News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 17 stycznia 2017...

Started by dana, January 17, 2017, 01:44:24 PM

Previous topic - Next topic

dana

- sad wojskowy zebral sie dzisiaj rano w kirya w celu przedyskutowanie porozumienia zawartego miedzy generalem w rezerwie ofekiem buchrisem i prokurtura wojskowa za zgoda skarzacej zolnierki... buchris jest oskarzony o 'zabronione stosunki za zgoda' i wg tej umowy nie grozi mu wiezienie, ale obnizenie rangi wojskowej...

aha... znaczy sie nie bylo zadnego gwaltu, tylko zolnierka z ochota pojechala z nim do hotelu na polnocy kraju, a potem cos jej sie odmienilo... 

- prezydent polski duda przyjechal dzisiaj z wizyta do israela... ma rowniez spotkac sie z mahmoudem de autonomia w bethlehem...

- knesset zatwierdzil dzisiaj w pierwszym czytaniu propozycje prawa wniesiona prze parlamentarzyste z ramienia israel beiteinu odeda forera w sprawie poprawki do podstawowego prawa o kandydatach wybieranych do knesset, ktora do paragrafu 7 tego prawa dodaje ze nie tylko w wyborach nie moze brac udzialu kandydat zajmujacy sie4 dzialanoscia przeciwko panstwu, ale rowniez nie moze wyrazac poparcia dla dzialalnosci przeciwko panstwu... oded forer: 'przyszedl czas zaprzestac bezposrednie parady czczenia terrorystow przez czlonkow knesset ze wspolnej listy arabskiej. propozycja prawa, ktora zostala zatwierdzona dzisiaj zatrzyma podzeganie i poparcie terrorystow, ktore sie tylko zwiekszalo. po zatwierdzeniu prawa parlamentarzystka hanin zoabi nie bedzie mogla wiecej twierdzic, ze porywacze chlopcow nie sa terrorystami. w nastepnych wyborach ten, ktory podzega lub popiera terror, odmawia istnienia panstwa israela jako panstwa zydowskiego i demokratycznego nie bedzie mogl byc wybrany do knesset'...

- raed sallah, przywodca zdelegitymizowanego polnocnego skrzydla ruchu islamskiego zostal dzisiaj zwolniony z wiezienie po odsiedzeniu kary 9 miesiecy za podzeganie do przemocy i rasizmu i przyjety zostal w um el fahem przez setki mieszkancow...

- niemiecka organizacja ne-onazistowska npd nie zostanie zdelegitymizowana: 'partia dziala przeciwko prawu, ale w tej chwili wyglada na to, ze nie odnosi sukcesu'.... 

jawohl frau merkel... potepiac israel ist gut, popierac neo-nazistow ist nicht gut... ta nazwa ,neo' to tez dla zmylenia przeciwnika, jak ja to mowie, z serii ,nie jestem antysemita, tylko potepiam polityke israela i syjonistow'...

- ze szpitala shaarei tzedek w jerozolimie podano dzisiaj, ze nastapila dalsza poprawa w stanie ciezko rannej w zamachu na tayelet w jerozolimie zolnierki... wczoraj zostala przeniesiona do normalnego oddzialu, dzisiaj rano przeszla operacje ortopedyczna i wroci spowrotem do normalnego oddzialu...

bogu dzieki... to oznacza, ze juz nie zagraza jej zyciu niebezpieczenstwo...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

kasiak

Quote from: dana on January 17, 2017, 01:44:24 PM
- prezydent polski duda przyjechal dzisiaj z wizyta do israela... ma rowniez spotkac sie z mahmoudem de autonomia w bethlehem...

A na stronie naszego prezydenta wczoraj podali, że zamierza on odwiedzić także Palestynę - jakaś nowość. Nie wiedziałam, że taki kraj istnieje. nasz minister spraw zagranicznych powołał do życia nowy kraj - San Escobar, a prezydent Palestynę. I podobno mamy z nimi (tak piszą na prezydenckiej stronie) intensywne kontakty, także gospodarcze. Ciekawe, co u nich chcemy kupić. Może wielozadaniowe śmigłowce dla wojska, bo "drobne" elementy uzbrojenia to im bez przerwy Cahal konfiskuje przy okazji likwidacji tych piwnicznych fabryczek.  :()

dana

tak to wyglada... panstwa swiata mowia o jakims nieistniejacym panstwie i wymyslonym narodzie 'palestynskim'... nic nie mozna zrobic... israel w swoim odwiecznym dazeniu do milosci swiata nigdy nie prostowal tych idiotycznych nazw... w kazdym razie na kazdego israelczyka z glowa na karku nie ma 'palestyny', tylko jest autonomia palestynska (tez troche wygorowana nazwa, bo jaka to autonomia, ktora sie sama nie moze i nie umie rzadcic?), nie ma 'palestynczykow' tylko arabowie palestynscy i nie ma 'zachodniego brzegu', tylko wlasnie judea i samaria...

kasiak

dana

dana

proba zamachu kolo przejscia tulkarem: terrorysta biegl z nozem w kierunku zolnierzy, nie zatrzymal sie na wezwanie i zostal zlikwidowany...

dana

- podczas dzisiejszej konferencji zorganizowanej przez instytut pokoju im trumana na uniwersytecie hebrajskim w jerozolimie w ktorej wzieli udzial przedstawiciele syryjscy doszlo do duzych zaklocen... syryjczycy przybyli na ta konferencje 'zeby przedstwic sytuacje w naszym kraju, swiata, ktory nic nie robi i stosunki z israelem w tej sytuacji'... oprocz tego zapowiedziano, ze 'podczas konferencji odbedzie sie bezposrednia rozmowa z przedstawicielami opozycji prosto z terenow walki, ktorzy opowiedza o wydarzeniach i jak wplywaja na narod syryjski'...  do wybuchu doszlo, kiedy syryjczyk z syryjskiego golanu, niejaki basem assam zeitun, odpowiedzialny za kontakty miedzy 'wolna armia syryjska' i miejscowymi grupami 'powstancow' a przedstawicielstwami miedzynarodowymi, w tym israela, probowal nawiazac kontakt przez skype...  grupa studentow arabskich zaczela protestowac twierdzac, ze 'syryjczycy nie popieraja walki palestynczykow z okupacja' i uslyszeli w odpowiedzi po angielsku: 'w porownaniu z tym, co sie dzieje w syrii, wy zyjecie w raju, wstydzcie sie'... studenci zaczeli rozrabiac przez dlugie minuty mimo prosb prowadzacej konferencje, parlamentarzystki kseni svetlowej z 'obozu syjonistycznego': 'ci ludzie narazili swoje zycie i zycie ich rodzin, zeby przybyc na ta konferencje i rozmawiac'... rowniez prosby studentow w publicznosci nie pomogly i kiedy jeszcze jedna arabka palestynska zaczela krzyczec, wtedy przedstawiciel kurdow z polnocnej syrii o nazwisku sirwan kagio powiedzial jej: 'sam fakt, ze mozesz tak sie sprzeciwiac mowi, ze zyjesz w panstwie demokratycznym', a zeitun powiedzial do dwoch protestujacych 'jestescie daash'...

taaaak... 'oboz syjonistyczny' dalej chce przekonac swiat i jego ciocie, a przede wszystkim chce sobie udowodnic, ze jak sie bedzie rozmawiac z arabami palestynskim, to mozna dojsc do pokoju... kleska po klesce tych prob nic ich nie uczy...

ksenia svetlova

- na uroczystej kolacji wydanej w rezydencji prezydenta israela dla prezydenta polski dudy, ten ostatni wzniosl toast za zdrowie 'polskich mam'...

co sie posmialam, to moje... kto dudzie powiedzial o polaniyot w israelu? :D

lipniaczek

dana