News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Izrael i sztuka

Started by lipniaczek, January 09, 2017, 08:01:20 PM

Previous topic - Next topic

lipniaczek

...musi jaki bogatszy pokutnik... ???
malarz-tenze

kasiak

Ciekawie ubrany - na zielono... Z cylindrem... W rozklepanych sandałach i z węzełkiem? Dziwny jakiś gość.  ???

lipniaczek

... ja mysle, ze turysta - tak na oko Nowojorczyk...
:D

...znalazlem te fontanne, co ja zabrali na remont...

http://www.absolutearts.com/portfolios/r/rafiperez/

kasiak

No coś ty, Lipniaczku? W rozklepanych sandałach i z węzełkiem - z Nowego Jorku? on na pewno z Paryża...  ;D

Fontanna fontanną, ale zwróciłeś uwagę na parkę po prawej stronie? Takie rzeczy na znaczkach to tylko w Tel Avivie...  :()

lipniaczek

...to nie jest ona i jej zona, tylko artysta sie rozmarzyl (zobacz t-shirt i spodenki)...
???

kasiak

Ale ja LIpniaczku mówię o tych dwóch pierwszych obrazach! Siedzi, czy klęczy na nich po murem postać przykryta chustą. I to właśnie myślę, jest kobieta, która modli się o powrót męża lub syna. Nie chodziło mi o tę parkę na obrazie z Tel Avivem. To wiem, że jest para mieszana. Zobacz sobie, jak ON podniósł sobie nogę do tyłu... "Ale było fajnie!"  ;D

dana

oni zyja w zupelnie innym swiecie, co nie znaczy ze gorszym, ale innym niz nasz...
warto przeczytac chaima potoka the chosen i the promise...
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

lipniaczek

lipniaczek

lipniaczek

lipniaczek

...w arce kazda parka ma swoja kajute...
???

kasiak

No i wydało się, czym żywił się Noe. Przypatrzcie się: zwierząt miało być PO PARZE, a baranów (kóz?) weszło całe stado.  ;D
Edukacyjna rola malarstwa...

lipniaczek

... spoko - kroliki tylko 2...
;D

kasiak

Noe nie jadł królików, bo były niekoszerne. Ale tak właściwie dlaczego króliki są niekoszerne?  :-\