni nie zgodzili sie na rozmowe ze mna. troche szkoda, ale nie straszne, bo bedziecie mogli ogladac je tutaj w najblizszych dniach, bez zaplaty i bez reklam. wyszly bardzo smieszne, wiec macie czego oczekiwac. na zdjeciu smieje sie podczas filmowania kolo grobow poleglych w wojnie 6-dniowej. tylko dzieki nim mlodziez wzgorz siedzi na wzgorzach a nie w instytucjach dla mlodych przestepcow'...

dobrze, ze zlozono skarge, jest prawo przeciwko bezczeszczeniu cmentarzy... takie gnojki sa rowniez i w moim kraju...

dana

spojrzalam teraz na jego stronke... prawie 12 000 odpowiedzi i z tego co widze, to wszystkie potepiajace go... wiec dzisiaj dodal, ze 'myslalem duzo o odpowiedzi na reakcje na moj post w sprawie poleglych zolnierzy i mam silne uczucie, ze rozmawiam ze zwierzetami. ze zwierzetami sie nie mowi, zwierzeta sie wsadza do klatek. jesli ostatni israelczycy, ktorzy jeszcze nie wyjechali do berlina i zostawili to panstwo dla zwierzat z prawem glosowania do knesset, maja watpliwosci, ze mam racje, to niech spojrza na wejscie do mojego domu. w europie taki wandalizm by sie nie zdarzyl, bo w europie zyja ludzie, ktorzy rozumieja, ze znaczenie demokracji to umozliwic kazdemu, kto ma inne zdanie, wypowiedziec sie'...

na bramie napisano 'hetzroni smiec'

https://www.facebook.com/profile.php?id=434075

dana

bateria patriot zestrzelila pare minut temu mazlat (samolot bezzalogowy) ktory wdarl sie z syrii na wyzyne golan...

to ta szybka odpowiedz na dzisiejszy atak kolo lotniska w damaszku bashir?

dana

- cahal potwierdza teraz: 'rakieta patriot zostala uruchomion w kierunku celu na wyzynie golan'...

- pare minut temu zaaresztowano kolo maarat machpela terroryste, ktory probowal dzgnac nozem zolnierzy na punkcie kontrolnym... znaleziono przy nim rowniez amunicje... nie ma rannych w tym wydarzeniu...

https://www.youtube.com/watch?v=UQ9TcWxFtjk

- zrodla arabskie donosza o israelskich czolgach przejezdzajacych granice syryjska w okregu kuneitry...

- wg ostatnich informacji, donald the first ma przyjechac do israela 22 maja i wrocic do usa 23 maja... 23 maja wieczorem rozpoczyna sie dzien jerozolimy i wg informacji, donald ma uznac niepodzielna jerozolime jako stolice panstwa, ale nie zawiadomi o przeniesieniu ambasady amerykanskiej z tel avivu do stolicy... wg zrodel israelskich, donald chcial przeniesc ambasade zaraz po zaprzysiezeniu, ale israel poprosil o odlozenie tej decyzji ze wzgledu na sytuacje w regionie...

- w zwiazku ze zblizajacym sie dniem niepodleglosci urzad statystyki opublikowal dzisiaj, ze panstwo israela liczy 8 milionow i 680 tysiecy obywateli... w roku 1948 w israelu mieszkalo tylko 806 tysiecy ludzi... od ostatniego roku spoleczenstwo israela zwiekszylo sie o okolo 150 000 osob, prawie 2% wiecej i wg obliczen urzedu, w roku 2048 w israelu bedzie mieszkac ponad 15 milionow ludzi...

dana

dzisiaj po poludniu rozpoczely sie wybory wewnetrzne w partii ha-bait ha-yehudi... o 10 urny beda zamkniete... jak podaja, nie ma duzej frekwencji, co martwi bennetta...

dana

rozruchy we wschodniej czesci jerozolimy z powodu usuniecia przez policje 'namiotu solidarnosci' ze strajkujacymi terrorystami...