News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 12 stycznia 2017...

Started by dana, January 12, 2017, 10:32:02 AM

Previous topic - Next topic

dana

boker tov le kulam... otwieram comp, otwieram nasze gazetkies i nic, tylko 'przestepstwa bibi', 'afera netanyahu', 'sara zeznala' i butelki, cygara, lody, podroze, wydatki rezydencji premiera, wplywy na media etc etc etc... od tygodni, od miesiecy... doslownie rece opadaja... udowodnic nic nie moga, przynajmniej dotychczas, ale lewica nie ustaje w probach demonizacji premiera i zmuszenia go do ustapienia ze stanowiska... bogu trzeba dziekowac, ze jak widac netanyahu ma skore nie slonia, ale trzech sloni...

- israel ma nowa aplikacje, dzieki ktorej mozna uzywajac kamery na wlasnym smartphonie zidentykowac raka skory... czy to nie jest fantastyczna wiadomosc????

https://www.youtube.com/watch?v=HBVDJrFcZy0

- 100 senatorow amerykanskich naciska na donalda the first szybko przeniesc ambasade usa do jerozolimy...

- przyszly szef state department rex tillerson do arabow palestynskich: 'az nie bedziecie powazni bedzie trudno stworzyc warunki dla stron w sprawie produktywnych negocjacji w kwestii osiedli. israel jest naszym najwazniejszych sojusznikiem na bliskim wschodzie'...

mahmoud... widze czarno dla ciebie...

- w nocy sily cahalu zrobily najazd na najwieksza fabryke broni w judei i samarii... skonfiskowano tokarke i zapieczetowano cala fabryke... w roku 2016 znaleziono na terenach judei i samarii 56 wytworni broni...

- sily bezpieczenstwa zaaresztowaly dzisiaj w nocy na terenach judei i samarii 8 poszukiwanych arabow...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

- netanyahu dzisiaj: 'konferencja w paryzu to palestynskie oszustwo sponsorowane przez francje'...

- prezydent francji hollande: 'konferencja paryska nie jest zamiana bezposrednich rozmow miedzy israelem a palestynczykami'...

aha... to co po ja robisz? oczekuje paru potepien israela i paru zadan od nas, co oczywiscie utwierdzi mahmouda, ze moze zadac ile chce... i cos mi sie obilo o uszy, franek, ze masz zamiar zazadac usuniecia bennetta i jego partii z rzadu... mam nadzieje, ze to tylko kaczka dziennikarska...

- amerykanski sad przyznal rodzicom zamordowanej w zamachu w roku 2014 3-miesiecznej chayi zisel, ktora miala obywatelstwo amerykanskie, 178 milionow dolarow odszkodowania, ktore ma zaplacic iran i syria...

dana

- ze szpitala shaarei tzedek w jerozolimie podaja, ze nastapila dalsza poprawa w stanie zolnierki, rannej w zamachu na tayelet w jerozolimie... obudzila sie ze spiaczki farmakologicznej, oddycha samodzielnie, ale jej stan jest dalej ciezki...

- tysiace mieszkancow gazy demonstruje teraz w obozie uchodzcow jabalia w protescie przeciwko kryzysowi w dostawie pradu, ktory dochodzi do domow tylko na kilka godzin dziennie... hamas oskarza rzad autonomii palestynskiej za ten kryzys twierdzac, ze gaza nie dostaje paliwa potrzebnego dla elektrowni gazanskiej...

suuuper... mahmoud nie ma pieniedzy, a haniye te co ma uzywa do budowy tuneli i rakiet... mam nadzieje, ze rzad israela nie poleci od razu z pomoca...

- francuska ambasadorka w tel avivie helene le gal w odpowiedzi na slowa netanyahu: 'spolecznosc narodowa ma prawo do wyraznia stanowiska w tej kwestii. uwazamy, ze konferencja jest efektywna, poniewaz nie ma w tej chwili rozmow miedzy israelem a palestynczykami. netanyahu zostal zaproszony do wziecia udzialu w spotkaniu z przewodniczacym autonomii palestynskiej abu mazenem i prezydentem francji hollande po konferencji. netanyahu nie chce przyjechac, ale idea bylo odpowiedziec na jego wole bezposredniej debaty z panem abbasem. jestesmy na to otwarci. w kazdym wypadku przyszle negocjacje musza byc wykonane miedzy dwoma stronami i tu sie zgadzamy z premierem israela. chcemy to poprzec przez ta konferencje'...

mojsheleeee... ile klamstwa i bzdur mozna wsadzic w pare zdan...

kasiak

Tak, tak. Francuzi brudu na własnym podwórku nie widzą, a wtrącają się, by robić porządki u innych. Jak dla mnie, to ta cała konferencja jest zorganizowana po to, aby pokazać światu, a może i sobie, że Francja liczy się na arenie międzynarodowej. Tylko, że liczy się coraz mniej. Organizowanie czegoś, co z góry jest skazane na niepowodzenie jest po prostu bezsensowne.

lipniaczek

Quote from: kasiak on January 12, 2017, 07:19:48 PM
Organizowanie czegoś, co z góry jest skazane na niepowodzenie jest po prostu bezsensowne.

...idiotyczne - jak to okreslil pewien filozof... wg tego wzorca to kazdy moglby sobie rozsylac zaproszenia i organizowac konferencje...
???

lipniaczek

...ja mysle, ze juz teraz Izrael moze dac Donaldowi medal - jak Obama dostal Nobla... i znaczek...
???

dana

mamy 100-letnia historie takich konferencji, poczawszy od san remo w 1920, przez komisje peel, woodhead, konferencje w madrydzie, umowy oslo, why river, camp david... i co z tego wyszlo? gur nischt mit gur nischt mit farfalach... z tej tez nic nie wyjdzie... dlaczego? niech sprawdza stanowisko arabow bez ich rozowych okularow...

dana

Quote from: lipniaczek on January 12, 2017, 08:17:32 PM
...ja mysle, ze juz teraz Izrael moze dac Donaldowi medal - jak Obama dostal Nobla... i znaczek...
???

znaczek wystarczy tymczasem... nobel sie zdyskwalifikowal kompletnie w momencie, jak generalissimo arafat dostal POKOJOWA nagrode... hussajn o to juz byla pestka...

kasiak

Quote from: lipniaczek on January 12, 2017, 08:12:17 PM
...idiotyczne - jak to okreslil pewien filozof... wg tego wzorca to kazdy moglby sobie rozsylac zaproszenia i organizowac konferencje...
???

No to zorganizujmy swoją - jako miejsce proponuję pewien balkonik w Jerozolimie...  ;D ;D ;D

dana

yallah... zaraz upieke jakies ciasto...  :-*

kasiak

Przywiozę ciasteczka. Tylko, czy przejdą przez kontrolę celną?

dana

lipniaczek

...wystarczy powiedziec, do kogo jedziesz - pamietasz, co bylo z pielegniarka...
???

kasiak

To mnie wsadzą w kaftanik bezpieczeństwa, a ciastka zjedzą...  ;)