News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 31 maja 2017...

Started by dana, May 31, 2017, 01:58:01 PM

Previous topic - Next topic

dana

swieto... cisza i spokoj nawet w jabel mukaber, bo u nich ramadan, a ze goraco, to siedza w domu i sie nie ruszaja, bo ani jesc ani pic do wieczora... a u nas kto mogl, to juz dawno 'poszedl w kraj' i tylko donosza, gdzie jaka plaza lub park narodowy zostaly zamkniete, bo przepelnione wszystko...

kinneret

hermon

- rosyjski statek wojenny i lodz podwodna zaatakowaly 4 rakietami cele daash w okregu tadmor: 'wszystkie cele zostaly zniszczone'... israel, usa i turcja zostaly zawiadomione wczesniej...

- w kabulu ogromny zamach... 80 ludzi zginelo i ponad 350 zostalo rannych kolo ambasady niemiec... niemcy donosza, ze sa ranni w ambasadzie...

oni sami siebie morduja w sposob zaplanowany doslownie...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

swieto shavuot sie skonczylo, kolacja z polanim byla super i tak sie patrzylam na tych 20 zydow polskich i sie zastanawialam, dlaczego sie tylko mowi o zydowskim zyciu w polsce, a nigdy o polskim zyciu w israelu... :D :D :D

- danny danon, israelski ambasador w onz, zostal wybrany wice-prezydentem zgromadzenia ogolnego onz, ktore ma sie odbyc we wrzesniu... danon zostal wybrany w glosowaniu jako przedstawiciel grupy panstw zachodnich i do jego zadan bedzie nalezalo prowadzenie obrad zgromadzenia i ustalanie porzadku obrad zgrodmadzenia ogolnego...

- swiat oburzony na donalda the first za jego decyzje usuniecia sie z umowy paryskiej: 'decyzja trumpa to przestepstwo'...

naprawde? ja bym chciala wiedziec, ile al gore i jego koledzy zarobili na tej bujdzie... i ile placily panstwa za to, a ile usa...

- obywatel syryjski, ktory przekroczyl wczoraj granice z israelem zostal dzisiaj zwrocony do syrii...

- cnn podalo, ze donald the first odnowi jutro prawo, ktore pozostawi ambasade usa w tel avivie na nastepne 6 miesiecy...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)