News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 11 grudnia 2021...

Started by dana, December 11, 2021, 11:18:23 PM

Previous topic - Next topic

dana

566 nowych zarazonych... dzisiaj zidentyfikowano 20 nowych zarazonych omicronem w israelu... do tej pory mamy juz 55 zarazonych tym wariantem...

nasze lewicowe media zawiadomily, ze rodzina netanyahu zadzwonila wczoraj do pajaca i poprosila go o nie odbieranie ochrony zonie i synom netanyahu, ale pajac tymczasem nie odpowiedzial... wiec po pierwsze wogole nie wierze w to, ze zadzwonili do pajaca, a on w jego roli ministra spraw zagranicznych wogole co ma do ochrony politykow? tym zajmuje sie specjalny oddzial w shabaku...

netanyahu dzisiaj na jego twitterze: 'wczoraj zlozylem skarge w policji przeciwko organizacji 'nowa umowa', ktora kontroluje dzialalnosc crime minister i przeciwko ishay'u hadass, po tym, jak opublikowal post, ktory wyraznie wzywa do uderzenia w moja zone sare i w moich synow yaira i avnera.

dodatkowo poprosilem o odniesienie sie do wszystkich skarg dotyczacych podzegania do morderstwa, ktore zlozylismy do doradcy prawnego rzadu i prokuratora generalnego mandelblita, z  ktorych wiekszosc nie zostala zbadana'...

bo niby co? premier ma byc wazniejszy niz taka dana weiss? dziennikarka trzeciej klasy dostaje ochrone natychmiast...

itamar ben gvir, parlamentarzysta z ramienia syjonizmu religijnego, zwrocil sie do mandelblita z zadaniem sledztwa i aresztowania ludzi lewicy podzegajacych przeciwko rodzinie netanyahu: 'zwrocilem sie z pilnym apelem do doradcy prawnego rzadu zadajac zbadania przypadkow nasilajacego sie dziennego podzegania  przez skrajna i brutalna lewice przeciwko przywodcy opozycji benjamina netanyahu i jego rodzinie. slowa moga zabic i przyszedl czas, zeby sie otrzasnac. adres jest na scianie!'... 

gadi taub, historyk, kolumnista w haaretz: 'czego oni chca? naprawde sie pytam. porzucic rodzine w obliczu wyraznej grozby tylko po to, zeby zapokoic zadze zemsty, ktora zamienila sie w chorobliwa? israelska lewica robi sie coraz gorsza na niewiarygodnych poziomach'...

- opublikowano dodatkowe wypowiedzi donalda the first z ksiazki baraka ravida, miedzy innymi:

o mahmudzie de autonomia: 'myslalem, ze on byl swietny. mielismy wspaniale spotkania. byl dla mnie prawie jak ojciec. nie mogl byc bardziej mily. myslalem, ze on chce zawrzec umowe bardziej, niz netanyahu'...

no shit donald... to co myslales, to my wiemy juz od lat...

'cale moje zycie, to transakcja. jestem jak jedna wielka transakcja. to jest to, co robie i ja to rozumiem. i po spotkaniu bibi w ciagu trzech minut... zatrzymalem go w srodku zdania i powiedzialem mu: bibi, ty nie chcesz osiagnac umowy, prawda?'. on zaczal sie jakac i powiedzial do mnie: 'ah... ah... ah...' i faktem jest, ze ja nie myslalem, ze bibi kiedykolwiek zechce osiagnac umowe z palestynczykami. mysle, ze on tylko nas smarowal, smarowal, smarowal'...

jak widac, wiedzial lepiej niz ty... urzadziliscie go niezle z ta obietnica suwerennosci i pare godzin pozniej powiedzieliscie mu nie, prawda donald?

donald the first o  gantzu: 'natychmiast byla miedzy nami chemia. myslalem, ze byl swietny. bardzo imponujacy facet. moim zdaniem o wiele latwiej byloby dojsc do porozumienia z palestynczykami, gdyby gantz byl premierem, a nie netanyahu. palestynczycy nienawidza netanyahu. nienawidza go gleboko. nie nienawidza gantza'...

absolutnie masz tutaj racje donald... z gantzem doszloby do porozumienia w ciagu pierwszego roku twojej prezydentury... tak samo, jak teraz w ciagu zaledwie 5 miesiecy oddali arabom negev... bogu dzieki, ze netanyahu byl wtedy premierem...

boaz golan, dziennikarz: 'lewica probowala swietowac na historii trump-netanyahu, ale kiedy trump przyznaje, ze netanyahu nie chcial pokoju i z gantzem byloby duzo latwiej osiagnac umowe z mahmoudem abbasem, netanyahu jest wielkim zwyciezca. prawica nie jest gotowa sprzedac israel. niech trump odda washington, nie nas'...

yossi fuchs, adwokat: 'po tym jak zemdlalem i wrocilem do przytomnosci po niesamowitej publikacji baraka ravida... chce podziekowac bylemu premierowi netanyahu, ze w momencie, kiedy stalo sie jasne, ze biden zostanie ogloszony prezydentem, on poswiecil swoja osobista przyjazn z trumpem na rzecz absolutnej lojalnosci dla panstwa israel i dla zachowania stosunkow zagranicznych z usa'...

- ehud yaari, dziennikarz do spraw arabskich: 'abu mazen oglosil, ze jesli w najblizszych miesiacach nie bedzie zmiany w stanowisku israela w negocjacjach o granicach 67 roku, on zawiadomi, ze punktem wyjscia bedzie 29 listopada 1947 roku, kiedy palestynczycy mieli 52% z terenow israela w porownaniu z 22% wg granic 67. obszar obejmuje rowniez acco, nahariye, beer sheve, ashdod i miedzynarodowa jerozolime. jesli to sie rzeczywiscie stanie, oznacza to dramatyczna zmiane pozycji owp na przyszla umowe'...

aha... nu, umowy zadnej nie bedzie... 29 listopada 1947 roku nie bylo tez zadnych 'palestynczykow'... moze tak wrocimy do poprzednich umow, kiedy tereny na ktorych znajduje sie dzisiaj jordania byly przeznaczone dla panstwa zydowskiego i brytania sobie postanowila inaczej? trzeba w tempie zmienic ten rzad i utworzyc rzad prawicy, ktory natychmiast zastopuje wszystko, co mahmoud dostaje od israela... na pierwszym miejscu israelska ochrone zycia jego i jego rodziny...

- wyzszy urzednik bezpieczenstwa powiedzial, ze amerykanie zostali poinformowani, ze szef sztabu generalnego polecil przygotowac opcje wojskowa dla ataku przeciwko iranskiej infrastrukturze nuklearnej... ten urzednik powiedzial jeszcze, ze duzo lepiej byloby, jesli amerykanie dzialali by przeciwko iranowi 'ale ta mozliwosc wydaje sie bardzo odlegla'...

- arabowie z wioski beita, ktorzy od miesiecy protestuja przeciwko zydowskiemu osiedlu eviatar, podpalil dzisiaj po poludniu posterunek cahalu w poblizu szosy alon... posterunek postanowiono tam w celu uniemozliwienia rozrabiajacym arabom obrzucania samochodow israelskich kamieniami i koktajlami molotowa...

- wczoraj w wieczornych wiadomosciach kanalu 13, podczas dyskusji panelu na temat zeznan nira hefetza, ayala hasson ujawnila, ze 'mandelblit informowal, dzwonil nie raz i nie dwa, on osobiscie, lub ktos w jego imieniu. skarzyl sie na mnie i chcial powstrzymac mnie od nadawania roznych rzeczy i po prostu dzialal, zeby zlikwidowac moje dziennikarstwo. jakbyscie to wytlumaczyli?'

w zeszlym roku ayala hasson ujawnila, ze doradca prawny mandelblit, po mianowaniu go na stanowisko prokuratora generalnego, dzialal w celu zmienienia powodu zamkniecia jego sledztwa z 'braku dowodow' na 'z braku winy'... wtedy mandelblit zaatakowal hasson twierdzac, ze 'nie dziala zgodnie ze standardami dziennikarskimi'... ciekawe, czy i kiedy otworzy sie sledztwo przeciwko mandelblitowi za cala mase jego nielegalnych dzialan...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

lipniaczek

...dawanie wywiadow ma na celu sluchanie audiobooka na party...

dana

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)