News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 8 lutego 2018...

Started by dana, February 08, 2018, 10:29:58 AM

Previous topic - Next topic

dana

ale sie u nas teraz dzieje... niby nic nowego, u nas dzieje sie bez przerwy cos... juz od tygodni slychac przeciezki z roznych spotkan mniej lub bardziej zamknietych, ze szef naszej policji roni alshich rzuca jakies oskarzenia w kierunku netanyahu, jakoby ten zaangazowal prywatnych dedektywow, zeby sledzili za oficerem policji ronny ritmanem oskarzonym o molestowanie seksualne jednej z policjantek... alshich nie byl gotowy do oskarzenia jego oficera, ktory rowniez prowadzil sledztwa przeciwko netanyahu... w koncu byl zmuszony do 'przyjecia' dymisji ritmana... tam w tej historii masa brudow i dowodow na ukrywanie przez policje roznych takich machlojek wewnetrznych...

nie ogladalam wczorajszego znanego programu ilany dayan uvda czyli fakt, bo nie ogladam ich od czasu, jak zrozumialam, ze tendencyjne i lewicowe az do bolu juz duzo lat temu,  ale wg sprawozdan w naszych gazetkach, we wczorajszym, w ktorym wzial udzial szef naszej policji roni alshich, ten ostatni oficjalnie juz powiedzial, ze  'czynniki z wielka sila poslaly prywatnych sledczych przeciwko oficerom policji'...

netanyahu zareagowal na jego fb: 'szokujace, ze komisarz policji powtarza falszywa sugestie, ze premier netanyahu posylal prywatnych sledzczych przeciwko oficerom policji, ktorzy go przesluchuja. szokujace jest, ze on powtarza rowniez te klamliwe sugestie ritmana, jakoby premier byl zasangazownay w skarge oficerki policji przeciwko ritmanowi. kazdy uczciwy czlowiek zapyta sie siebie, jak ludzie mowiacy takie urojone rzeczy o premierze moga prowadzic objektywnie sledztwo przeciwko niemu i byc bezstronnymi? duzy cien padl na dochodzenia policji i jej zalecen w sprawie sledztw. insynusacje komisarza sa tak powazne, , ze pozadane jest natychmiast objektywne sledztwo o oskarzeniu premiera, ze poslal sledczych i jak sie wyjasni, ze nie ma z tym zadnego zwiazku, trzeba wyciagnac konieczne wnioski w sprawie prowadzenia dochodzen i formulowania sugesti przeciwko premierowi'...

jak mozecie sobie wyobrazic, opozycja natychmiast przystapila do ataku, zanim jeszcze cokolwiek jest udowodnione, tak oskarzenie alshicha i tak samo odrzucenie tego oskarzenia przez netanyahu... yair lapid juz mowi: 'atak netanyahu na komisarza przed wydaniem zalecen to akt desperacji przesluchiwanego, ktory zadecydowal wykorzystac swoja pozycje do grozenia wladzy prawnej i dyskredytacji policji, ktora chroni nas wszystkich'... przewodniczacy 'obozu syjonistycznego avi gabay: 'premier dziala jak ostatni z przestepcow i atakuje komisarza policji. netanyahu poniza nas, obywatli israela. zamiast zarzadac szybkiego zakonczenia sledztw, netanyahu postanawia zaatakowac komisarza policji i tym samym probuje zniszczyc zaufanie obywateli do systemow prawnych'... a zahava galon wrecz nawoluje do bojkotowania wszystkich posiedzen parlamentarnych, w ktorych udzial bedzie bral netanyahu... 

nu, nie wiem oczywiscie, kto ma racje w tej calej historii, chociaz trudno mi uwierzyc, zeby netanyahu poslal sledzczych za ritmanem, wiedzac, ze obserwuja go 24/24, i nawet jak poslal, ze dal sie zlapac na tym... natomiast te ataki lewicy sa oczywiscie znow jednostronne... dlaczego lapid uwaza, ze netanyahu zaatakowal policje przed wydaniem tych zalecen, a nie atakuje alshicha, ze glosno oskarzyl netanyahu przed wydaniem zalecen?  i nie, gabay, netanyahu nie probuje zniszczyc 'zaufania obywateli do systemow prawnych'... tego zaufania nie ma juz od dlugich lat... nie do policji i nie do sadu najwyzszego... od lat wiadomo, ze oba te systemy wziely sobie bezprawnie wladze w panstwie israel... i ciekawe, ze nikt z was nie krytykuje tych ciaglych przeciekow z policji, co samo w sobie jest skandalem i wyrazna proba wplyniecia na opinie spoleczenstwa... 

ciag dalszy napewno nastapi, bo jak wiadomo, never a dull moment w moim mocarstwie... :D :D :D

- yakov peri (yesh atid) zrezygnowal wczoraj z knesset z powodu podejrzen, ze podczas jego kadencji jako szef shabaku przekazywal informacji arie deri the ganev...  dzisiaj sie okazuje, ze rowniez klamal w sprawie jego sluzby wojskowej...

teraz chce zobaczyc, czy bedzie sledztwo przeciwko niemu... lapid oczywiscie nie skrytykowal go nigdy...

- mimo ostrego sprzeciwu libanu i grozb dzialania przeciwko budowie muru ochronnego na granicy z libanem, prace w rosh hanikra juz sie rozpoczely... projekt wzmocnienia ochrony polnocnej granicy zawiera budowa muru na wysokosc 10 metrow i nawet wiecej w punktach zagrozonych infiltracja hizballah takich jak metullah, misgav am i rosh hanikra...

- w ramach walki lewicy przeciwko deportacji infiltratorow, meretz poslala do rwandy dwoje jej parlamentarzystow, mossi raz i michal rozin...

- mahmoud de autonomia rozwaza wprowadzenie w autonomii wlasnej 'palestynskiej' waluty...

wow... ciekawe jak to zrobia...  :D :D :D

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

tomasz

Quote- mahmoud de autonomia rozwaza wprowadzenie w autonomii wlasnej 'palestynskiej' waluty...

Czy to oznacza, że jak mu nie przejdzie to będzie żebrał w swiecie o pieniądze na wydrukowanie swoich pieniędzy ?  :-\

dana

moze uszczknie troche z tego co ma... tymczasem uzywa israelskiego shekla, jordanskiego dinara i amerykanskiego dolara... ale mu szybko przejdzie, bo tylko pomysl: kto bedzie oprocz 'palestynczykow' uzywal tej ich waluty? jaki kurs bedzie? kto wogole uzna ja za legalna? bo israel napewno nie... szurnelo ich tam w tej autonomii...  :D

dana

- dzisiaj kilkudziesieciu ocalaly protestowalo przed ambasada polska w tel avivie przeciwko polskiemu 'prawu holocaustu' niosac israelskie flagi, zdjecia i napisy 'zadne prowa nie wymazuje historii', 'polskie prawo to plucie w twarz narodu israelskiego', 'polacy pamietamy co zrobiliscie'...

'do dzisiaj mam koszmary od tego, co zrobili polacy'...

- po oswiadczeniu ambasadora usa davida friedmana po zamordowaniu w zamachu terrorystycznym itamara ben gala, ktory powiedzial, ze 'nie ma pokoju, bo palestynczycy oplacaja terrorystow. 20 lat temu przekazalem har bracha ambulans z nadzieja, ze ten bedzie sluzyl niemowletom, zamiast tego mieszkaniec har bracha zostal zamordowany przez terroryste i zostal zone i czworo dzieci. ci palestynscy przywodcy sa mordercami', teraz rzecznik mahmouda de autonomia, nabil abu rodeinah zareagowal: 'david friedman, ambasador usa w israelu, jest winien kryzysowi miedzy israelem a autonomia palestynska. zalecenia i porady ambasadora, ktorych celem nie jest osiagniecie sprawiedliwego pokoju na bazie miedzynarodowej legitymacji, za przyczyna kryzyzy miedzy amerykanami i palestynczykami. slowa ambasadora w zwiazku z konfliktem sprawiaja, ze zastanawiamy sie nad jego stosunkiem do okupacji. czy on reprezentuja usa, czy israel?'...

on reprezentuje prawde, do czego wy nie jestescie ani przyzwyczajeni, ani przygotowani, bo za dlugo swiat wam pozwalam na negowanie historii i prawdy, klamiac razem z wami...

- qatar podobno zawiadomil, ze przekaze gazie 9 milionow dolarow pomocy wlacznie z lekarstwami i sprzetem lekarskim...

git... zobaczymy, bo obiecywaliscie duzo i nic z tego nie wyszlo...

- prezydent libanu: 'dalem rozkaz armii odeprzec kazdy atak israela na terenach libanu, na ladzie i na morzu . wspolpracujemy z onz i krajami przyjaznymi, zeby uporac sie z grozbami israela'...

z grozbami? mur ochronny na granicy to grozba? git...

- hizballah twierdzi, ze prace przy murze ochronnym na granicy to przygotowania israela do konfrontacji...

jasne, jasne... to ta wasza pokrecona logika... to po prostu przygotowania do uniemozliwienia wam wdarcia sie na israelskie tereny i do israelskich przygranicznych osiedli... ja rozumiem, ze sie pienicie, latwo wam nie bedzie... :D

lipniaczek

...widac, ze antypoloznizm izraelski jest nieco mniej spontaniczny niz antysemityzm polski...
???

dana

po pierwsze to ta demonstracja zrobiona zostala dlugie dni po tym, jak sie rozpoczela ta awantura, w przeciwienstwie do tej organizacji w polsce... po drugie protestowali tylko ocaleli...

a polsce dalej idiotyczne naglowki:

Skandal w Izraelu! Demonstranci wtargnęli na teren polskiej ambasady w Tel Avivie. "Polaki, my pamiętamy co nam zrobili"
Grupa Żydów ocalałych z Holocaustu wdarła się do polskiej ambasady w Izraelu.

https://wpolityce.pl/polityka/380593-skandal-w-izraelu-demonstranci-wtargneli-na-teren-polskiej-ambasady-w-tel-avivie-polaki-my-pamietamy-co-nam-zrobili

nu, jaki skandal? I nikt nie wtargnal na teren polskiej ambasady i nikt nie wdarl sie do polskiej ambasady... ta demonstracja byla kolo ambasady... ludzie przeczytaja naglowek i antysemityzm wzrosnie... tak to wyglada...

lipniaczek

...sila mediow do zmieniania swiata... prorocy i prowokanci... fakty sa na samym koncu listy priorytetow...
???

dana

- z syrii ostrzalano teraz bezzalogowy samolot israelski latajacy nad wyzyna golan i zbierajacy informacje wywiadowcze... wystrzelono w sumie dwa pociski  z syryjskiego karabinu... troche wczesniej kilka kul trafilo w dom w majdal shams (druzyjskie miasteczko na golanie)... nie ma rannych, dom zostal uszkodzony... sily cahalu i policji przeczesuja teren... 

- eu teraz leci do donalda the first i prosi, zeby 'rozwazyl jeszcze raz pomoc finansowa dla unrwa'...

unrwa tez w panice, bo wprawdzie juz polecieli do kogo tylko mozna po pomoc, ale zdaja sobie sprawe, ze takiej sumy, jaka otrzymywali od usa, nie dostana od nikogo... oczywiscie uderzaja w dobre serce tego swiata, jak to oni pomagaja biednym 'palestynczykom', jak to ucierpia dzieci, jesli nie bedzie szkol, tylko troche im sie zapomina, dlaczego donald postanowil przestac przekazywac finanse, troche im sie zapomnialo, ze israel juz od dawna prosil o zmiane ksiazek w szkolach w autonomii i gazie i zapomnieli, jak to zawsze odmawiali... ze nie wspomne o ich pomocy dla hamasu... w wywiadzie, ktory teraz slyszalam, ladnie powiedzieli, ze 'nie zgadzamy sie ze wszystkim, co robia palestynczycy, ale tez nie zgadzamy sie ze wszystkim, co robi israel'... tak tak... w israelskich szkolach ucza sie matematyki na zabitych 'palestynczykach' i w piwnicach tych szkol pelno rakiet, ktore sie wystrzeliwuje na gaze, nie? mam nadzieje, ze donald nie zmieni zdania...

dana

okazuje sie, ze tych dwoch z meretz pojechalo do rwandy za niemieckie pieniadze... ja wam mowie... :D :D :D

lipniaczek

...oby Donald nie mial serca... nie maja jakichs lewackich bilionerow chetnych do rzucenia paru okruchow? dlaczego musi placic podatnik amerykanski?...
???

dana

widzisz amerykanow, ktorzy mu to powiedza? zydzi amerykanscy napewno nie... oni przeciwko israelowi....

dana

hamas oglosil jutro kolejny 'dzien gniewu' i wzywa wszystkich arabow, rowniez tych israelskich, do uzycia wszelkich mozliwych srodkow przeciwko israelowi...
sily bezpieczenstwa wzmacniaja swoje sily w przygotowaniu na jutrzejsze rozruchy...

nu, probowali juz w ostatnich tygodniach, ale jakos nie przekonali arabow i nie bylo wiekszych rozruchow, niz te do jakich jestesmy przyzwyczajni... zobaczymy co bedzie jutro...

lipniaczek

...dzien gniewu raz na jakis czas to na pewno lepsze niz wojna... madry Zyd kalkuluje dobrze...
???

dana

u nich dzien gniewu to raz w tygodniu... czasami dwa... :D :D :D