News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Israel na wlasna reka

Started by gregorcgn, March 23, 2017, 04:27:42 PM

Previous topic - Next topic

lipniaczek

...ja kiedys mojej babci przeswietlilem cala rolke filmu z Rzymu - fajnie sie wyciagalo... na szczescie miala jeszcze pare innych...
???

dana

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

Dana3

Proszę o jeszcze troszeczkę cierpliwości, za tydzień będę mieć parę dni luzu i wtedy opiszę wakacje w Jerozolimie i TA.
Jeszcze "obrabiamy zdjęcia", czasochłonne zajęcie, ale jakże miłe i radosne - wspomnienia jak żywe stają przed oczami.
Z wielkim trudem wracam do swoich obowiązków w pracy i w domu, a szczególnie teraz gdy biegam po lekarzach.

Pozdrawiam ciepło, chociaż u nas deszcze  :))

dana

lipniaczek

...to ja trzeci w kolejce...
???

szames

Quote from: Dana3 on July 21, 2017, 11:08:52 PM
Proszę o jeszcze troszeczkę cierpliwości, za tydzień będę mieć parę dni luzu i wtedy opiszę wakacje w Jerozolimie i TA.

i......., wciąż brak luzu  :)

dana

dana pewnie bardzo zajeta i jej z glowy to wylecialo...

Dana3

nadal jestem zajęta różnymi sprawami i ciągle brakuje czasu ale pamiętam o was i o Izraelu.
Mam ciągle żywe wspomnienia z ostatniego pobytu w czerwcu. Zawarliśmy nowe znajomości, odwiedziliśmy
naszych przyjaciół w szabbat, sporo zwiedziliśmy nowych miejsc ale i tak zabrakło czasu na realizację wszystkich planów.
Przez to po głowie chodzą pomysły i plany na kolejny urlop - jako że to fajnie by było:
następnego roku w Jerozolimie na czterdziestolecie "wyszłam za mąż"   :D
Na początek kilka fotek z jerozolimskiej "perełki" - Jemin Moshe. Urokliwe miejsca, ciche zakątki pełne kolorów
i zapachów kwiatów. Można tam spacerować całymi godzinami.

C D N

dana

tak... yemin moshe jest przepiekne...
tylko zdjecia cos nie wyszly...  :'(

Gaduła

Witam wszystkich forumowiczów :) rzadko się udzielam :P ale jestem wiernym czytelnikiem balkonikowego forum, jak i tego poprzedniego na erecu :) z zazdrością patrze na pogodę i temperatury w Izraelu i tak się zastanawiam czy nie skorzystać z oferty Wizzaira i nie wybrać się z chłopakiem na parę dni do Ejlatu :) Czy luty-marzec to dobry okres czy jest "zimno"? Czy ceny hoteli mnie nie zrujnują? :) A może moglibyście polecić jakiś sprawdzony hotel? I last but not least czy w Ejlacie jest w miarę bezpiecznie? :)

dana

luty marzec to swietna pora... ja bylam kiedys w styczniu i temperatury byly wtedy okolo 20-22 stopni, wiec super... luty-marzec bedzie pewnie pare stopni wiecej... idealna pogoda na zwiedzanie wokol eilatu... ceny hoteli moga cie zrujnowac... proponuje sprawdzic na stronie airbnb eilat... ceny sa nieporownywalnie mniejsze niz w hotelach, w kazdym razie z tego co wiem o jerozolimie i tel avivie, wiec przypuszczam ze i eilat duzo sie nie rozni... powodzenia!!!

lipniaczek

Quote from: dana on October 24, 2017, 11:25:34 AM
tak... yemin moshe jest przepiekne...
tylko zdjecia cos nie wyszly...  :'(

...potwierdzam: zdjecia przeswietlone, ale czym jest nasza kolejeczka przy tych kolejkach do lekarzy? oby sie udalo dojsc do formy na 40 lecie...
???

tomek

Ryanair zwariował i sprzedaje bilety z mojego miasta do Eilatu po 50PLN :) Nie mogłem się oprzeć, więc za trzy tygodnie piąty raz w Erec :)

dana