News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Izrael i sztuka

Started by lipniaczek, January 09, 2017, 08:01:20 PM

Previous topic - Next topic

lipniaczek

dana

prosze, jaka ladna krakowianka... :)
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

kasiak

dana

chyba nie... niech lipniaczek wyjasni...

ja to rozumiem jak uczenie israelczykow, ze sa i gdzie indziej stroje narodowe... :D

lipniaczek

..nie moge tego rozszyfrowac - myslalem, ze to sa stroje z alijowych krajow...
???

lipniaczek

...pod tym bylo napisane:

JUDAICA 1950 Israel CARD GAME Costumes KIBBUTZ GALUYOT

...
na ebayu sprzedaja jako:

DESCRIPTION : Here for sale is a ZIONIST HEBREW playing CARD GAME named " KIBBUTZ GALUYOT" ( Also known as THE GATHERING of ISRAEL also INGATHERING of the EXILES also INGATHERING of the DIASPORA ) which was published and was in use in ERETZ ISRAEL during the FIRST YEARS of EXISTANCE of the INDEPENDENT STATE of ISRAEL , In the early 1950's up to the early 1960's   ( Still carries the TAX stamp - label of that period ) , When HOLOCAUST REMNANTS and SURVIVORS were still continueing to reach ISRAEL , Mixing with the massive IMMIGRATION from YEMEN , The MAGIC CARPET of the YEMENITE JEWS , And the IMMIGRATION of the Maghrebi JEWRY from North Africa namely MOROCCO , TUNISIA , ALGERIE etc. Jewish costumes from : Poland , Russia , Caucazia , Italy, Turkey , Afganistan , Greece, Hungary, Bulgaria, India, Sweden, Yemen , China, Persia ( Iran ) and many others. INFLUENCED by that MASSIVE IMMIGRATION with the MIX of cultures and traditions , The JUDAICA GAME consists of 24 FEMALE Jewish REPRESENTATIVES of 24 different ORIGINS from all over the GLOBE , Wearing their TYPICAL NATIONAL COSTUMES . 24 CARDS , All BEAUTIFULY DESIGNED with VIVID colors. and a CARD of instructions. The back of cards is also nicely designed with typical illustrated image of TRADITIONAL COSTUMES . The GAME includes also an ILLUSTRATED cardboard box.

...
???

kasiak

Czyli karty do gry. No to zagrajmy... Będzie to rodzaj Czarnego Piotrusia. Ponieważ karty przedstawiają kobiety - to trzeba mieć taką samą do pary. Kto dostanie faceta w gatkach (oby miał gatki!) to przegrywa.  :()

dana

dana

wow... oczywiscie, ze masz racje... do glowy mi nie wpadlo, ze zrobili cos takiego... nu nu.... super to jest... chyba z pierwszych lat po powstaniu panstwa patrzac na to...

lipniaczek

dana

kasiak

lipniaczek

...kto ma ochote na ciacho?...
???

dana

fantastyczne to jest... nigdy nie widzialam...  :-*

lipniaczek

...a wiedzialas, ze pobrali sie w Sopocie?..
???