News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

codziennik na dzien 24 grudnia 2016...

Started by dana, December 24, 2016, 11:53:55 AM

Previous topic - Next topic

dana

- jeszcze wczoraj wieczorem netanyahu odpowiedzial hussajnowi o: 'israel odrzuca haniebna antyisraelska rezolucje onz i nie bedzie jej przestrzegac. administracja obamy nie tylko nie ochronila israela przeciwko tej obsesji  w onz, jeszcze wspolpracowala z nia poza kulisami. israel oczekuje wspolpracy z prezydentem elektem trumpem i z naszymi przyjaciomi w konkresie, republikanami i demokratami, w sprawie usuniecia szkod jakie zrobila ta absurdalna uchwala'...  netanyahu polecil ambasadorom w nowej zelandii i senegalu natychmiastowe przybycie do kraju na narady, nakazal natychmiastowe zaprzestanie wszelkiej pomocy dla senegalu i anulowanie wizyty ministra spraw zagranicznych senegalu zaplanowanej na przyszly miesiac... 

absurdalna to nie slowo... wg tej uchwaly kotel jest terenem okupowanym i zydzi nie maja do niego prawa... tak to wyglada wg onz... w israelu lewica oczywiscie oskarza o ta uchwale netanyahu... herzog powiedzial, ze 'inny rzad nie dopuscilby do tej uchwaly w onz'... jasne... twoj rzad itzik by juz dawno oddal cala judee i samarie, nie? ty lepiej zajmij sie amirem, bo ci dyszy na karku...

- rzecznik rzadu jordanii mohammad al momani: 'historyczna decyzja rady bezpieczenstwa'...

- ban ki moon: 'uchwala jest waznym krokiem w kierunku dwoch panstw i okazja do wnowienia negocjacji'...

- donald the first: 'co do onz, sytuacja bedzie inna po 20 stycznia'...

- trwa poscig za terrorysta, ktory zrobil wczoraj zamach w efracie...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

na przejsciu hosfim kolo starego miasta w jerozolimie udaremniono pare minut temu zamach: arabka wzbudzila podejrzenie sil bezpieczenstwa, zostala zatrzymana i znaleziono przy niej noz... przy pierwszym przesluchaniu na miejscu przyznala, ze chciala zrobic zamach...

dana

netanyahu ma wydac dzisiaj wieczorem oswiadczenie w sprawie rezolucji onz...

lipniaczek

...okupacje to oni maja najwyzej w ONZ-towskiej toalecie...
???

dana

w skrocie slowa netanyahu:

absurdalna decyzja, ktora uchwalila, ze rova yehudit (zydowska dzielnica na starym miescie) i kotel to tereny okupowane... rozmawial wczoraj z przedstwicielami kongresu amerykanskiego, tak demokratami jak i republikanami i jest tam zdecydowana postawa anulowac ta uchwale... podkreslil, ze prezydent elekt powiedzial, ze zmieni sytuacje w onz i to szybciej, niz mysla i podkreslil, ze rowniez israel zmienia swoja polityke, bo jak sie wyrazil, ta uchwala 'byla ta slomka ktora zlamala grzbiet wielblada'... nie tylko powtorzyl informacje z rana, ze odwolal ambasadorow israela z nowej zelandii i senegalu, dwoch panstw, ktore zlozyly ta uchwale do przeglosowania i nakazal zaprzestanie wszelkiej pomocy senegalowi podkreslajac, ze 'israel ma duzo do dania innym i kto pracuje przeciwko israelowi ten straci', ale co najwazniejsze: zalecil natychmiastowe zaprzestanie przekazywania funduszow w wysokosci 30 milionow szekli do organizacji onz-owskich...

netanyahu przypomnial, ze ewakuowalismy osiedla na synaju i w gazie i ze to nie tylko nic nam nie pomoglo, ale jeszcze dostalismy raport goldstone'a i rakiety na israel i ze w zadnym wypadku 'israel nie pojdzie ponownie w tym kierunku'...

zakonczyl slowami uznania dla zolnierzy cahalu, ktorzy byli tam na sali zeby zapalic z premierem pierwsza swieczke i powiedzial slowa znane z chanuki: or tegaresh hoshech - swiatlo wypedzi mrok...

ufffff... odetchnelam... nareszcie idziemy w dobrym kierunku... juz zmniejszamy oplaty i jak ja umiem czytac miedzy wierszami, to slowa 'nie idzmy w tym kierunku' oznacza, ze idziemy w kierunku anektowania judei i samarii... nie wiem czy natychmiast, napewno netanyahu poczeka do zmiany w bialym domu i potem bedzie konferowal z donaldem the first, ale tak mysle, ze idziemy w koncu w tym kierunku...

ta wersja tej piosenki pasuje doskonale do slow netanyahu, bo sa rowniez i lagodniejsze...

przyszlismy wyrzucic ciemnosc
w naszych rekach swiatlo I ogien
kazdy jeden to male swiatlo
ale wszyscy razem swiatlem silnym

precz mrok, precz ciemnosc
precz od swiatla...

https://www.youtube.com/watch?v=z0EqevuuJ58

dana

netanyahu jak to sie mowi kuje zelazo poki gorace: teraz anulowal wizyte premiera ukrainy, ktora miala sie odbyc w przyszlym tygodniu... ukraina jak wiadomo glosowala za ta kretynska rezolucja przeciwko israelowi...

miod na moje serce, ze w koncu nie dajemy sie kopac i siedzimy cicho... i miod na serce wielu milionow israelczykow, tego jestem pewna...

dana

- herzog teraz: 'netanyahu stracil kontrole, ten czlowiek ktory miesiac temu powiedzial nam, ze swiat nas kocha, dzisiaj wieczorem wypowiedzial wojne swiatu, usa, europie i probuje nas podstepnie  uspokoic.

to niebezpieczne szalenstwo poczujemy wszyscy, kazdy obywatel israela, zwolennik prawicy czy zwolennik lewicy, przy nastepnym pobycie za granica droga wrogiego stosunku. to niebezpieczne pogorszenie, ktore
nam przyniosl mozna zatrzymac tylko wyborami i wspolna walka do obalenia netanyahu. 

wzywam yaira lapida i dodatkowe sily polityczne dolaczyc sie do mnie do walki, ktora wyjdzie poza strony spolecznosciowe na ulice i wzywam moshe kahlona zerwac kontynuacje jego siedzenia w rzadzie i zatrzymac netanyahu zanim bedzie za pozno.

tylko inny rzad, ktorego glos i odpowiedzialnosc bedzie mogla anulowac ta uchwale i napawic ogromne szkody ten uchwaly onz, zatrzymac uderzenie w panstwo i przywrocic pozycje israela na jego nalezne miejsce'...

itzik... to juz wiecej niz zalosne...  ale nicha... wychodz na ulice... zobaczysz te miliony israelczykow wybierajacych ponownie likud i netanyahu...

- do tego doprowadziles, hussajn o... nie israelskie osiedla doprowadzily do terroru, jak to powiedzial wlasnie twoj kerry the dranstwo, bo ten istnial jeszcze przed powstaniem panstwa i napewno przed powstaniem osiedli w judei i samarii, ale teraz dodales im odwagi... nie moge sie doczekac 20 stycznia...

a oni tak jak 'czcza' ta ich al akse robiac z niej sklad broni, tak 'czcza' i wykorzystuja to chrzescijanskie swieto...

lipniaczek

...nie tracimy kontroli... czytamy powoli we wszystkich jezykach, usmiechajac sie niebiansko, unoszac glowe lekko do gory... tak powtarzamy pare razy... namaste...
???

dana

:() :() :()

w sumie to ten idiota itzik tylko umacnia pozyje netanyahu...

dana

itzik... ty widzisz co sie dzieje??? kachlon wlasnie odgonil cie jak natretna muche i powiedzial, ze potepia decyzje onz i bedzie dalej bronil panstwa israel... w rzadzie netanyahu itzik, w rzadzie netanyahu...

sar

Quote from: dana on December 24, 2016, 10:50:17 PM

a oni tak jak 'czcza' ta ich al akse robiac z niej sklad broni, tak 'czcza' i wykorzystuja to chrzescijanskie swieto...

jak na to patrzę to przestaję się dziwić
ppłk.  Shalomowi  EISNEROWI ...

pzdr
Witek  ;)

dana

prawda??? on powinien byl dostac medal, ze tylko spral kretynowi morde, a nie zaaresztowal...