News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 29 grudnia 2017...

Started by dana, December 29, 2017, 11:46:17 AM

Previous topic - Next topic

dana

2 syreny alarmowe w otef gaza...  nachal oz, , tkuma, centralny negev, alumim, shuva, tushia i jeszcze kilka osiedli...

juz myslalam, ze dali sobie spokoj... a pod balkonikiem wyja imamowie w tych 15 meczetach w jabel mukaber i tzur bacher...
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

dana

iron dome przejal 2 rakiety wystrzelone na otef gaza... trzecia uderzyla w budynek w jednym z osiedli w radzie okregowej shaar ha-negev... nie ma rannych... w tym czasie odbywala sie uroczystosc ku czci orona shaula, ktorego cialo przetrzymywane jest przez hamas w gazie...

kolo schronu

dana

- szkody wyrzadzone w budynku w osiedlu w otef gaza przez dzisiejsza rakiete...

podczas uroczystosci w kfar gaza ku czci orona shaula...

a tu matki terrorystow siedzacych w israelskich wiezieniach protestuja...

- cahal juz bonmbarduje w gazie w odpowiedzi na dzisiejsze ostrzelanie israela, przy pomocy czolgow i hel ha-avir, dwie pozycje hamasu w polnocnej strefie gazy...

- na terenach judei i samarii i na granicy z gaza rozpoczely sie starcia arabow z silami bezpieczenstwa...

el bireh...

kolo shchemu...

kolo qalqilii...

rozstawione sily cahalu kolo bethlehem...

- mahmoud de autonomia: 'usa jest zrodlem terroru swiatowego'...

wow mahmoud... dzien w dzien nowe sensacje...  :D :D :D

- panstwo zlozylo w sadzie najwyzszym prosbe o dodatkowa debate w sprawie przetrzymywania cial terrorystow w israelu...

dana

dwa tysiace 'palestynczykow' sciera sie teraz z silami bezpieczenstwa w 9 punktach na granicy z gaza i jeszcze okolo 2000 arabow sciera sie z silami bezpieczenstwa na terenach judei i samarii... podpalaja opony, rzucaja kamieniami i butelkami molotowa...

ramallah

dana

- starcia na granicy z gaza...

w gazie protestuja pod szyldem: 'jak dlugo nasi bohaterzy nie widza wolnosci, tak dlugo ten jeniec nie zostanie wypuszczony'...

typowe dla was sqrwiele, dawac nadzieje rodzinie, ze oron shaul jeszcze zyje...

- w calym iranie, jeszcze nie doszly do teheranu, od dwoch dni protesty przeciwko rzadowi, biedzie, sytuacji gospodarczej wogole, wlacznie z okrzykami 'smierc dla rouhani' i 'islamska rewwolucja byla naszym bledem'... dzisiaj rowniez protestuja przeciwko przekazywaniu pieniedzy do gazy... sa aresztowani...

dana

ze wszystkich emocji ostatnich dni (moj spadkobierca byl zaprzysiezony na prezydenta jego lozy masonskiej, a ma zaledwie 33 lata :) ) i wszystkich ostatnich wiadomosci, zapomnialam zupelnie przekazac wam informacje, ze zydzi modlili sie wczoraj kolo kotelu proszac o deszcz i oczywiscie prosba bedzie juz chyba jutro spelniona... mam lekkie podejrzenia, ze sie najpierw skontaktowali z naszymi meteorologami, ale modlitwa byla i deszcz bedzie...  :D

dana

podali teraz w wiadomosciach wieczornych, ze dzisiejsze ostrzelanie israela z gazy bylo wymierzone celowo w uroczystosc ku czci orona shaula: dokladnie ta godzina, dosc nietypowa dla terrorystow i po ponad tygodniu ciszy...

poniewaz shabes i wiadomosci nie ma, wiec rzucili tam teraz pare zdjec z dzisiejszych starc na granicy z gaza...

takimi szklanymi kulkami rzucaja, ktore moga zabic oczywiscie...

ranni tam tez byli...