News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 1 kwietnia 2023...

Started by dana, April 01, 2023, 06:54:18 PM

Previous topic - Next topic

dana

mialam spokojny shabbat: mlodsza corcia odpoczywala w jej domu w moshavie, spadkobierca pojechal nurkowac do eilatu wykorzystujac okazje, ze jutro musi byc 2 dni w sluzbie rezerwowej w bazie kolo eilatu, wiec starsza corcia bojac sie, ze mamusia poczuje sie samotna, wpadla z jej rodzinka na kawe, co skonczylo sie pogromem w kuchni, bo noam, moj poltora-letni wnuczek, uwaza kazda szuflade i szafke w kuchni, do ktorej dosiega, za specjalne pole do badania, wiec wszystko znalazlo sie na podlodze... 😃 😃 😃

teraz czeka nas kolejny wieczor demonstracji lewicy i juz zaczeli troche wczesniej...

w tel avivie: 'walka kobiet, zaszkodzenie prawom kobiet nie na naszej zmianie'... w reformie jest cos o zaszkodzeniu praw kobiet?

'demonstracja rodzin' w rehovot...

skrzyzowanie gome...

skrzyzowanie karkur...

skrzyzowanie paran...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

- wczoraj kolo polnocy terrorysta, mieszkaniec hury, podczas kontroli porwal pistolet policjanta i zaczal z niego strzelac... policjanci zlikwidowali go na miejscu...

- demonstracje...

haifa wczesniej i teraz... kilku demonstrantom, ktorzy chcieli wziac udzial w tej demonstracji wznoszac flagi autonomii palestynskiej, zabroniono wejscia i wtedy zaatakowali policjanta...

tel aviv...

netanyahu, sara i flaga usa na znak, jak on niby psuje stosunki z usa...

'gdzie jest nasze osobiste bezpieczenstwo?'...

'u niego kazdy dzien to pierwszego kwietnia'...

demonstranci na kaplan urzadzaja krag medytacyjny przeciwko reformie sadownictwa...

dana

zamach samochodowy w gush etzion kolo wiosko beit ummar okolo pol godziny temu: terrorysta najechal na 3 osoby i zostal zlikwidowany na miejscu... 3 rannych w stanie srednim do lekkiego juz sa w szpitalu...

dana

yedioth achronot mowi o podobno 175 000 demonstrujacych w tel avivie, ale poczekam na informacje z policji, bo jak mowia inni dziennikarze, bylo mniej osob niz w ostatnim tygodniu i wlasciwie juz teraz powoli zaczynaja sie rozchodzic... probowali zejsc na ayalon, ale policja rozproszyla ich i zablokowala zejscia...

w kfar sabie kilkaset osob demonstruje w poparciu dla reformy...

dana

zobaczcie to zdjecie z dzisiejszej demonstracji w tel avivie... 'sluzaca' z petla... kto zbudowal jej ta szubienice? kto ma ja 'powiesic'? oszaleli kompletnie z nienawisci...

policja usuwa demonstrujacych z ayalon...

kolo azrieli center i yaalon w tel avivie...

'demonstracja rodzin' w jerozolimie przeciwko reformie...

parafrazuja zdanie netanyahu, ktory na poczatku jego procesu powiedzial, ze 'nic nie bedzie, bo nic nie bylo' i tutaj mowia 'nic nie bedzie, bo nic nie zostanie'...

dana

teraz podaja, ze zlikwidowany terrorysta z dzisiejszego zamachu to oficer w systemie 'bezpieczenstwa' autonomii... rowniez podaja, ze jeden z rannych jest w stanie ciezkim...

mowia tylko o 'israelczykach', ale jestem prawie pewna, ze mowa jest o zolnierzach... tak pozno wieczorem, w obok arabskiej wioski, znajduja sie wlasciwie tylko zolnierze...

sqrwiel...

dana

w naszych zrekrutowanych gazetkies nie ma slowa o dzisiejszych, malych demonstracjach prawicy w poparciu demokracji, ale byly takie w kilku miejscach w kraju...