News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 13 czerwca 2025...

Started by dana, June 13, 2025, 03:30:36 AM

Previous topic - Next topic

dana

nie ma 5 minut bez wiadomosci...
- iran wycofuje sie z negocjacji nuklearnych...
- sekretarz generalny hizballah naim qassem: 'israelska agresja na iran bedzie miala powazne konsekwencje dla stabilnosc regionu. Nie przejdzie bez odpowiedzi i kary'...

jasne... wy byliscie tymi, ktorzy dbali o stabilnosc regionu... tymczasem wezcie cos na uspokojenie, bo israel jeszcze nie skonczyl rozprawiac sie z wami...

- iran zablokowal dostep do internetu na swoim terytorium...
- francja popiera israel... doslownie padlam... nu, macron jak macron... cala europa zadowolona, ze zrobilismy za nia ta robote, ale szybko im przejdzie i znow zaczna potepiac israel.

- ewakuowano lotnisko ben gurion... pozostalo ilka samolotow i niewielka ilosc podroznikow, ktorzy tam utkneli...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

nu, nie tylko iran... w gazie dalej tocza sie walki... rzecznik cahalu zawiadomil teraz, ze dwoch bojownikow inzynierii bojowej z 601 batalionu zostalo dzisiaj ciezko rannych w polnocnej strefie gazy... zostali ewakuowani do szpitala i ich rodziny powiadomione...

dana

alarmy na polnocy kraju: metula, kiryat shmona, mevuot ha-hermon, tel chai, misgav am, kfar giladi, maayan baruch, beit hillel, manara, margaliot, shaar yishuv, dafna, ajar, hagoshrim, snir, kibuc dan... 

dana

hel ha-avir przechwycil dron wystrzelony z iranu, ktory spowodowal alarmy na polnocy kraju...

jeszcze wczoraj nasze dziennikarzyny i pare dni temu rowniez pajac twierdzili zadowoleni, ze nie bedzie zadnego ataku na iran, bo netanyahu jest 'tchorzem', jest 'ojcem iranskiej bomby nuklearnej', ze 'stracil trumpa' i reszta tych ich znanych, bardzo stanowczych twierdzen...

dzisiaj guy levi, rzecznik ruchu likudu, zamieszcza na swoim twitterze zdjecie photoshop z podpisem: 'obraz aktualnej sytuacji'...

netanyahu naprzeciw pajaca, yaira golana i oszusta... 😃 😃 😃

dana

wszyscy wielcy rabini zakazali modlic sie dzisiaj w synagogach ze wzgledu na sytuacje bezpieczenstwa...

dana

usa przyblizaja dwa niszczyciele do brzegow bliskiego wschodu... w israelu cahal wzmacnia sily w judei i samarii i na polnocnej granicy, kosztem sil w gazie...

netanytahu zwoluje posiedzenie bezpieczenstwa, ktore ma sie rozpoczac za godzine...

cahal zawiadamia, ze kontynuuje atakowac w iranie...

monsieur le president odklada konferencje w sprawie uznania 'panstwa palestynskiego'...

avichay adraee, rzecznik cahalu w jezyku arabskim, teraz:
'pilne!! ostrzezenie do wszystkich mieszkancow strefy gazy.
cahal kontynuuje dzialac z wielka sila przeciwko organizacjom terrorystycznym.
obszary zaznaczone na mapie na czerwono sa uwazne za niebezpieczne obszary walk.

dla waszego bezpieczenstwa i zeby nie narazac waszego zycie, nie zblizajcie sie do obszarow walk!'...

rzecznik cahalu publikuje pierwsze dokumentacje hel ha-avir i i hel ha-yam z przechwytywania dronow wystrzelonych z iranu:

przechwycenie iranskich dronow przez statek rakietowy...

przejecie iranskich dronow przez samolot bojowy...

dana

hel ha-avir atakuje w iranie ciezarowke z wyrzutnia rakiet ziemia-ziemia...

atak na wyrzutnie rakiet w iranie...

dana

netanyahu teraz do obywateli israel przed shabbatem, miedzy innymi:
'nie badzcie w euforii, sluchajcie zalecen'...

tak wyglada przywodca kraju... i pomyslec, ze on w poniedzialek bedzie musial stawic sie w sadzie na dlugie godziny i sluchac idiotyzmow o bugs bunny, czy innych takich 'oskarzen' prokuratury... czy moze w koncu ten sad zrozumie, ze to nie czas na proces, ktory mozna odlozyc bez problemu na pare miesiecy?

dana

niesamowite, co sie dzieje... hel ha-avir atakuje caly czas... przylatuja, tankuja, odpoczywaja 10 minut i wracaja do iranu... prawie 2000 km w jedna strone...

nasza oszolomstwo lewicowe obiecywalo jeszcze przed 7 pazdziernika, ze 'netanyahu nie bedzie mial wojska i nie bedzie mial pilotow'...

nasi piloci sa najlepsi, najlepsi na swiecie i wszyscy walcza...

dana

alarm w jerozolimie... zaraz sprawdze, gdzie jeszcze...

dana

jerozolima, beitar illit, kiryat arba, beit shemesh, zydowskie osiedle w hevronie, mate yehuda, gush etzion...
slysze odglosy wybuchow...

dana

rakieta wystrzelona z jemenu... cahal bada...

dana

rzecznik cahalu teraz:
'po uruchomieniu niedawno alarmow na szeregu obszarach panstwa, zidentyfikowano jedna rakiete z jemenu, ktora spadla na obszarze hevronu. nie wystrzelono przechwytywaczy, wydarzenie jest badane. alarmy zostaly uruchomione zgodnie z polityka'...

a teraz wczesniejsze ostrzezenie przed nastepnymi alarmami...

dana

wczesniejsze ostrzezenie bylo, ale alarmow nie ma do tej pory...

dana

i nastepne wczesniejsze ostrzezenie...