News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 19 grudnia 2016...

Started by dana, December 19, 2016, 10:26:52 AM

Previous topic - Next topic

dana

a teraz 'palestynczycy[ w obozie ein hilwe w libanie swietuja radosnie zamordowanie rosyjskiego ambasadora w ankarze... i swiat popiera to ich dazenie do 'demokratycznego panstwa'... tamta demokracja my assss... nastepne terrorystyczne panstwo bedzie, a nie demokracja...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

lipniaczek

...Rosjanie maja czarodziejska rozdzke, ktora moze tych celebrantow dosiegnac... wystarczy, ze pewna osoba powie zaklecie...
???

kasiak

Quote from: lipniaczek on December 20, 2016, 12:30:56 AM
...Rosjanie maja czarodziejska rozdzke, ktora moze tych celebrantow dosiegnac... wystarczy, ze pewna osoba powie zaklecie...
???

Jakoś w ten scenariusz nie wierzę. Podli ludzie zwykle żyją długo i mają się dobrze. Tylko dlaczego tak jest?  :(

Ale mi się zebrało na egzystencjalne rozważania... To chyba dlatego, że koniec roku się zbliża. Powiedz Dana, przecież wy mieliście już Nowy Rok - będziecie świętować kolejny raz, ale teraz w "świeckiej" konwencji? 

dana

ach, wiesz jak to w israelu... mamy takie powiedzenie: siba le-mesiba, czyli powod do swietowania... tzn ze israelczyk nie przepusci nic, gdzie moze sie bawic... u nas sie obchodzi i chrzescijanskiego sylwestra i irlandzkie swieto i amerykanskie halloween... wszystko dobre dla mieszkancow mojego mocarstwa... :D

ale oczywiscie rosh ha-shana to jest oficjalne swieto, a nie 1 stycznia, chociaz daja nam szeroko zdjecia i sprawozdania z obchodzenia nowego roku na swiecie... 

kasiak

dana

wiesz, jak sie zawsze patrze na to pod katem sytuacji, w jakiej sie znajdujemy... ile by zamachow nie bylo, ile wojen i ciaglego zagrozenia, israelczyk jest pierwszy do zabawy, do tanca i spiewu, do wykorzystania kazdej minuty...

kasiak

dana

miriam_73

Im wczoraj ani w niemieckiej telewizji, ani na CNN przez gardła nie chciało przejść, że to atak terrorystyczny, że to zamach. Wszystko było "vermuetlich", "alleged", itd.  Teraz już wreszcie narracja się zmienia. Boją się wybuchu antyarabskich ruchawek. Za chwilę będzie Sylwester, można się spodziewać powtórek z Kolonii z ub. roku.... Sami te zarazę do Europy wpuscili. Francuzi, Belowie, Niemcy. Eeeech.

dana

taaaak... juz wczoraj powiedzialam do przyjaciol, ze trzeba przestac sie pytac ilu potrzeba zydow do wkrecenia jednej zarowki, a zaczac sie pytac, ile trzeba zabitych niemcow (europejczykow), zeby sie europie oczy otworzyly...

sar

Quote from: kasiak on December 20, 2016, 01:28:55 PM
Jakoś w ten scenariusz nie wierzę.

poszukaj co nie co nt. porwania sowieckich dyplomatów
w Bejrucie w 1986 roku ... zapewniam Cię,że to co napisał
Lipniaczek ma głęboki sens

pzdr
Witek  ;)