News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Klaser

Started by lipniaczek, December 16, 2016, 08:43:17 PM

Previous topic - Next topic

dana

Quote from: lipniaczek on February 22, 2017, 01:10:34 AM
:(
...nie bylo historii - co ja wymysle dzisiaj?...

mojsheleeeee... bylam pewna, ze wkleilam... wkleilam w wordzie, jak to robie zawsze, zebym miala backup i zapomnialam wkleic wczorajszy dzien w historie na balkoniku...
bogu dzieki, ze napisales, juz wkleilam... teraz zabiore sie za dzisiejsza historie... tak to wyglada, jak do zlej pamieci dochodzi latanie do keren, ktora wczoraj zaczela plakac juz w innych, bardziej 'doroslych' tonach... smarkata ma 2 miesiace i juz nami rzadzi... :D

ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

kasiak

Mała dzidzia, czyli przyszłość narodu.  :-*

dana

ja nie wiem, jak ona przezyje, bo wszyscy obiecujemy, ze ja zjemy ze skora i wlosami... :D :D :D

kasiak

Wszystkie babcie i ciocie tymi czynami grożą małym słodziakom, ale one w niepojęty sposób przeżywają. Dlatego myślę, że dzieci są niejadalne...  ;D

dana

lipniaczek

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Keren :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D...jak Keren umie sie promowac - mam tak z Bubu...
???

lipniaczek

lipniaczek

lipniaczek

lipniaczek

The Ashkenazic practice, from the thirteenth century on, is that the Priestly Blessing is recited only on Festivals. R. Moses Isserles, one of the leading Ashkenazic halakhic authorities in the sixteenth century, explained that this limitation is that, due to the exigencies of earning a livelihood, the kohanim are not as joyous on weekdays as on Festivals (Darkhei Moshe on Tur, Orah Hayyim 128). The practice among Eastern Jews and in the Land of Israel is to recite the Priestly Blessing every day of the year. Upon the liberation of Jerusalem in the Six Day War, the public recitation of the Priestly Blessing, by thousands of kohanim, was instituted at the Western Wall during Hol ha-Moed (the intermediary days) of the Passover and Sukkot holidays, for all those coming to Jerusalem.

http://www.boeliem.com/content/2005/735.html

lipniaczek

dana

uwielbiam yiddish... :)