News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Klaser

Started by lipniaczek, December 16, 2016, 08:43:17 PM

Previous topic - Next topic

lipniaczek

dana

wow... to beitar...
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

lipniaczek

dana

wow izkor po zydowsku...

lipniaczek

lipniaczek

dana

lehi zawiadamia o wykonaniu przez brytyjczykow wyroku smierci na dwoch 'bojownikach wolnosci', eliahu hakima i eliahu beit-tzuri... dwoch z grupy olei ha-gardom straconych w kairze...

https://en.wikipedia.org/wiki/Eliyahu_Hakim

dana

Quote from: lipniaczek on November 18, 2020, 04:44:11 AM

ty to zawsze znajdziesz cos w zwiazku z wiadomosciami...

'zydzi! hitler kontynuuje jego wojne przeciwko zydostwu europy! brytania kontynuuje opoznianie powstania armii hebrajskiej! zydostwo jest zmuszone zwrocic sie do ameryki! nie tylko kazdy zyd, kazdy czlowiek na swiecie, ktory kiedykolwiek zainteresowal sie kwestia zydowska wie, ze jest tylko jedno rozwiazanie odemscic krew milionow likwidowanych zydow i otworzyc raz na zawsze drzwi dla rozwiazania tej kwestii: hebrajska armia z jej flaga!'...

Some British officials opposed creating a Jewish fighting force, fearing that it could become the basis for Jewish rebellion against British rule. In August 1944, Winston Churchill finally agreed to the formation of a "Jewish Brigade". According to Rafael Medoff, Churchill consented because he was "moved by the slaughter of Hungarian Jewry [and] was hoping to impress American public opinion.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Brigade

lipniaczek

...fajne  :) - mam jeszcze takie wiesci ze sÅ‚upa...

lipniaczek

...wiezien...

JEWISH AGENCY IMMIGRATION ABSORPTION DEPARTMENT card for Cyprus detainee with green date stamp 5/SEP/48. Subject born in Poland & now in Camp 68. From ship AFALPHI. Hashomer Hatzahr Young Watchmen) party affiliation. Card issued upon Cyprus arrival.

lipniaczek

...globtroterka...

lipniaczek

...i bezpanstwowiec...
???

dana

Quote from: lipniaczek on November 21, 2020, 05:49:46 PM
...wiezien...

JEWISH AGENCY IMMIGRATION ABSORPTION DEPARTMENT card for Cyprus detainee with green date stamp 5/SEP/48. Subject born in Poland & now in Camp 68. From ship AFALPHI. Hashomer Hatzahr Young Watchmen) party affiliation. Card issued upon Cyprus arrival.

nie nie, to nie wiezien... jest data z wrzesnia 1948... to tzw karta nowego imigranta... oddzial imigracji w jewish agency...

lipniaczek

dana

taaaak... bezpanstwowiec... jak w 68 roku, tak podczas tej alii z 56 zwanej gomulkowska tez zabierali obywatelstwo... ale ladnie pisali narodowosc zydowska... nie polski zyd, nie polak zydowskiego pochodzenia, jak chca nam wmowic dzisiaj niektorzy, tylko wlasnie narodowosc zydowska... i jeszcze dodali ladnie 'cudzoziemiec'...