News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

codziennik na dzien 25 grudnia 2016...

Started by dana, December 25, 2016, 10:00:47 AM

Previous topic - Next topic

dana

- kolo beit el terrorysci ostrzelali przejezdzajacy samochod... nie ma rannych... cahal przeszukuje teren...

- dzisiaj na posiedzeniu rzadu oczekuje sie, ze netanyahu powie o jeszcze kilku zarzadzeniach jakie planuje w odpowiedzi na uchwale onz przeciwko israelowi, miedzy innymi o wzmozonej budowie w strefie c w judei i samarii...

- minister obrony lieberman zalecil przerwanie wszystkich kontaktow z wyzszymi urzednikami autonomii... kontakty w sprawie bezpieczenstwa zostaja jak byly...

- tamar zandberg z partii meretz dala glos: 'uchwala onz nie jest przeciwko israelowi, tylko przeciwko polityce prawicy'...

tamar... wam tam w meretz to juz zupelnie mozg odjelo... nawet twoim podopiecznym juz zaczyna wpadac asimon, ze ta cala uchwala, ktora jeszcze wczoraj uwazali za 'ogromne zwyciestwo', najprawdopodobniej obroci sie przeciwko nim...

- minister elkin powiedzial dzisiaj, ze usa wywarlo nacisk na panstwa, miedzy innymi na ukraine, ktora miala zamiar wstrzymac sie od glosu, zeby glosowaly za ta uchwala...

- sily bezpieczenstwa zaaresztowaly dzisiaj w nocy na terenach judei i samarii 4 poszukiwanych arabow...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

zatoce haifskiej ogromny pozar w rafinerii... 30 zespolow strazackich staraja sie opanowac ogien, ktory zagraza znajdujacym sie w poblizu pojemnikom...

dana

netanyahu na posiedzeniu rzadu zarzadzil wezwanie ambasadorow wszystkich panstw, ktore glosowaly za uchwaleniem piatkowej rezolucji przeciwko osiedlom w judei i samarii i wyrazenia im ostrej nagany...  w poludnie ma sie zebrac gabinet polityczno-bezpieczenstwa i tam netanyahu ma podac jeszcze kilka krokow, jakie zamierza zrobic przede wszystkim przeciwko roznym instytucjom miedzynarodowym i zaprzestania wszelkich kontaktow panstowo-cywilnym z autonomia... jeszcze powiedzial, ze 'nie mam watpliwosci, ze administracja obamy zainicjowala ta rezolucje i stoi za nia, uzgodnila sformulowanie i zatroszczyla sie o jej przekazanie w wyraznym przeciwienstwie do tradycyjnej amerykanskiej polityki, wg ktorej nie bedzie wymuszac warunkow w sprawie ostatecznej umowy w radzie bezpieczenstwa. to bylo wyrazne zobowiazanie prezydenta obamy, uniknac takich krokow. zrobimy wszystko, zeby israel wyszedl z tego bez szkod'...

sar

ot pośmiać się w chanukowo/bozonarodzeniowe święta ...

mossad nawet persom wazony na pokazach podmienia
na niezniszczalne ...

http://www.youtube.com/watch?v=wEak9MLM3aE

pzdr
Witek  ;D

dana

dana

wiec najwazniejsza wiadomosc nie tylko dzisiejsza, ale w calym ostatnim roku: keren izolda ujrzala dzisiaj swiatlo dzienne o godzinie 14... wlasnie wrocilam ze szpitala... nie wpuszczaja do niej nikogo, oprocz rodzicow, bo porod byl dlugi, skonczyl sie vacuum i nie chca ryzykowac zadnej infekcji... w srode panna wraca do domu...

- areszt bassela ghattasa zostal przedluzony i przewodniczacy knesset yuli edelstein dal dzisiaj pozwolenie policji na wejscie do jego biura w knesset i przeszukania go... oprocz tego, nawet jak nie ma takiego prawa w knesset, doradca prawny rzadu zarzadzil, ze ghattas nie moze brac tymczasem udzialu w glosowaniach parlamentarnych i w ten sposob w knesset pozostalo tylko 119 parlamentarzystow...

-  na zwolany w poludnie posiedzeniu gabinetu do spraw zagranicznych i bezpieczenswa, netanyahu zalecil ministrom jak tylko to mozliwe, nie jezdzic do panstw, ktore poparly uchwale przeciwko osiedlom w judei, samarii i wschodniej jerozolimie... odwolal rowniez jego planowane spotkanie z premierem anglii theresa may, ktore mialo sie odbyc poczas konferencji w davos w przyszlym miesiacu... w wyjatkowym kroku netanyahu przywolal juz ambasadora usa w israelu, z ktorym ma sie spotkac w tym tygodniu i dac mu po nosie, jak to sie ladnie mowi...  netanyahu powiedzial rowniez, ze zadzwonil do kerry the dranstwo i powiedzial mu, ze 'przyjaciele nie oskarzaja przyjaciol w radzie bezpieczenstwa'...

kasiak

Quote from: dana on December 25, 2016, 07:41:36 PM
wiec najwazniejsza wiadomosc nie tylko dzisiejsza, ale w calym ostatnim roku: keren izolda ujrzala dzisiaj swiatlo dzienne o godzinie 14... wlasnie wrocilam ze szpitala... nie wpuszczaja do niej nikogo, oprocz rodzicow, bo porod byl dlugi, skonczyl sie vacuum i nie chca ryzykowac zadnej infekcji... w srode panna wraca do domu...

Gratulacje!!! Dużo zdrowia dla obu dziewczyn, a także dla babci Dany.  :-* :-* :-*

kasiak

Quote from: sar on December 25, 2016, 02:51:27 PM
ot pośmiać się w chanukowo/bozonarodzeniowe święta ...

mossad nawet persom wazony na pokazach podmienia
na niezniszczalne ...

http://www.youtube.com/watch?v=wEak9MLM3aE

pzdr
Witek  ;D

A mnie ciekawi, jakie konsekwencje ponieśli organizatorzy lub uczestnicy tego pokazu. Całkiem możliwe, że walili ich tymi wazonikami po głowach, sprawdzając, czy coś pęknie...  ???

dana

sar

pani podwójna BABCIU gratulacje ...
a za IZOLDĘ Maryśka & Jonathan mają dozgonny szacun

pzdr
Witek  :D

dana

przekaze im jutro, jak pojade do szpitala... moze sie te 'sily niemowlakow' zlituja i wpuszcza mnie do malej... bezczelnosc nie wpuscic babci nie? :D

lipniaczek

...mowi sie: "czy ty wiesz, kim ja jestem?" i Twoje nazwisko...  i ze bez Toich przodkow nie byloby tego szpitala... a jak ona dalej tupie butem z zalozonymi rekami - szczegolnie z uniesiona lewa brwia - wyciagasz komorke i mowisz, ze dzwonisz do telewizji... po czymi pokazujesz jej ekran telefonu, a na nim jest napisane "Bibi-calling" (oczywiscie na tle Twojego zdjecia z Bibi i Sara)... i unosisz prawa brew... wtedy ona peka, albo wzywa chlopcow z kaftanem bezpieczenstwa...
???

dana