News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

Klaser

Started by lipniaczek, December 16, 2016, 08:43:17 PM

Previous topic - Next topic

lipniaczek

dana

Quote from: lipniaczek on December 18, 2016, 07:58:09 PM
...u mnie sie nie mieszcza w ekran - m.in Twoje zdjecia i zdjecia w relacjach Dany .... sa za duze i nie moge ich ogarnac, jak sie nie ruszaja... na starym forum same sie zmniejszaly...
tak tak... pracujemy nad tym... bedzie jeszcze duzo poprawek... musicie pisac, co jest nie tak, jak powinno byc...
ona jest jak ten mur wokol izraela ktorego gola glowa nie rozbijesz
(forumowicz melord o mnie)

dana

Quote from: lipniaczek on December 18, 2016, 08:21:29 PM
...a widzisz - na tablecie jest latwiej, bo pomimo wielkiego obrazka mozna go sobie ogladac przesuwajac paluszek... za to przesuwane sa mniej plynne i gorzej sie oglada - fakt...
tutaj tez jest mozliwosc przesuwania paskiem na dole...

lipniaczek

... tak wlasnie przesuwam, uzytkownicy tabletow i smartfonow moga dragowac paluszkiem... piszemy, ale w zadnym razie nie popedzamy...
:)

lipniaczek

wszystko jest dziecinnie proste - dla dzieci...
???

dana

:-*
Quote from: lipniaczek on December 18, 2016, 09:37:13 PM
... tak wlasnie przesuwam, uzytkownicy tabletow i smartfonow moga dragowac paluszkiem... piszemy, ale w zadnym razie nie popedzamy...
:)

dana

Quote from: lipniaczek on December 18, 2016, 09:40:08 PM
wszystko jest dziecinnie proste - dla dzieci...
???
zalezy dla kogo... dla mnie technicznie nic nie jest proste... jak to mowi moja siostra: dobrze ze wiem, gdzie sie wlacza i wylacza computer...  :D

lipniaczek

...tablecik dla Mai i za chwilke zacznie Ci pomagac...

http://www.boeliem.com/content/2011/864.html

lipniaczek

Ostrich from Bet Alpha

Bet Alpha is located at the foot of Mount Gilboa in the eastern Jezreel Valley. In 1929 excavations under the auspices of the Hebrew University uncovered the foundations of an ancient synagogue The synagogue measured some 16 meters by 40 meters and its entire floor was paved with mosaics. An Aramaic inscription at the entrance to the synagogue hall tells that the mosaics were made during the reign of Emperor Justin (518-527). The striking mosaics, with simple, expressive scenes are distinctive examples of Byzantine-period Jewish art.

lipniaczek

lipniaczek

kasiak

Jest ptaszysko. Tylko nie znam hebrajskiego i nie wiem, co to za gatunek... Może Dana będzie wiedziała, a w każdym razie może odczytać.

A jak odczyta i okaże się, że pisze np. "Ptaki Izraela"?...  ;D ;D ;D

kasiak

Są też łasiczki i kuny. Czy to są kartki pocztowe czy znaczki? Prześliczne. Widziałam łasiczkę na żywo na wolności - jest prześliczna. Zresztą jak większość małych stworzeń.  :)

lipniaczek

Quote from: kasiak on December 18, 2016, 10:48:16 PM
Jest ptaszysko. Tylko nie znam hebrajskiego i nie wiem, co to za gatunek... Może Dana będzie wiedziała, a w każdym razie może odczytać.

skopiowalem do dla Ciebie ze strony:

Inscription On Tab:   

Motifs:   Likenesses of birds on archaeological findings and excavations

kasiak

Quote from: lipniaczek on December 18, 2016, 11:00:54 PM
Quote from: kasiak on December 18, 2016, 10:48:16 PM

skopiowalem do dla Ciebie ze strony:

Inscription On Tab:   

Motifs:   Likenesses of birds on archaeological findings and excavations

Dzięki, poczytam w wolnej chwili. Dobranoc! idę spać, jestem po nocnej zmianie...  :)