News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 20 grudnia 2016....

Started by dana, December 20, 2016, 09:26:50 AM

Previous topic - Next topic

dana

nie ma wiadomosci z israela... wszystko kreci sie kolo tego zamachu w berlinie...
tragedia z jakiego punktu sie na to nie patrzec... biedna rodzina tego polaka... biedne te rodziny zabitych...

nastepny dowod, jak europa zalozyla sobie stryczek na szyje...
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

- w berlinie brygada antyterrorystyczna  zrobila teraz najazd na miejsce, w ktorym ten terrorysta byl zameldowany...  oboz zamkniety...

- kilka godzin po zamordowaniu rosyjskiego ambasadora strzaly kolo ambasady amerykanskiej w ankarze... usa zamknelo tam wszystkie swoje placowki tymczasem...

- hussajn o z bialego domu juz zapewnil, ze jest gotowy do wszelkiej pomocy niemcom... natomiast donald the first powiedzial, ze 'daash i terrorysci islamscy  kontynuuja zarzynanie chrzescijan w ich spoleczenstwach jako czesc ich  jihadu swiatowego. to tylko bedzie coraz gorzej. cywilizowany swiat musi zmienic sposob myslenia'... 

nu, jeszcze nie zaprzysiezony, ale juz widzimy zwrot: mamy slowo terrorysci, mamy slowo swiatowy jihad i mamy zalecenie 'zmiany myslenia'... hussajn o... jeszcze 4 tygodnie bogu dzieki...

- dzisiaj opublikowano zdjecie basela ghattasa natychmiast po wyjsciu z wiezienia kziot po spotkaniu z uwiezionym tam terrorysta hamasu, kiedy zostaje zatrzymany przez policjantow... jest w tej chwili przesluchiwany na policji po tym, jak wczoraj policja nie mogla nawiazac z nim kontaktu, bo zamknal telefon... przed wejsciem powiedzial: 'wyjde stad z podniesiona glowa i w koncu to gora urodzila mysz. to polityczna nagonka, juz sie przywyczailismy do takich sledztw, wszystko po to, zeby uderzyc w nasza walke'...  ghattas jest krewnym zalozyciela partii bal'ad, azmi bishary, ktory zwial z israela z powodu podejrzenia go o szpiegostwo na rzecz hizballah...

ty ghattas walcz sobie ile chcesz, ale nie w israelskim parlamentcie za pieniadze podatnika israelskiego...

- ze szwajcarii donosza, ze wczorajszy zamachowiec zostal zabity, ale nie podaja zadnych innych informacji co do jego identyfikacji...

jasne, jasne... nie zaogniac sytuacji... skad ja to znam?

dana

kkl (keren kayemet le-israel) przygotowala juz choinki do rozdania chrzescijanom w israelu na boze narodzenie...

dana

israelskie ministerstwo spraw zagranicznych podalo teraz, ze we wczorajszym zamachu w berlinie zostal ciezko ranny jeden israelczyk... przedstawiciele konsulatu israelskiego sa w drodze do szpitala, do ktorego zostal przewieziony...

dana

- nie wiadomo nic o losie zony rannego we wczorajszym zamachu w berlinie israelczyk... minister spraw zagranicznych saarland klaus bouillon: 'znajdujemy sie w wojnie'...

no shit klaus... po jednym zamachu juz jestescie w wojnie? to jak okreslisz ewentulane kiedys tam, ostrzelanie niemiec powiedzmy 10 rakietami? przy calej tej tragedii wylazi wasza hipokryzja kazda mozliwa dziura...

- na tle afery ghattasa dzisiaj ma sie zebrac komisja knesset, ktora rozpocznie proces majacy na celu zabronienie mozliwosci odwiedzania terrorystow w wiezieniach przez parlamentarzystow... komisja zarzada zmian w obecnej sytuacji, kiedy prawo immunitetu pozwala na takie odwiedziny swobodnie, bez przeszukiwania osobistego, bez kontroli bezpieczcenstwa...

basel ghattas i hanin zoabi, dwoje terrorystow siedzacych w israelskim parlamencie zamiast w wiezieniu...

dana

w niemczech w tej chwili nie sa nawet pewni, ze zaaresztowali wlasciwego morderce... szukaja dalej... ustawiaja betonady wokol kazdego jarmkarku bozonarodzeniowego...
taaaak... a juz blokady i zamkniecia wyjazdow z miasta nie? jak nie maja wlasciwego, od wczoraj, to ten 'wlasciwy' lata z bronia po calym miescie, albo juz zdazyl wyjechac dalej... tak jak to bylo w paryzu... nie ucza sie ci europejczycy nawet z wlasnych doswiadczen?

dana

stan ciezko rannego we wczorajszym zamachu w berlinie israelczyka poprawil sie po operacji nie zagraza juz jego zyciu niebezpieczenstwo... natomiast nie ma informacji ani kontaktu z jego zona do tej pory...

nie chce nic mowic, ale jak byla kolo niego, to mozna sie obawiac o jej zycie...

dana

- komisja knesset zatwierdzila: 'parlamentarzysci nie beda mogli odwiedzac wiezniow bezpieczenstwa. takie wizyty sa poparciem i zacheta dla tych wiezniow i zatrudniajacych i wysylajacych ich'... dodatkowo ustanowiono, ze takie wizyty nie stoja pod ochrona immunitetu parlamentarzystow knesset z powodu, poniewaz moga, wg opinii sluzb bezpieczenstwa, spowodowac szkody dla panstwa... 

giiiiiit... jak widac, basel ghattas dalej siedzi na przesluchaniu...

gilad erdan

- netanyahu przekaze teczke ministra koordynacji okregowej w rece parlamentarzysty tzachi hanegbi i w ten sposob u premiera panstwa pozostana tylko dwie teczki ministerialne: spraw zagranicznych i media...

dana

- policja niemiecka zwolnila 23-letniego pakistanczyka podejrzanego o zrobienie zamachu w berlinie... szukaja dalej, ale jak widac nie maja nawet konca nitki...

- ranny israelczyk w zamachu w berlinie to rami elkayam i obawa o zycie jego zony dalii wzrasta, bo do tej pory nie udalo sie nawiazac z nia kontaktu...

-daash wzial na siebie odpowiedzialnosc za zamach w berlinie...

- basel ghattas byl przesluchiwany ponad 4 godziny... jak podaja, byl zdumiony pokazanymi mu obicazajacymi fotografiami na ktorych przekazuje 12 telefonow komorkowych wiezionym terrorystom i przyznal, ze przekazywal telefony i notatki ... potem dal ogloszenie: 'moje wizyty u wiezniow odbywaly sie w ramach dzialanosci humanitarnej i moralnej ktorej jestem zobowiazany...  nie przekroczylem zadnego prawa dotyczacego bezpieczenstwa panstwa lub jego obywateli'...

zrodla policji: 'przesluchano dzisiaj czlonka knesset ghattasa pod ostrzezeniem w sprawie podejrzenia o przestepstwo nawiazania kontaktow do konspiracji, oszustwa, naduzycia zaufania i naruszenia polecen sluzby wieziennej: wprowadzenie zakazanych lub niebepiecznych przedmiotow. wg podejrzenia parlamentarzysta przekazal wiezniom bezpieczenswa telefony i karty sims w przeciwienstwie do prawa. sledztwo zostanie zakonczone w ciagu paru dni z absolutnie pewnym poleceniem oskarzenia parlamentarzysty ghattasa'...

- minister obrony lieberman zawiadomil, ze ma zamiar przeprowadzic debate z ministerstwem finanow i przywrocic sluzbe wojskowa do 3 lat, jak bylo przed skroceniem jej do 2.5 lat...

- turecki minister spraw zagranicznych zawiadomil kerry the dranstwo, ze za zamordowaniem rosyjskiego ambasadora stoi organizacja gulena...

taaaak... wszystko jest git, zeby zmusic usa do ekstradycji gulena nie recep?

kasiak

Quote from: dana on December 20, 2016, 09:25:12 PM

- basel ghattas byl przesluchiwany ponad 4 godziny... jak podaja, byl zdumiony pokazanymi mu obicazajacymi fotografiami na ktorych przekazuje 12 telefonow komorkowych wiezionym terrorystom i przyznal, ze przekazywal telefony i notatki ... potem dal ogloszenie: 'moje wizyty u wiezniow odbywaly sie w ramach dzialanosci humanitarnej i moralnej ktorej jestem zobowiazany...  nie przekroczylem zadnego prawa dotyczacego bezpieczenstwa panstwa lub jego obywateli'...

No tak, bo on przecież występował jako święty Mikołaj i dawał im tylko prezenty...  ;D

dana

ta cala zjednoczona lista arabska to piata kolumna... nawet sie nie kryja z ich dzialalnoscia antyisraelska... dawno powinno sie ich bylo wywalic z knesset i israela wogole...