News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Klaser

Started by lipniaczek, December 16, 2016, 08:43:17 PM

Previous topic - Next topic

lipniaczek

ten "kamien" to chyba tak tylko udaje, ze jest kamieniem?...
Quote from: kasiak on December 16, 2016, 11:00:49 PM

dana

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

kasiak

Quote from: dana on December 17, 2016, 11:30:35 AM
tak sie zastanawiam, czy mojej nowej wnuczce, ktora ma przyjsc na swiat lada dzien, zaserwowac takiego chomiczka, zamiast pieska... tylko mnie pewnie rodzice zabija... :D

Nie wiem, czy w tym momencie jest to dobry pomysł, bo ona przecież będzie niemowlakiem i nie będzie mogła sama się nim zająć. "Mój" chomik jest bezobsługowy , bo jest dziki i mieszka w ogródku.  :) Mogę go czasami pooglądać, szczególnie na przełomie lata i jesieni, jak zbiera zapasy, wtedy jest mniej płochliwy i można podejść całkiem blisko. Chomiki europejskie są pod ochroną, bo są zagrożone wyginięciem.

kasiak

Quote from: lipniaczek on December 17, 2016, 08:04:39 PM
ten "kamien" to chyba tak tylko udaje, ze jest kamieniem?...

Możesz go obejrzeć na szlaku koło Polanicy Zdrój. Byłam tam na wakacjach w tym roku. Pięknie!  :)

lipniaczek

...musze tam jeszcze kiedys zajrzec, lubie te bajkowe tereny - po czeskiej stronie krecili sceny do Lord of the Rings...
???

lipniaczek

lipniaczek

lipniaczek

Rishonim Promenade, Netanya
The Netanya coastline, which extends for some 13.5 kilometers, is one of the most beautiful sections of beach along the Israeli Mediterranean coast. The Rishonim Promenade was erected in the center of this area, adjacent to Netanya's main hotels as well as, further along, to the pedestrian mall and Independence Square.
The Promenade is built as a series of plazas, to which the adjacent streets connect, and it serves as the city's veranda overlooking the sea. The beach is easily accessible from the Promenade via two staircases and a public elevator, which itself is accessed by a unique observation bridge, the first of its kind in Israel.
The Promenade was designed to serve as a gathering place for the city's residents and visiting tourists. Restaurants and cafes opened to the east, while the western side remains open, overlooking the Mediterranean Sea. Trellises of varying designs were erected along the Promenade, incorporating interesting Mediterranean features and components, such as colorful floors, latticed sides and gravel pillars covered with plants.
The Promenade was designed by architect Nettanel Ben Itshak and built at the initiative of the Israel Government Tourist Corporation and the Netanya Municipality.

lipniaczek

kasiak

Nieee!! Niech te znaczki się nie ruszają! Lipniaczku, zrobiłeś z nich pocztę lotniczą. Lepiej się ogląda, jak są nieruchome. Ale format większy jest OK.  :) :) :)

lipniaczek

...u mnie sie nie mieszcza w ekran - m.in Twoje zdjecia i zdjecia w relacjach Dany .... sa za duze i nie moge ich ogarnac, jak sie nie ruszaja... na starym forum same sie zmniejszaly...

kasiak

Quote from: lipniaczek on December 18, 2016, 07:58:09 PM
...u mnie sie nie mieszcza w ekran - m.in Twoje zdjecia i zdjecia w relacjach Dany .... sa za duze i nie moge ich ogarnac, jak sie nie ruszaja... na starym forum same sie zmniejszaly...

Ciekawe dlaczego się nie mieszczą? U mnie się mieszczą. To jak, miałeś ćwierć chomika na ekranie i musiałeś przewijać, żeby obejrzeć całego? Nie umiem tego zmniejszyć.  :(

lipniaczek

...polowe... ale nie musisz zmniejszac, bo przewijam suwakiem w dole ekranu... z ciekawosci sprawdze zaraz jak to wyglada na Macu...

lipniaczek

...a widzisz - na tablecie jest latwiej, bo pomimo wielkiego obrazka mozna go sobie ogladac przesuwajac paluszek... za to przesuwane sa mniej plynne i gorzej sie oglada - fakt...

kasiak

No tak, ale ja nie rozumiem dlaczego ja wysyłam zdjęcie mieszczące się w całości na ekranie, a ty otrzymujesz ogromny obraz. Przecież używam normalnego laptopa, a nie ekranu kinowego. Czy to chodzi o rozdzielczość zdjęcia, czy tam inne piksele?
U mnie zdjęcia Dany też się mieszczą w całości...  :-\