News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

wiadomosci na dzien 27 stycznia 2017...

Started by dana, January 27, 2017, 10:59:19 AM

Previous topic - Next topic

dana

- dzisiaj rano ciezki wypadek drogowy: autobus z jerozolimy do arielu wpadl w poslizg i spadl w przepasc 70 metrowa, jest dwoch zabitych I 7 rannych w tym 3 w stanie ciezkim...

jeden z zabitych, kierowca autobusu, 37-letni avishai karawani z arielu...

- netanyahu jest przesluchiwany po raz trzeci w sprawie yedioth achronot...

- donald the first: 'stosunki z israelem zostaly naprawione w momencie mojego zaprzysiezenia'...

- nowy amerykanski minister obrony james mattis podkresil podczas dzisiejszej rozmowy z liebermanem, ze: 'zobowiazanie usa w sprawie bezpieczenstwa israela jest bezwarunkowe'...

- z autonomii twierdza, ze juz dostali obiecane przez hussajn o miliony...

- abdullah, krol jordanii, ma sie spotkac z czlonkami nowej administracji amerykanskiej w przyszlym tygodniu... nie wiadomo tymczasem, czy spotka sie rowniez z donaldem the first...

- donald the first nie chcial rozmawiac z dziennikarzem fox news sean hannity na temat przeniesienia ambasady usa do jerozolimy, jak rowniez nie o sprawie zamrozenia przekazu pieniedzy dla autonomii...

aha... jak ja rozumiem, donald the first chce najpierw powiedziec slowko abdullahowi, a dopiero potem da glos w sprawie ambasady...

- policja jerozolimska zamknela okreg budowy w jerozolimie, poniewaz kontraktor zatrudnial nielegalnie przebywajacych w kraju robotnikow arabskich...

- poziom kinneret podniosl sie o 1 cm w ciagu ostatnich 24 godzin... w israelu zimno bardzo, deszcze i na hermonie silne opady sniegu...

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

zamach kolo osiedla nili w binyamin: ostrzelano israelski samochod... nie ma rannych... cahal przeszukuje teren za sprawca....

dana

w jeruszalajmie zimno... deszcz pada caly dzien, a w tej chwili plus 5 stopni i taki silny wiatr, ze po prostu wyje...

kasiak

E tam. Pewnie jeszcze ze dwa, trzy tygodnie i będziecie mieli piękną wiosnę. A my niestety, musimy jeszcze długo czekać...  :'(

dana

nieeee... 2-3 tygodnie to nie, ale w koncu marca juz napewno...
chociaz juz przezylam snieg w kwietniu, ale to byl jeden jedyny raz...  :D

kasiak

Może i może spaść śnieg w kwietniu w Izraelu, ale na pewno nie tyle, ile u nas, w Polsce parę lat temu, akurat na Wielkanoc. Ludzie lepili zamiast bałwanów wielkanocne zające.
Mój pies najpierw jednego obszczekał, a potem oznaczył na żółto.  ;D

dana

ja wiem, ze wy cierpicie od sniegu, ale ja kocham zime i snieg wlasnie... zawsze wolalam zime od lata...