News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Wspomnienia z Izraela

Started by kasiak, December 18, 2016, 10:12:34 PM

Previous topic - Next topic

kasiak

Mam fioła na punkcie przyrody. Jak byłam w Izraelu, to zobaczyłam takie zwierzątko:

To jest góralek. Bardzo ładnie stał na kamieniach nad jeziorem Galilejskim i pozował do zdjęcia. A potem, jeszcze tego samego dnia, też w tej okolicy zobaczyłam taką mozaikę:

Wygląda na to, że to też jest góralek w towarzystwie jakiegoś ptaszyska. Tylko, dlaczego ma obrożę?!  ???

lipniaczek

...zapewne goralek i ptaszysko sa juz bohaterami izraelskich znaczkow...
;D

kasiak

Quote from: lipniaczek on December 18, 2016, 10:27:55 PM
...zapewne goralek i ptaszysko sa juz bohaterami izraelskich znaczkow...
;D

No to czekamy na te znaczki w klaserze...  :)

lipniaczek

...a Ty chyba nie skonczylas ze zdjeciami z Izraela?...
:)

kasiak

No coś ty, mam ich mnóstwo. Najpierw człowiek cyka wszystko dookoła, a potem jest tego za dużo do oglądania na raz.
Ale generalnie to otworzyłam nowy temat, żeby się nie plątać Danie po czulencie.  ;D

Jerozolimskie koty usiłują odlecieć na latającym dywanie... Tylko nie mają sterownika (lub zaklęcia):

lipniaczek

... uwielbiam zdjecia - juz jestem fanem...
:D :D :D

kasiak

Wrzuć coś swojego - pooglądamy... Może być fotka z meczu hokeja...  ;)

lipniaczek

...byl kot w butach, ale latajacych kotow chyba nie bylo... a tu prosze - szykuja sie do startu...
;D

kasiak

Quote from: lipniaczek on December 18, 2016, 10:56:03 PM
...byl kot w butach, ale latajacych kotow chyba nie bylo... a tu prosze - szykuja sie do startu...
;D

Latające koty - tajna broń Hamasu. Bo to są arabskie koty.  ;D

lipniaczek

...to sa dobre arabskie koty - atrakcja turystyczna... moze co najwyzej wezma za duzo pieniedzy...
;D

kasiak

Quote from: lipniaczek on December 18, 2016, 11:08:20 PM
...to sa dobre arabskie koty - atrakcja turystyczna... moze co najwyzej wezma za duzo pieniedzy...
;D

Koty były za darmo. Płatny był osiołek z prawdziwym arabem - takim w pasiastym burnusie. Miało być "one dollar", a potem okazało się, że jednak "two dollars" - bo jeden dla araba, a jeden dla jego osiołka.  ;D ;D ;D
Jak wróciłam do Polski, to się zastanowiłam i stwierdziłam, że ten arab to zarabia miesięcznie więcej niż ja. Nie żałuję mu - niech zarabia ile tylko może. Tylko po co było się tyle uczyć?  ???
Chyba tylko dla przyjemności...  ;D

dana

Quote from: kasiak on December 18, 2016, 10:43:43 PM
Ale generalnie to otworzyłam nowy temat, żeby się nie plątać Danie po czulencie.  ;D

:D :D :D

takich mozajek to dosc duzo znaleziono w calym israelu... ludzie kiedys umieli robic piekne podlogi, nie trzeba bylo dywanow... dzisiaj to zwykly kamien, ktory jakos trzeba przykryc... :D
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

kasiak

No tak, bo w tym czasie, kiedy twoi przodkowie układali mozaiki, przepisywali księgi, zajmowali się kulturą - moi gonili się z drewnianymi dzidami po lasach...  ;D ;D ;D

lipniaczek

...hej Kasiak - chyba nalezy mi sie kredyt za latajace koty...
:-*

kasiak

Quote from: lipniaczek on December 19, 2016, 11:02:31 PM
...hej Kasiak - chyba nalezy mi sie kredyt za latajace koty...
:-*

A co chcesz w ramach kredytu?  ;)