News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Szewach Weiss o trudnych relacjach w przeszłości

Started by tomek, February 11, 2018, 09:07:06 AM

Previous topic - Next topic

tomek

Historia nie jest czarno biała. Nie ma też co jej wybielać. Ważne jest to, co z tą historią robimy. Na każde oskarżenie znajdzie się kontroskarżenie. Może zanim ono padnie warto po prostu poznać pamięć dugiej strony?
Bardzo lubię Szewacha Weissa. Czasem mówi rzeczy trudne ale wiem, że kocha i Polskę i Izrael.

http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/opinie/szewach-weiss-czytam-nazwiska-żydów-ubeków-i-myślę-czy-ja-mam-prawo-krytykować-polaków-rozmowa-mazurka/ar-BBz3XYX?li=BBr5CAq&ocid=SKY2DHP

dana

ujjjjj tomku... shevach weiss... tak tak, wiem, ze on w polsce ukochany, bo mowi to, co polacy lubia sluchac... znam troche weissa, spotkalam sie z nim kilkakrotnie, kiedy pracowalam w central zionist archive i on szukal materialow do ksiazki... to bardzo mily czlowiek prywatnie, ale ojwej, jak go sluchac na prelekcji, na ktorej tez kiedys bylam i prawie ze wstalysmy z przyjaciolkami i wyszlysmy, bo nic tylko ja i ja i ja nie dajac dojsc do glosu innym bioracym udzial w tej rozmowie... spedza praktycznie caly czas w polsce, bo tam jest 'kims'... w israelu to polityk, o ktorym sie juz dawno przestalo mowic... a ten wywiad, ktory zalaczyles, to ja moge podwazyc praktycznie kazda jego wypowiedz... niektore to juz wogole dawane 'pod publiczke', bo kompletnie nie zgadzaja sie z faktami...
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)