News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 19 stycznia 2025...

Started by dana, January 19, 2025, 12:19:12 PM

Previous topic - Next topic

dana

sa w israelu... zaraz spotkaja sie z czekajacymi na nie matkami, bez obecnosci innych osob, a dopiero potem przejda pierwsze badania lekarskie...
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

trzy matki czekaja i ogladaja razem z szefem wydzialu personalnego w cahalu powrot swoich corek...

dana

jeszcze jedno zdjecia z przekazania jednej z dziewczyn w rece czerwonego krzyza...

am israel... nie ma jeszcze jednego takiego... o cenie pomyslimy jutro... dzisiaj tylko radosc...

dana

spotkaly sie z matkami... teraz przechodza pierwsze badania lekarskie, ktore zadecyduja, do jakiego szpitala zostana odwiezione... wygladaja w dobrym stanie, oprocz jednej, ktora ma lekka rane na reku... najprawdopodobniej zostana odwiezione do szpitala ichilov w tel avivie i trzeba miec nadzieje, ze beda mogly jeszcze dzisiaj wrocic do domu...

dana

emily z matka...

teraz mowia, ze nasze uwolnione beda przewiezione do szpitala sheba w tel avivie i tam juz zebraly sie setki ludzi czekajacych na nie...

netanyahu teraz na jego twitterze:
'romi, doron i emily – caly narod obejmuje was, witajcie w domu. ta chwila zostala osiagnieta dzieki poswieceniu i walce naszych bohaterskich bojownikow – bohaterow israela.

obiecuje: przywrocimy wszystkich do domu!'...

pajac zadowolil sie jednym slowem: 'shehachyenu'...

czyli cos w rodzaju radosci, bez dopelnienia tego blogoslawienstwa, ktore powinno byc... ani slowa powitania... musi zzerac go zazdrosc, ze do tej radosci doprowadzil netanyahu, a nie on... pewnie jutro powie, ze bez jego nacisku i tych demonstracji, netanyahu by nigdy nie zgodzil sie na to porozumienie...

patrze na te zdjecia z uwolnienia naszych dziewczyn... widze tych uzbrojonych hamasnikowm, ktorzy pokazuja nam, ze hamas ma sie dobrze w gazie... mysle o cenie, jaka zaplacimy za zwolnienie tych sqrwieli z naszych wiezien i wiem, ze ta wojna sie nie skonczyla... ze wrocimy do niej najprawdopodobniej za te 42 dni... tymczasem nasi chlopcy beda mogli troche odpoczac, spedzic troche czasu z ich rodzinami...

i z calym moim przerazeniem z powodu tego strasznego 'porozumienia', albo jak to u nas ktos powiedzial 'to nie porozumienie, to wymuszenie', dzisiaj mamy sie cieszyc, bo moglismy zobaczyc te nasze dziewczyny zwrocone w plastikowych workach, tak, jak zobaczymy innych...

dana

rodzina emily pozwolila teraz opublikowac, ze emily stracila dwa palce u jej reki od strzalow hamasu podczas jej porwania 7 pazdziernika...

dana

juz w helikopterze cahalu w drodze do szpitala... tam spotkaja sie z reszta swoich rodzin i przejda dokladne badania...

emily w pierwszej rozmowie telefonicznej...

pierwsze przyjecie przez zolnierzy specjalnej jednostki na ziemi israela...

rodziny uwolnionych w momencie przekazania ich w rece cahalu...

dana

dana

zaczynaja sie rozruchy arabskie w judei i samarii... tymczasem cahal reaguje tylko kulami gumowymi...

nie czekali dlugo na wyrazenie ich 'radosci'...

beef

Podli barbarzyńcy! Zwierzęta w ludzkich postaciach. Poziom vzlowieczenstwa u tych skurwysynow jest na poziomie mniej niż zero! Czekam aż spala te ścierwa do ostatniego... jestem wściekły na cały ten ślepy świat. Jak można popierać diabła w ludzkiej postaci. Proszę Boga żeby spalił tą całą gazę jak Sodomę. Nie ma tam nawet dziesięciu sprawiedliwych. Nie ma co się łudzić. Wystarczy spojrzeć na te fotografie, najniższy poziom upodlenia człowieka. Mordercy dziewcząt Bogu ducha winnych. Porywacze i gwałciciele zorganizowani w bandy rządzące tym piekłem. Po prostu mnie rozrywa z nienawiści. Nienawidzę tego zła które się panoszy wokół naszego pięknego kraju... kontrast poziomu i różnic między nami jest uderzający! Baruch hamawdil bein kodesz le'chol! Baruch szelo asani goj! Imach szmam!

JONATAN B

Doczytałem się, że dziewczyny otrzymały od bandytów zdjęcia ze swojego pobytu z niewoli i jakieś "certyfikaty".
Czy Ty coś Dana wiesz na ten temat?

JONATAN B

Witaj Beef.

Myślę że imię Hamas po hebrajsku to, nomen omen.
Prorok Sofoniasz trafnie pisze co tam się stanie.

dana

Quote from: JONATAN B on January 19, 2025, 10:19:59 PMDoczytałem się, że dziewczyny otrzymały od bandytów zdjęcia ze swojego pobytu z niewoli i jakieś "certyfikaty".
Czy Ty coś Dana wiesz na ten temat?

teraz wlasnie przeczytalam, ze dostaly kazda jakas'torbe-pamiatke', w ktorej byla mapa gazy i zdjecia z niewoli...

dana

beef drogi... ja rozumiem ciebie i to jak rozumiem... ale nie zapominaj: my nie tam gdzie oni... my nie palimy ludzi... nie mordujemy... jest taka przepasc miedzy nami, ze nigdy jej nie pokonaja, nigdy...  :-*

dana

przybyly do szpitala, spotkaly sie z rodzinami i teraz przechodza badania...