News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 20 stycznia 2017...

Started by dana, January 20, 2017, 10:04:57 AM

Previous topic - Next topic

dana

nie ma wiadomosci praktycznie, bo wszystko kreci sie kolo inauguracji donalda the first... natomiast 'organizacja islamskiej wspolpracy' potepila plan donalda przeniesienia ambasady usa do jerozolimy twierdzac, ze 'to obniza mozliwosc arabow palestynskich do roszczenia czesci jerozolimy jako stolicy przyszlego panstwa'... islamska wspolpraca? istnieje cos takiego? istnialo wogole kiedys? wspolprace to oni maja tylko i wylacznie w sprawie israela... roszczenia do jerozolimy? nu, nigdy nie mieliscie szans jej dostac, nie wazne, gdzie jakie ambasady sie mieszcza...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

minharot harel zostaly otwarte dzisiaj rano: 35 minut z jerozolimy do tel avivu...

dana

jak to sie mowi: ten sie smieje, kto sie smieje ostatni...  :D

https://www.youtube.com/watch?v=ahkMA6JPOHU&feature=youtu.be

dana

- osoba dobrze zorientowana w sledztwach netnyahu: 'przesadzaja w sumach prezentow'...

a w czym nie przesadzaja, robiac nagonke na netanyahu?

- sad okregowy w beer shevie odwrocil decyzje zwolnienia dwoch podejrzanych o zaatakowanie policjantow podczas demolizowania domow w um al hiran i przedluzyl ich areszt o 4 dni... sad pokojowy w beer shevie chcial zwolnic ich twierdzac, ze to 'pomoze do uspokojenia sytuacji'...

wtf? moze zaraz nie bedziemy aresztowac tez podejrzanych o dzialalnosc terrorystyczna, zeby wlasnie 'uspokoic sytuacje'???

- rodzina terrorysty z um al hiran odmawia ywpelnienia warunkow jego pogrzebu i tymczasem jego cialo nie zostalo zwrocone rodzinie... aha... chca zrobic nie wiem jaka demonstracje...

dana

- dziesiatki arabow, dzialaczy 'powstania popularnego', postawilo namioty kolo maaleh adumim w protescie przeciwko wezwaniom do anektowania tego miasta przez israel i na tle zaprzysiezenia donalda the first na prezydenta usa...

wow... moze donald the first zrezygnuje z zaprzysiezenia w obliczu tego protestu...

- donald the first: 'wszystko zaczyna sie dzisiaj'...

co ja ciebie ide powiedziec: z twoich ust do uszu boga...

- 3 zolnierzy na urlopie i jeden cywil dostali sie do wioski kusra kolo shchemu zostali okrezeni a potem zaatakowani przez mieszkancow kamieniami... zolnierze odpowiedzieli strzalami w powietrze i w rezultacie zostali uratowani przez przewodniczacego rady kusra i jeszcze jednego araba i przekazani w rece cahalu... nie wiadomo dlaczego tych czterech weszlo do kusra...

dana

poogladalam sobie inauguracje donalda the first... wszystko bylo swietnie, ale najpiekniejsze zdjecie to bylo to:

dana

Quote from: robert1973 on January 20, 2017, 10:31:59 PM
tak wspaniale  jak pogoda
pogoda niewazna... donald the first nie jest z cukru... :D

Quoteto jest dobry news  :)
http://jewish.pl/pl/2017/01/20/nato-i-cahal-beda-ze-soba-scislej-wspolpracowac/
chca sie uczyc od cahalu? :D :D :D
a na serio: niech wspolpracuja, chociaz nas w europie nie ma...