News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 23 maja 2017...

Started by dana, May 23, 2017, 10:04:09 AM

Previous topic - Next topic

dana

- nu to brytania doczekala sie 'porzadnego' zamachu: 22 zabitych, 59 rannych... masakra...

a onz zada od brytanii wpuszczenia jeszcze 10 tysiecy 'uchodzcow'...

- dzisiaj o 8 rano wystrzelono z synaju rakiete na israel... nie ma rannych, nie ma szkod, nie wlaczono syreny alarmowej, poniewaz rakieta skierowana byla na otwarte tereny...

- donald the first wyjechal z hotelu king david do bethlehem... tam sie ma spotkac w budynku zarzadu miasta z mahmoudem de autonomia i spotkanie ma potrwac zaledwie 45 minut... 

do bazyliki nie planujesz wejsc donald? nie chcesz dac im okazji pokazania ci 'spuscizny palestynskiej'???

zamkniete ulice w jerozolimie

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

jak to powiedziec....  donald the first w 'panstwie palestynskim'...  zorganizowana tam zostala demonstracja rodzin terrorystow siedzacych w wiezieniach israelskich... w momencie jak wszedl do budynku zarzadu miasta na placu przed bazylika narodzenia zebral sie tlumek arabow z transparentami 'nie ma pokoju bez wolnosci dla wiezniow'...

maan pieknie klamie dalej piszac:

Palestinian President Mahmoud Abbas welcomed US President Donald Trump at the Palestinian presidential palace in the southern occupied West Bank city of Bethlehem on Tuesday morning.

bethlehem jest okupowany????

dana

oni zupelnie upadli na glowe... donald dopiero co powiedzial w saudii, ze trzeba przestac popierac terror... dostaja od niego mase forsy... i zadaja teraz od niego zwolenienia terrorystow???

dana

podejrzenie o zamach nozowniczy w natanii pare minut temu... dwoch rannych w stanie lekkim, zamachowiec postrzelony, w stanie ciezkim...
policja bada w tej chwili to zdarzenie...

dana

- donald the first w ramalli dal mahmoudowi do zrozumienia: 'nie bedzie pokoju tam, gdzie nagradza sie terror'...  donald... mahmoud de autonomia nigdy nie przestanie oplacac terror i terrorystow... jeszcze to zrozumiesz...

on tez nigdy nie pojdzie na zadne kompromisy z israelem... to tez do ciebie dojdzie za jakis czas...

- z bethlehem donald the first udal sie do yad vashem, zlozyl wieniec w hali pamieci, wysluchal kaddish i powiedzial miedzy innymi: 'jestesmy tutaj aby uczcic brutalnie zabrane zycie i jak powiedzial eli wiesel 'za zmarlych i zyjacyc musimy dawac swiadectwo. to miejsce i caly narod to dowod na niezmlamany duch narodu zydowskiego, narod ktory przeszedl przesladowania, smierc i ucisk, ale przezyl'... 

teraz donald w drodze do muzeum israela, gdzie oczekuje sie ostatniego i waznego przemowienia...

- w cieniu wizyty donalda the first dzisiaj odbywaja sie wybory do histadrutu...

dana

i netanyahu i donald the first mieli dobre przemowienia w muzeum israela, ale donald nie zajaknal sie ani o jerozolimie jako niepodzielnej stolicy panstwa israel, ani o ambasadzie... zapewnil kilka razy o absolutnym poparciu israela przez usa, mowil o jerozolimie jako o wyjatkowym, jedynym w swoim rodzaju miescie na swiecie, mowil o osiagnieciach israela, scisneli sobie obaj przywodcy kilkakrotnie rece z wyjatkowym cieplem i poparciem, ale... wlasnie brakowalo mi tego zdania o jerozolimie jako niepodzielnej stolicy israela...

teraz juz w drodze na lotnisko i w jerozolimie zycie wroci do normy...

dana

Dana3

A u nas w telewizji dzisiaj cały czas mówią o ataku w Anglii, tak jakby nie było innych tematów,chociażby Donald w Jerozolimie :))

dana

:D :D :D

a tak na serio, to to oczywiscie straszny zamach z wieloma ofiarami... to co mnie denerwuje, ze takie zamachy w israelu, a byly gorsze, nigdy nie zyskaly takich sprawozdan...

dana

donald the first opuscil israel... sily bezpieczenstwa i mieszkancy jerozolimy odetchneli...

sar

Quote from: dana on May 23, 2017, 10:04:09 AM
- nu to brytania doczekala sie 'porzadnego' zamachu: 22 zabitych, 59 rannych... masakra...

niestety ale dwoje z zabitych to małżeństwo które znałem - z mojego miasta ...
w Yorku mieszkali od kilku lat a w tym dniu pojechali odebrać córki po koncercie ...

pzdr
Witek

ps.
występująca A. Grande (amerykanka) swego czasu stwierdziła
że nienawidzi USA a na jednaj z konwencji wyborczej Hilarci
twierdziła że islam jest OK ...

dana

ojwej, ojwej... jak wsrod ofiar za znajomi, to to jeszcze straszniejsze... bardzo, bardzo mi przykro witku...

tak tak... oni wszyscy kochaja islam ci artysci...